$
חדשות טכנולוגיה

דיווח: אפל תשתמש במעבדים מתוצרתה במחשבי המק - במקום אלה של אינטל

בלומברג מדווחת כי ענקית הטכנולוגיה תחליף את המעבדים החל מ-2020, במטרה שכל המכשירים שלה - ובהם מחשבי המק, אייפונים ואייפדים - יעבדו יחד בצורה דומה וחלקה יותר

עומר כביר 21:0602.04.18

אפל מתכננת להחליף את מעבדי אינטל במעבדים מתוצרתה בכל מחשב המק השלה החל מ-2020 - כך לפי דיווח של בלומברג.

 

לדברי מקורות, המהלך, שמקודם בחברה תחת שם הקוד Kalamata, נמצא עדיין בשלבי הפיתוח הראשונים שלו. הוא חלק מאסטרטגיה גדולה יותר של החברה לגרום לכל מכשירי אפל – ובהם מחשבי המק, אייפונים ואייפדים – לעבוד יחד בצורה דומה יותר וחלקה יותר.

 

הפרויקט כבר אושר על ידי בכירי אפל, וככל הנראה יוצא לפועל בהליך רב-שלבי.

 

בעקבות הדיווח צונחת מניית אינטל בוול סטריט ביותר מ-8%; עם זאת ככל הנראה, הפגיעה בחברה היא בעיקר תדמית - בדמות אובדן היקרה של ספקית המעבדים למחשבי אפל. למרות הפופולריות היחסית שלהם, המקים של אפל מהווים, לפי IDC, רק 8.2% מהשוק. בנוסף, בשנים האחרונות עברה אינטל הליך גיוון משמעותי שהוריד את חשיבות פעילות המעבדים בתמהיל ההכנסות שלה. בראיון ל"כלכליסט" אמר הישראלי הבכיר באינטל, אמיר פיינטוך כי חלקו של שוק המחשוב בהכנסות ירד מ-70% ב-2014 לקצת מעל 50% כיום, והתהליך צפוי להימשך בשנתיים הקרובות. אינטל אכן עלולה להיפגע מהמהלך, אך הפגיעה תהיה יותר מכה קלה ולא נפילה אכזרית.

 

את המהלך של אפל מוביל, ככל הנראה, יליד ישראל ג'וני סרוג'י, שמחזיק בתפקיד סגן נשיא בכיר של טכנולוגיות חומרה בחברה. בתפקידו, אחראי סרוג'י לכל פעולות פיתוח השבבים והמעבדים של אפל, ופעילותו נמצאת בלב העשייה שלה. הפרויקט הנוכחי הוא כנראה הגדול והמשמעותי ביותר בקריירה שלו, והצלחתו צפוי לשדרג משמעותית את מעמדו, החזק גם ככה, בענקית הטכנולוגיה.

 

 ג'וני סרוג'י ג'וני סרוג'י צילום: אוראל כהן

אפל החלה להשתמש במעבדים מתוצרת אינטל ב-2006, אחרי שקודם לכן עשתה שימוש במעבדי PowerPC שפתחה במשותף עם IBM ומוטורולה. המעבר היווה קפיצת דרך רצינית למחשבים של אפל, סייע בין השאר ביצירת אפליקציות שתואמות למחשבי ווינדוס, ונחשב כגורם מרכזי בהצלחה הרבה שלה זוכים מחשבים אלו בעשור האחרון.

 

המהלך במחשבי המק משלים מהלך שעשתה אפל במכשירי המובייל שלה, שעושים כולם שימוש בשבבי A שמתוכננים ומעוצבים על ידה במיוחד בעבור המכשירים שלה. שליטה זו ברכיב מרכזי כל כך של הליך הייצור מאפשרת לאפל להציג חידושים באופן מהיר יותר, וליצור שבבים למשימות ייעודיות ולהפיק מעבדים שמאפשרים צריכת אנרגיה נמוכה יותר תוך אספקת ביצועים גבוהה יותר.

 

 

טים קוק טים קוק צילום: רויטרס

 

 אפל סירבה להגיב לדיווח. מאינטל נמסר לבלומברג: "אנחנו לא מתייחסים לספקולציות בנוגע ללקוחות שלנו"

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x