$
חדשות טכנולוגיה

דיווח: אפל מפתחת משקפי מציאות מדומה מתקדמים שיושקו ב-2020

המשקפיים החדשים יצוידו בעדשות בעלות רזולוציה של 8K לכל עין - כפול מזו הזמינה בשוק כיום - ואמורים לפעול ללא תלות במחשב או בסמארטפון

רפאל קאהאן 13:2828.04.18
אפל השקיעה לא מעט בתחום המציאות המוגברת (AR) בשנים האחרונות והטמיעה את הטכנולוגיה באייפונים שלה. אבל כעת נראה שתוכניותיה אינן מתמצות רק בתחום. על פי דיווח של אתר CNET, ענקית הטכנולוגיה מפתחת משקפי מציאות מדומה מתקדמים שישלבו בין יכולות AR ו-VR.

 

המשקפיים החדשים שאמורים להגיע לשוק בעוד כשנתיים יצוידו בעדשות בעלות רזולוציה של 8K לכל עין. מדובר בהפרדה באיכות כפולה ממה שזמין כיום בשוק ורק מספר מצומצם של יצרניות הציגו מסכים באיכות זו עד כה. המשקפיים אמורים לפעול ללא תלות במחשב או בסמארטפון, אמר המקור שחשף את התוכניות.

 

הפרויקט, שמכונה T288, נמצא עדיין בחיתוליו כך שיכול להיות שמדובר רק בניסוי. זאת ועוד, אם הפיתוח ייתקל בקשיים או שיתברר שהמוצר לא משתלם מסחרית עדיין יש אפשרות שהפרויקט כולו יבוטל. עם זאת רק הרעיון שאפל עובדת על משקפיים מעין אלה מעניין.

 

עד כה אפל לא הראתה סימנים שהיא מעוניינת להצטרף לגל היצרניות שהשיקו משקפי VR בשנים האחרונות. יתרה מכך, היא הסתפקה בפיתוח טכנולוגיית ה-AR שלה שהושקה במסגרת ערכת הפיתוח ARKit. אוקולוס של פייסבוק, HTC, לנובו, Dell ו-HP כולן הציגו בשנה האחרונה משקפיים במחירים סבירים. גם מיקרוסופט צפויה להציג גרסה סופית של ההולולנס שלה בשנה הבאה.

 

היעד הבא של התעשייה הוא לייצר משקפיים שלא ידרשו חיבור קבוע להתקן חיצוני ובמחיר סביר. הבעיה העיקרית שעומדת בפני המפתחים היא יצירת תוכן שידרבן את הצרכנים לרכוש את החומרה. עד כה רק תעשיית המדיה והגיימינג החלו לפתח תוכן VR וכמו במקרים רבים מי שמובילה את המגמה היא תעשיית הפורנו.

 

טים קוק טים קוק צילום: רויטרס
מנכ"ל אפל, טים קוק, אמר לא פעם שהוא רואה יותר אפשרויות בתחום המציאות המוגברת מאשר בזו המדומה. זו הסיבה העיקרית לכך שהחברה דחפה את הטכנולוגיה לאייפונים ולאייפדים בשנה האחרונה. עם זאת, אפל ככל הנראה לא רוצה למצוא את עצמה במצב שבו לא יהיה לה מענה ראוי למתחרות אם יתברר שה-VR כן יקיים את הציפיות שתולות בו החלק הארי של יצרניות החומרה כיום.

 

זאת ועוד, אפל חייבת למצוא שווקים חדשים להתפתח אליהם. היא לא תוכל להמשיך לסמוך על האייפון כעמוד התווך היחיד של עסקיה בשנים הבאות כפי שהוכיחו מכירותיו המאכזבות של האייפון X. יכול מאוד להיות גם שהכניסה של אפל לתחום תסייע להתניע אותו כפי שקרה בעבר בשלל מקרים בהם טכנולוגיות שהיו קיימות נהנו מעניין הצרכנים רק לאחר שאפל הצליחה לפצח את אותן.

 

המשקפיים של אפל אמורות להתחבר ליחידת עיבוד חיצונית תוך שימוש בטכנולוגיה אלחוטית מהירה ביותר. יחידת העיבוד תשתמש בשבב ייעודי שלפי מקורות בחברה אמור להיות מתקדם וחזק יותר מכל מה שקיים כיום בשוק. שבב זה יהווה את הליבה של המערכת כפי שמעבדי ה-Axx מהווים את ליבת האייפון והאייפד. בשלב הנוכחי ה"קופסה" הזו דומה יותר ל-PC שולחני, אך בעתיד הכוונה היא למזער אותה.

 

עוד יתרון של הטכנולוגיה של אפל היא שהמשתמש לא יצטרך להציב מצלמות חיצוניות בחדר כמו במשקפי ה-Vive של HTC. הכל יתבצע דרך המשקפיים והקופסה. אם אפל תצליח בתכניותיה יכול מאוד להיות שהפתרונות הטכנולוגיים שלה ימצאו את עצמם מועתקים בידי שאר היצרניות.

 

הצפי לשוק ה-VR עומד כיום על מכירות של 22 מיליון יחידות מכל הסוגים לשנה הקרובה. על פי מחקר של חברת CSS, המספר הזה צפוי להכפיל את עצמו פי 5 עד 2022 לכ-120 מיליון יחידות. שווי השוק של התחום צפוי לעמוד בשלב הזה על כ-10 מיליארד דולר, העריכו עורכי המחקר.

 

סוכנות בלומברג דיווחה כבר בנובמבר שעבר שאפל החלה לפתח משקפי מציאות מוגברת שיתחרו בהולולנס של מיקרוסופט ובמגי'ק ליפ. לפי הדיווח אלה אמורות להיות מוכנות ב-2019 ולהגיע לשוק עד 2020. הם אמורים לכלול מערכת הפעלה עצמאית ומעבד חדש וייעודי.

 

אחת הבעיות שמונעת מהתחום להתפתח היא התלות בחיבור בין המשקפיים למחשב שיבצע את מירב העיבוד. אמנם משקפי המציאות המדומה שהושקו לאחרונה הציגו יכולת פעולה עצמאית אך זו עדיין מציעה רזולוציה נמוכה יחסית ומגבלה ביכולת העיבוד. הפתרון של אפל בו היא משלבת את יחידת העיבוד בקופסה חיצונית ומסתמכת על חיבור אלחוטי מהיר מבוסס WiGig (תקן העברת מידע מהיר מאוד) עשוי לפתור את הבעיה הזו לחסוך מהמשתמשים חבישה של משקפיים מגושמים וכבדים.

 

אפל יכולה כיום לפתח את רוב הטכנולוגיה של מוצריה בעצמה. באחרונה הודיעה שתחל לפתח את המעבדים של מחשבי המק בעצמה ותחתוך את קשריה עם אינטל. היא כבר פיתחה את רוב השבבים שמפעילים מוצרי המובייל שלה, כך שלפתח מעבד ייעודי לתחום המציאות המדומה לא יהווה עבורה אתגר יוצא דופן.

 

בסך הכל הכניסה של אפל לתחום עשוי להיות בדיוק מה שחסר לו כדי לפרוץ את תקרת הזכוכית שהגבילה אותו. אפשר לבקר את התנהלותה העסקית של אפל - אך אי אפשר לקחת לה את היצירתיות שלה במציאת פתרונות לשילוב טכנולוגיות מתקדמות בשוק הצרכני בצורה שקופה וקלה לשימוש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x