$
הייטק והון סיכון

חברת Vulcan Cyber גייסה 4 מיליון דולר

החברה פיתחה פלטפורמה שמייעלת הגנה מפני חולשות אבטחה מוכרות, שמשמשות למתקפות סייבר רבות ומגוונות. את סבב הגיוס הובילה קרן YL Ventures של יואב לייטרסדורף

מאיר אורבך 16:0030.05.18
חברת הסטארט-אפ הישראלי וולקן סייבר (Vulcan Cyber) גייסה 4 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן YL Ventures והשתתפו בו משקיעים פרטיים ומייסדים לשעבר של סטארט-אפים בתחום אבטחת המידע כגון גיורא ירון, יו״ר הועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב ומיקי בודאי - מהמשקיעים והיזמים המובילים בסייבר.

 

 

החברה הוקמה על ידי יניב בר דיין (מנכ״ל), רועי חורב (סמנכ"ל טכנולוגיות) שייסד בעבר את חברת Backbox וטל מורגנשטן. החברה יושבת בתל אביב ומעסיקה 15 עובדים.

 

וולקן סייבר פיתחה טכנולוגיה שמצמצמת סיכוני אבטחה לארגונים, שנגרמים בגלל הפער בין מועדי השקת עדכוני תוכנה ארגונית ובין התקנתם בפועל בארגון. ההשקעה תשמש לפיתוח פלטפורמה שתאפשר לצוותי אבטחת מידע בארגונים לקבל תובנות ולנקוט בפעולות הנדרשות כדי לתקן חולשות מוכרות ברשתות הארגוניות באופן אוטומטי.

 

טל מורגנשטן (מימין), יניב בר דיין ורועי חורב טל מורגנשטן (מימין), יניב בר דיין ורועי חורב צילום: מקסים דינשטיין

 

כיום ארגונים מאמצים טכנולוגיות חדשות בקצב מהיר המאפשרים פריסה ושדרוג של יישומים באופן אוטומטי ורציף. קצב השינוי המהיר בצירוף הכמות ההולכת והגוברת של חולשות האבטחה, יוצרים חשיפה וסיכון חמור ומתמשך לארגונים. למעשה, מתקפות הסייבר הגדולות שהתרחשו ב-2017, ביניהן WannaCry, וגניבת מסד הנתונים של חברת Equifax, ניצלו חולשות אבטחה שהיו מוכרות לארגונים במשך חודשים רבים לפני מועד המתקפה. וולקן סייבר נוסדה כדי לאפשר לחברות לטפל בחולשות אבטחה אלו באופן מהיר ואוטומטי ולמנוע ניצול שלהן בידי תוקפים.

 

 

הפלטפורמה שמפתחת וולקן נועדה למנוע תקיפות חמורות מבלי לפגוע או להשפיע על הפעילות הסדירה של הארגון. הפלטפורמה מפחיתה את משך הטיפול בחולשות מחודשים ושבועות לשעות ספורות בלבד. המערכת אוספת נתונים באופן מקיף מעשרות כלי ניטור חולשות, ומספקת תובנות ערכיות על תמונת האבטחה הארגונית. לטענת החברה, היא מספקת את הפלטפורמה הראשונה מסוגה לתיקון חולשות אבטחה תוך תיאום בין צוותים, כלים ומשימות בכל הנוגע לחולשות אבטחה מוכרות.

 

 

יניב בר דיין הסביר כי תיקון חולשות האבטחה הן עבודה מלוכלכת, אך קריטית לבטיחותו של הארגון. "זה הפך כמעט לבלתי אפשרי עבור סמנכ״לי אבטחת מידע והצוותים שלהם, להבין ולנהל את הסיכון המשמעותי והמתמשך הנובע מחולשות מוכרות. זה אולי נשמע יותר זוהר לדבר על חולשות מסוג Zero-day ועל התקפות מתקדמות מהדור הבא, אך אלו מהווים פחות מאחוז בודד משאר ההתקפות, ולכן הניהול והתיקון של חולשות האבטחה המוכרות הן המבחן האמיתי לבטיחותו של הארגון".

 

"חברות נמצאות כיום במצב של חשיפה מתמשכת לסיכונים הנובעים מחולשות אבטחה מוכרות ברשתות שלהם", אמר יואב לייטרסדורף, שותף מנהל ב- YL Ventures. "חשיפה זו מטרידה מנהלים של חברות גדולות באותה המידה שהיא מדאיגה אנשי אבטחת מידע. מהירות השינוי והחדשנות בארגונים, כמו גם העלייה המשמעותית בכמות התקיפות המנצלות חולשות אבטחה מוכרות, אינן עולות בקנה אחד עם הכלים והמשאבים העומדים לרשות צוותי אבטחת מידע ו-IT בארגונים. עבור צוותים רבים תהליך הטיפול בחולשות אלה מרגיש כמו מצב מתמיד ובלתי פוסק של כיבוי שרפות".

 

 

"לוולקן יש את החזון הנכון כדי לספק לצוותי אבטחת מידע ו-IT תובנות חסרות תקדים ואת היכולת לטפל בהצלחה ובמהירות בחולשות אבטחה מוכרות, תוך מזעור הסיכון הגלום בהן באופן משמעותי. לחברה יש פוטנציאל לשנות את המציאות עבור ארגונים, ולהובילם ממצב של חשיפה מתמשכת למצב של הגנה מתמשכת", הוסיף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x