$
חדשות טכנולוגיה

בריטניה לקיימברידג' אנליטיקה: מה עשית עם המידע האישי שהשגת?

אזרח אמריקאי פנה לחברה בבקשה לקבל את המידע עליו שבידיה; לאחר שהעבירה לו חומר חלקי, התלונן בבריטניה - ועתה יכריח נציב הפרטיות במדינה את קיימברידג' אנליטיקה להעביר את החומר במלואו, מה שיוכל לחשוף אותה לתביעות נרחבות

עומר כביר 10:5406.05.18

משרד נציב המידע של בריטניה (ICO) הורה לקיימברידג' אנליטיקה, החברה שניצבת במרכז שערוריית הפרטיות של פייסבוק, למסור את כל המידע שהיא מחזיקה על מצביע אמריקאי בודד, כולל פרטים על מקורו והשימושים שעשתה בו - כך לפי הודעה שפרסם משרד הנציב בסוף השבוע.

 

 

סירוב החברה לעשות זאת בתוך 30 יום, יהווה עבירה פלילית שהעונש עליה הוא קנס בכל סכום שבית המשפט ימצא לנכון. ההחלטה, שמתייחסת למידע של מצביע אחד בלבד בעקבות בקשת ספציפית שהגיש, פותחת את הדרך ל-240 מיליון בוחרים אמריקאים להגיש בקשות דומות ולקבל בחזרה את המידע עליהם. בשבוע שעבר דווח שהחברה סוגרת את פעילותה על רקע השערוריות שבהן היתה מעורבת.

 

אלכסנדר ניקס, מנכ"ל קיימברידג' אנליטיקה שהודח מתפקידו אלכסנדר ניקס, מנכ"ל קיימברידג' אנליטיקה שהודח מתפקידו צילום: youtube

 

 

ההחלטה התקבלה בעקבות פנייה של אזרח אמריקאי, פרופ' דייוויד קרול. ב-10 בינואר 2017 פנה קרול לקיימברידג' אנליטיקה בבקשה לקבל את כל המידע שמוחזק עליו. אחרי כמה הליכים בירוקרטיים הוא קיבל ב-27 במרץ 2017 גיליון אקסל שלדברי החברה הכיל את כל המידע שהוא זכאי לקבל לפי החוק.

 

קרול סבר שלא מדובר בכל המידע האישי שמוחזק עליו בחברה, וכן שלא נמסר לו הסבר מספק לגבי מקורו ואופן השימוש בו, והתלונן ל-ICO. משרד נציב הפרטיות פנה לחברה בדרישה שתעביר את המידע המבוקש, אך זו סירבה וטענה שלקרול אין זכות לקבלת המידע כיוון שאינו אזרח בריטי - עמדה שלדברי ה-ICO אינה מגובה בחוק. עתה החליט המשרד לחייב את החברה בהעברת המידע.

 

"החברה סירבה בעקבויות לשתף פעולה בחקירת המקרה וסירבה להשיב על שאלות ספציפיות בנוגע למידע שהם מחזיקים, מקורו והבסיס המשפטי להחזקתו", אמרה נציבת הפרטיות, אליזבת' דנהאם, בהודעה לעיתונות. "הזכות לבקש מידע פרטי מארגון שמחזיק בו היא אחת היסודות לחוקי הגנת מידע וחשוב שפרופ' קרול ואזרחים אחרים יבינו איזה מידע אישי מחזיקה קיימברידג' אנליטיקה ואיך היא מנתחת אותו".

 

 

 

קרול עצמו אמר לגארדיאן שמדובר בהחלטה מכוננת מבחינת מיליוני אנשים שקיימברידג' אנליטיקה עשתה שימוש במידע שלהם: "זה צריך לפתור הרבה תעלומות בנוגע למה החברה עשתה עם המידע ומאיפה היא קיבלה אותה. אני מקווה שזה יסייע לחקירות במדינה שלי, בבריטניה ובמקומות אחרים כמו קנדה. יש הרבה שאולות שאף אחד לא הצליח לענות עליהן עד עכשיו, ואני מקווה שזו תהיה פריצת דרך בהבנת מה שארע".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x