$
חדשות טכנולוגיה

בכירה בפייסבוק: "פרשת קיימברידג' לא צפויה לפגוע משמעותית בהכנסות"

לדברי קרוליין אוורסון, סגנית נשיא פייסבוק לפתרונות שיווק בינלאומיים, למרות הפרשה, "לא ראינו שינויים קיצוניים" בכל הנוגע להגדרות הפרטיות של המשתמשים

עומר כביר 12:0513.04.18

פרשת קיימברידג' אנליטיקה לא צפויה לפגוע משמעותית בהכנסות פייסבוק מפרסומות - כך העריכה סגנית נשיא פייסבוק לפתרונות שיווק בינלאומיים, קרוליין אוורסון, בדברים שנשאה בוועידה של הוול סטריט ג'ורנל שנערכה אתמול בלונדון.

 

לדברי אוורסון, חרף הרעש הרב שעוררה הפרשה, משתמשי פייסבוק ככלל לא שינוי את הגדרות הפרטיות שלהם בחודש האחרון. "לא ראינו שינויים קיצוניים בהתנהגות ואנשים שאומרים, אני לא מתכוון לשתף יותר שום מידע בפייסבוק", הוסיפה.

 

אוורסון העריכה עוד שחוקי פרטיות נוקשים יותר לא יובילו משתמשים לוותר על פרסומות ממוקדות או לפגוע בהכנסות פייסבוק: "אנחנו לא צופים שינויים משמעותיים להכנסות ולמודל העסקי שלנו". היא ציינה, עם זאת, שהכנסות פייסבוק צפויות לעלות מכיוון שהחברה תשכור יותר עובדים לצורך ניטור של שימוש לרעה בשירותיה. "כל מנהל בכיר מעורב באופן מלא ומבין את חשיבות הרגע", אמרה.

 

הפגנה נגד פייסבוק מול גבעת הקפיטול הפגנה נגד פייסבוק מול גבעת הקפיטול צילום: איי פי

דבריה של אוורסון זוכים לחיזוק מצד אנליסט ברקליס רוס סנדלר, שבמזכר שפרסם טען שמפרסמים לא מודאגים מכך שמשתמשים ינטשו את פייסבוק. "למרות חששות הפרטיות ונראטיב שלפיו 'פייסבוק רעה לחברה', רוב המפרסמים מקבלים החלטות על סמך החזר השקעה ולא כותרות, וממשיכים לרכוש פרסום בפייסבוק בקצב בריא מאוד", הוא כתב לפי דיווח בביזנס אינסיידר. "הרכישות מצביעות על גידול יציב של הכנסות בקצב מוערך של קצת יותר מ-40%. לא ראינו ואנחנו לא מצפים לראות פגיעה משמעותית בהכנסות".

 

בינתיים, שני סנאטורים – אמי קלובוכר מהמפלגה הדמוקרטית וג'ון קנדי מהמפלגה הרפובליקנית - הכריזו שבכוונתם להציג הצעת חוק משותפת שנועדה להגביר את ההגנה על פרטיות משתמשים ברשת. הצעת החוק, שטרם גובשה, צפויה לספק למשתמשים אפשרויות פעולה במקרה שהמידע שלהם דלף ואת הזכות לסרב לניטור ואיסוף מידע.

 

"לצרכנים יש את הזכות לדעת עם המידע האישי שלהם נמכר ויש להם זכות לראות בקלות איזה מידע כבר נמכר או הופץ", מסרה קלובוכר בהודעה לתקשורת. "המרחב הדיגיטלי לא יכול להמשיך לפעול כמו המערב הפרוע על חשבון הפרטיות שלנו".

 

בין השאר צפויה הצעת החוק לחייב חברות לתת למשתמשים שליטה גדולה יותר על המידע שלהם, לכתוב הסכמי שימוש ב"שפה פשוטה", לאפשר שמשתמשים יוכלו לראות איזה מידע עליהם כבר נאסף ושותף, להודיע למשתמשים בתוך 72 שעות מרגע שהמידע שלהם דלף ולהציע פיצויים במקרה של דליפת מידע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x