$
הייטק והון סיכון

אינטל הגישה תוכנית להרחבת המפעל בקריית גת ב-18 מיליארד שקל

המפעל, שהוקם ב-2005, מהווה נקודת ייצור משמעותית עבור ענקית השבבים האמריקאית. הממשלה העניקה לחברה 350 מיליון דולר לביצוע הפרויקט - המענק הכי גדול מסוגו בישראל. השר כחלון: "בשורה למשק ולאזרחים"

מאיר אורבך, עמרי מילמן ואמיתי גזית 12:5715.05.18

אינטל העולמית הודיעה על הגשת תוכנית להרחבת מפעל השבבים FAB 28 בקריית גת, בתקציב של 18 מיליארד שקל. ההשקעה באתר הייצור תחל מהשנה ועד 2020, כשאינטל תבצע בזמן זה רכש מספקים מקומיים בסכום של יותר מ-3 מיליארד שקלים, וכן תקלוט כ-250 עובדים נוספים בפריפריה בשנים הבאות.  

.

 

 

 

במסגרת הסיכומים של ענקית השבבים עם הממשלה, תשמור על שיעור מס החברות המופחת של 5% (במסגרת מסלול "מועדף מיוחד בחוק לעידוד השקעות הון) עד סוף 2027. בנוסף, הודיע האוצר הודיע כי יקצה לאינטל מענק בגובה 800 מיליון שקל, במידה שתבחר לבצע בעתיד השקעה אסטרטגית נוספת לשדרוג טכנולוגי נרחב בהתאם לתנאים ולבחינה שתתבצע בידי גורמי מקצוע.

 

 

יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל צילום: יובל חן

 

 

בשבועות הקרובים יחלו דיונים בין אינטל למשרד הכלכלה והאוצר על הפעימה השנייה של השקעתה להרחבת המפעל בקרית גת וחידוש טכנלוגיות הייצור בו. גורמים המעורים בשיחות מדווחים כי החברה שוקלת השקעה נוספת בסך 5-10 מליארד דולר (כלומר, 18-36 מיליארד שקל). אם הדיונים יבשילו להסכמות תקבל החברה את המענק האמור. ההשקעה הנוספת חשובה למדינה משום שהיא תבטיח את המשך פעילותו של המפעל ועובדיו. טכנולוגיות שבבים מתיישנות במהירות; פס ייצור שאינו חדש עלול להיסגר ולהוביל לפיטורי עובדים.

 

שר האוצר, משה כחלון, הגיב להחלטה: "הישג אדיר למשרד האוצר וחיזוק נוסף למיצובה של ישראל ככוח עולה בכלכלה העולמית", צייץ בטוויטר. "בשורה אדירה למשק ולאזרחים".

 

 

 

 

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, הוסיף: "בחירתה של אינטל להמשיך ולהשקיע באופן משמעותי בישראל הינה הבעת אמון חשובה במדינת ישראל ובכלכלה הישראלית. פעילותה בארץ בתחום המו"פ והייצור המתקדם, תומכת במדיניות משרד הכלכלה, להגדלת היצוא ויצירת משרות איכותיות בכלל, ובפריפריה בפרט. אנו רואים באינטל שותפה לדרך ובחירתה החוזרת להשקיע בישראל מחזקת את הכלכלה והתעסוקה בישראל ואנו צופים ששיתוף פעולה זה יימשך גם בעתיד. יותר מ-320 חברות זרות פועלות בישראל ולהן תרומה משמעותית לצמיחה, לחדשנות, לייצוא ולתעסוקה".

 

החברה ציינה בהודעה לעיתונות את היקפי הייצוא שלה מישראל: ב-2017 ייצאה החברה מוצרים ושירותים בשווי 3.6 מיליארד דולר, שהם כ-8% מסך ייצוא ההייטק הישראלי. לפי אינטל, מאז החלה לפעול בארץ ייצאה מוצרים בערך מצטבר של 50 מיליארד דולר. אינטל היא גם המשקיעה הגדולה ביותר במגזר ההייטק המקומי: 35 מיליארד דולר בהשקעות ורכישות בישראל מאז הקמתה.

 

מפעל אינטל בקריית גת מפעל אינטל בקריית גת

 

 

בתחילת החודש נודע שאינטל קיבלה מהמדינה מענק של 350 מיליון דולר להרחבת המפעל, סכום שחושב אז כ-7% מעלות הפרויקט; זהו המענק הגדול ביותר שקיבלה חברה זרה בישראל.

 

יניב גרטי, סגן נשיא אינטל העולמית ומנכ"ל אינטל ישראל, מסר: "אינטל וישראל הן סיפור של שותפות מופלאה שהחלה ב-1974, כאשר מדינה ישראל החלה במימוש החלום הישראלי. אינטל האמינה בפוטנציאל של המדינה הצעירה והקימה את מרכז הפיתוח הראשון שלה מחוץ לארה"ב בישראל. מאז, אינטל צמחה בהתמדה בישראל תוך שהיא תורמות רבות להישגיה של אינטל העולמית".

 

 

 

דניאל בן עטר, סגן נשיא אינטל העולמית ומנכ"ל המפעל בקריית גת, הוסיף: "המפעל, שהוקם ב-2005, זכה ב-2013 בפרס המצוינות של אינטל, על מצוינותו במימוש ערכי אינטל. אנו מחויבים להמשיך את שורת ההישגים המדהימים של המפעל שלנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x