$
הייטק והון סיכון

טעינה ללא תשתית: Chakratec גייסה 4.4 מיליון דולר

הסטארט אפ הישראלי שפיתח טכנולוגיית טעינה מהירה לרכב חשמלי ללא צורך בשדרוג התשתית, משלים גיוס הון שלישי. עד כה גייסה Chakratec כ-7.6 מיליון דולר, כשאת הסבב הנוכחי קיימו איי ארגנטו ו- Goldbell

מאיר אורבך 13:3413.05.18

 חברתChakratec גייסה 4.4 מיליון דולר מקבוצת איי ארגנטו מישראל וחברת Goldbell הסינגפורית. החברה פיתחה טכנולוגיה להטענת רכבים חשמליים שמיתרת את הצורך בשדרוג רשת החשמל. כך, באמצעות הטכנולוגיה הזו ניתן יהיה לפרוס להקל ולהאיץ את הליכי ההתקנה של מערכות טעינה מהירות.

 

 

צ'קרטק צמחה במסגרת חממת חברת ההשקעות Capital Nature, שהיא גם בעלת המניות הגדולה בחברה. זהו סבב גיוס ההון השלישי של החברה כאשר בשני סבבי הגיוס הקודמים גויסו כ-3.2 מיליון דולר.

 

סבב זה מיועד לאפשר לחברה לבצע שלושה פיילוטים ראשונים באירופה, עם שלוש מחברות החשמל המובילות באירופה. הצלחת הפיילוטים תביא לקבלת הזמנות ראשונות למוצר החברה עוד במהלך שנת 2018.

 

Chakratec הוקמה בשנת 2013 על ידי שלושה יזמים, אנשי הייטק, שעשו הסבה לעולם הקלינטק: אילן בן דוד, ניר זוהר ודודי פינקו. החברה פיתחה טכנולוגיה המשתמשת במערכת אגירה ואספקת אנרגיה תוך שימוש בגלגלי תנופה – בטריות קינטיות. בטריות אילו מאפשרות אורך חיים של כ-20 שנה, אספקת חשמל בהספק גבוה במשך מספר מחזורים רב - עשרות עד מאות אלפי מחזורי טעינה ופריקה.

 

עד כה, טעינה מהירה של רכבים חשמליים דרשה חיבור חשמלי בהספק גבוה, דבר שהצריך שדרוג ופיתוח של תשתית רשת החלוקה, תהליך יקר, מסורבל וארוך מאוד.

 

אילן בן דוד מנכ"ל ומייסד שותף של חברת צ'קרטק אילן בן דוד מנכ"ל ומייסד שותף של חברת צ'קרטק

 

 

את הליך הטעינה שפיתחה Chkaratec ניתן לדמות לתהליך הורדת מי הניאגרה- כאשר צריך את הזרם החזק לוחצים על כפתור והמיכל מתרוקן במהירות, לאחר מכן הוא מתמלא שוב. בצורה דומה כאשר רכב נכנס לתחנת טעינה, הסוללה הקינטית מתרוקנת ומעבירה את האנרגיה לרכב במהירות ולאחר מכן מתמלאת מחדש. לא ניתן להשתמש בסוללות כימיות לאפלקציה זו עקב כמות המחזורים וההספק הגבוה הנדרש.

 

 

 

אילן בן דוד, מנכ"ל Chakratec: " Chakratec פיתחה טכנולוגייה ייחודית להטענה המיתרת את הצורך לשידרוג רשת החשמל ובכך מאפשרת פריסה מהירה של מערכות טעינה מהירות. בימים אלה החברה נמצאת בשלבי פיילוט עם שלוש חברות אנרגיה בינלאומיות אשר רואות בטכנולוגיה שלנו פתרון לסוגיית משך זמן הטעינה של הרכב החשמלי ואשר תאפשר חדירה מהירה יותר של הרכב החשמלי אל השווקים בעולם".

 

את הליך הגיוס ליווה עו"ד עופר בן-יהודה ממשרד שיבולת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x