$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

הישראלי הבכיר באינטל יאתר עבורה רכישות ייחודיות בארץ

אמיר פינטוך, שניהל עד כה את קבוצת הפיתוח העיקרית של אינטל, עובר לשמש כדירקטור רכישות אסטרטגיות בקרן ההשקעות של החברה. לפי ההערכות, מינוי זה נועד לאפשר לאינטל לנצל את זירת הסטארט־אפים התוססת שיש בישראל

גולן חזני 07:1810.05.18

הישראלי הבכיר ביותר באינטל, אמיר פינטוך, שניהל עד כה את קבוצת הפיתוח העיקרית של החברה, עובר לקרן ההשקעות של אינטל לאחר שהשלים קדנציה בת כארבע שנים. בתפקידו החדש הוא צפוי לאתר רכישות ייחודיות עבור אינטל העולמית, במיוחד בשוק הישראלי.

 

ל"כלכליסט" נודע כי פינטוך קיבל לאחרונה את המינוי האטרקטיבי שמוגדר כדירקטור לרכישות אסטרטגיות, וימשיך לשמש כסגן נשיא בכיר באינטל. הוא מילא עד היום תפקיד בכיר בקבוצת ארכיטקטורת השבבים, שם היה אחראי בפועל על כל מרכזי הפיתוח של אינטל בעולם, כולל בישראל, ותכנון שבבי העתיד של אינטל, יחד עם קבוצות התכנון והפיתוח, שמונות עשרות אלפי מהנדסים.

 

השינוי נועד למקד עוד יותר את אינטל בשוק הישראלי, במיוחד לאחר רכישת מוביילאיי ב־15.3 מיליארד דולר. בתפקידו החדש פינטוך יהיה אחראי לזיהוי הזדמנויות ייחודיות עבור אינטל העולמית וזיהוי רכישות אפשריות של חברות בתחומים טכנולוגיים צומחים, כולל בינה מלאכותית (artificial intelligence), רובוטיקה, סייבר ועוד. הוא ישים במיוחד דגש במסגרת תפקידו על זיהוי הזדמנויות בישראל.

 

 

אמיר פינטוך אמיר פינטוך צילום: Adam Bacher

 

 

ישתמש בקופת המזומנים

 

בכנס ההשקעות של אינטל קפיטל שנערך השבוע בפאלם דזרט קליפורניה אמר גורם המעורה בנושא כי באינטל מבקשים לנצל את זירת הסטארט־אפים התוססת שיש בישראל. כך שכפי הנראה פינטוך צפוי לעשות שימוש בקופת המזומנים של אינטל קפיטל לטובת השקעות ורכישות אפשריות. תפקידו יכלול גם יצירת שותפויות ושיתופי פעולה אסטרטגיים עם קרנות הון סיכון וקרנות תאגידיות (זרועות השקעה של חברות רב־לאומיות). פינטוך ימשיך למלא את תפקידו כחבר הנהלה באינטל העולמית.

 

אינטל קפיטל היא אחת מקרנות ההשקעה הגדולות בשוק הטכנולוגיה והקרן התאגידית הגדולה. הקרן השקיעה משנת 1991 יותר מ־12.3 מיליארד דולר ביותר מ־1,530 חברות מכל רחבי העולם. 660 מהחברות שבהן אינטל קפיטל השקיעה יצאו להנפקה או נרכשו. בישראל הקרן השקיעה יותר מ־375 מיליון דולר. הקרן הודיעה במהלך הכנס שנערך בקליפורניה בנוכחות אלפי משתתפים על השקעות חדשות בהיקף של 70 מיליון דולר ב־12 חברות סטארט־אפ טכנולוגיות. מתחילת 2018 השקיעה הקרן יותר מ־115 מיליון דולר בחברות סטארט־אפ.

 

בנוסף הודיעה אינטל קפיטל גם על תוכנית חדשה לעידוד חברות סטארט־אפ מתחום הספורט בשילוב ה־NBA, ליגת הכדורסל הטובה בעולם. ה־NBA תשתף עם אינטל פעולה מתוך מטרה לזהות חברות טכנולוגיה מבטיחות שיכולות לשנות את עולם הספורט והצפייה. ההכרזה על התוכנית הגיעה מצד הקומישינר של ה־NBA לשעבר, דיוויד סטרן. לאינטל יש קשר חזק לחברות סטארט־אפ מתחום הספורט. אחת הרכישות המשמעותיות שהיא ביצעה בתחום היא של הסטארט־אפ הישראלי Replay, שנרכש לפני כמה שנים ביותר מ־160 מיליון דולר.

 

כיום ריפליי מהווה את מרכז הפיתוח של אינטל לתחום הספורט בישראל, וממוקם ברמת החייל. החברה פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת עיבוד בזמן אמת של מהלכי ספורט, המאפשרת לאצטדיונים ולערוצי הטלוויזיה להציג בזמן אמת מהלכי ספורט ב־360 מעלות ומכל זווית. אינטל גם השקיעה בשנה האחרונה בחברת הסטארט־אפ הישראלית WCS sports, שפיתחה טכנולוגיה שמזהה אירועים משמעותיים במשחקי ספורט ומפיקה להם סרטונים קצרים.

 

"משקיעים יותר"

 

וונדל ברוקס, נשיא אינטל קפיטל וסגן נשיא בכיר, אמר בכנס כי "ההשקעות החדשות שעליהן הכרזנו בכנס צפויות לשנות את עולם הבינה המלאכותית, העתיד של ה־Cloud והאינטרנט של הדברים. אלה בדיוק האזורים הקריטיים לאינטל, בעולם שהופך להיות יותר מחובר וחכם". ברוקס ציין כי ההשקעות האחרונות של אינטל משקפות אסטרטגיה חדשה של אינטל להשקיע סכומים גדולים בחברות סטארט־אפ. "החדשנות והשינויים הטכנולוגיים רק הולכים ומתגברים, ככל שדור 5 הולך ונפרס, ואנו רואים יותר ויותר פתרונות בינה מלאכותית חדשים". ברוקס אמר עוד בכנס שאינטל קפיטל השלימה את משימתה להשקיע 125 מיליון דולר בסטארט־אפים שמנוהלים על ידי נשים או מיעוטים.

 

בכנס השתתפו כ־1,000 יזמים, משקיעים ושותפים עסקיים, ונרשמה בו נוכחות ישראלית, בעיקר של מנכ"לי סטארט־אפים שאינטל השקיעה בהם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x