$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג Galaxy S9 Plus: פסגת האנדרואיד, אך לא מהפכה חדשה

מכשיר הדגל החדש של הענקית הקוריאנית מציג שיפורי ממשק קטנים לצד קפיצה גדולה קדימה ביכולות הצילום, והוא אחד המהירים והנאים מסוגו. ואולם, הטלפון המרשים אינו מחדש בהרבה על ה-S8 פלוס ותמצאו בו כמה וכמה יישומים מיותרים

רפאל קאהאן 12:4513.03.18

 


 

 

סמסונג נמצאת במצב מסוכן: בשנה שעברה השיקה את הגלקסי S8, סמארטפון הדגל שמחק במחי יד את מבוכת ה-Note 7 המתלקח, והראה לכל העולם למה ניצבת החברה הקוריאנית בראש טבלת המכירות.

 

 

מאז, עברו הרבה מים בירקון; אפל השיקה את האייפון X ויצרניות אנדרואיד אחרות אימצו את התצורה שלו - מסך מקצה לקצה עם מגרעת בראשו. סמארטפון הדגל החדש של סמסונג, הגלקסי S9 פלוס, נחת השבוע בישראל. האם ביכולתו לשמר את הגחלת ולהשאיר את החברה בצמרת הטבלה?

 

נעים להכיר: סמסונג גלקסי S9 פלוס נעים להכיר: סמסונג גלקסי S9 פלוס צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: אותה הגברת

 

אם תניחו את הגלקסי S9 פלוס לצד הדור הקודם שלו, כנראה שתתקשו למצוא הבדלים - למעט המצלמה הכפולה שבגבו של הדגם החדש. סמסונג בחרה ללכת על בטוח ולא נגעה בעיצוב החיצוני של הטלפון. הגוף הדקיק עדיין דקיק, המסך עדיין גולש לשוליים והגב שמצופה זכוכית עדיין מבריק מאוד ותופס בקלות טביעות אצבע. הטלפון מעט עבה וכבד מקודמו, אך גם קטן בכמה מ"מ - לא משהו מורגש שמשפיע על חוויית השימוש.

 

 

נאה ומבריק למראה נאה ומבריק למראה צילום: ניצן סדן

 

 

מי שאהב את ה-S8 יאהב גם את החדש, ששומר על סגנון נאה וייחודי, שמבדל את סמארטפוני סדרה S מיתר מכשירי העילית בשוק.

 

 

מבנה דק ונאה, בדומה לסדרת S הקודמת מבנה דק ונאה, בדומה לסדרת S הקודמת צילום: ניצן סדן

 

 

תצוגה וממשק: המסך אפילו טוב יותר

 

מסך ה-S9 פלוס נראה זהה לשל קודמו, בגודל 6.2 אינץ' ורזולוציית QHD - אך סמסונג ביצעה בו שורת שיפורים שנתנה לו יכולות חדשות: למשל, הבהירות המקסימלית הוגברה ועתה יכול המסך לזרוח ב-658 ניט, מה שהופך אותו לקריא גם תחת השמש הישראלית. לטלפון ארבע תוכניות תאורה שונות, בהתאם לתרחישים שונים - אך המצב האוטומטי עושה את העבודה.

 

 

איכות התצוגה שופרה בצורה מורגשת איכות התצוגה שופרה בצורה מורגשת צילום: ניצן סדן

 

 

איכות הצבע היא מהמרשימות ביותר שבנמצא, הודות לפאנל ה-AMOLED של החברה. רוויית הצבעים קצת עודנה ביחס לדורות קודמים, כדי לתת לתמונה ריאליסטיות על חשבון אסתטיקה.

 

 

תצוגת האייקונים של שולי המסך תצוגת האייקונים של שולי המסך צילום: ניצן סדן

 

 

המכשיר הושק עם אנדרואיד 8, עליו הגרסה האחרונה של ממשק סמסונג, בו כמה שינויים קטנים; כמה מכפתורי ההגדרות שינו מיקום, אך ההבדלים בינו ובין הגרסה הקודמת זניחים. הממשק מסתובב עם הטלפון להצגה במצב אופקי ייעודי, מסך האפליקציות יכול להציג רשימה או רשת אייקונים ועוד. סורק טביעות האצבעות הוזז אל מתחת למצלמות בגב הטלפון, והוא מהיר ומדויק יותר מקודמו.

 

 

סורק טביעות האצבע של הטלפון סורק טביעות האצבע של הטלפון צילום: ניצן סדן

 

 

מצלמה: איכות עילאית באור יום

 

לגלקסי S9 פלוס יש מערך צילום כפול בגבו, שמבוסס על שתי מצלמות 12 מגה-פיקסל בעלות מפתחי צמצם של f1.5 ו-f2.4. המצלמות יודעות להתאים את התמונה לאופי הסצנה באופן אוטומטי בעזרת מנגנון HDR משוכלל. איכות התמונה משובחת באור יום הודות לרכיב תוכנה שמצמצם סינוור ועיוותים דיגיטליים.

 

 

איכות תמונה משובחת בתאורה טובה איכות תמונה משובחת בתאורה טובה צילום: ניצן סדן

 

 

בניגוד ליצרניות רבות אחרות, סמסונג עדיין מעדיפה פלאש LED בודד (מאז הגלקסי S2, מנוחתו עדן). איכות הצילום בחשכה מפתיעה אף היא: הטלפון יודע לזהות ולהעצים נוכחות מקורות אור, מבלי לטשטש את התמונה.

 

 

ביצועים טובים גם כשמחשיך ביצועים טובים גם כשמחשיך צילום: ניצן סדן

 

 

המצלמה מאפשרת יצירה של אנימוג'י שנוצר מסריקת פני המשתמש והלבשת שכבת אנימציה. צילום הווידאו עובד היטב עד לרזולוציה של 4K וסמסונג הוסיפה תכונת צילום בהילוך איטי שמאפשרת לדחוס 6 שניות צילום לתוך שנייה - זה גימיק חביב, אם כי לא שימושי במיוחד. תכונת הדיוקן עדיין כאן ומדובר באחת היכולות המוצלחות של המצלמה, עם טשטוש הרקע להבלטת פני המצולם.

 

 

יכולת האנימוג'י חביבה יכולת האנימוג'י חביבה צילום: ניצן סדן

 

 

מצלמת הסלפי מציעה מפתח נדיב של 1.7, אבל שלא כמו בדגם הביניים A8, כאן החיישן עדיין בודד וברזולוציה של 8 מגה פיקסל. תכונת הדיוקן עובדת היטב גם כאן, עם כי הפוקוס האוטומטי עושה צרות מדי פעם. בסך הכל, מצלמות ה-S9 פלוס מעולות ויכולות הצילום שלו הן כנראה מהטובות ביותר בשוק.

 

מולטימדיה: ביקסבי, את עוד כאן?

 

סמסונג עדיין מתקינה על מכשיר הדגל שלה כמות אפליקציות שאין שום סיבה להימצאותן. למשל, מרכז המשחקים: מדובר באפלקציה שאמורה לסייע לגיימרים, אך למעשה היא כפילה של גוגל Games שלמעט היכולת להקליט סרטון של משחק, אין בה שום תוספת.

 

 

חנות יישומי סמסונג. לא תמצאו כאן יתרון על חנות גוגל חנות יישומי סמסונג. לא תמצאו כאן יתרון על חנות גוגל צילום: ניצן סדן

 

 

בגזרת הסאונד, ויתרה סמסונג על נגן מוזיקה עצמאי וטוב שכך, במקומו היא משתמשת בגוגל פלי מיוזיק, שהותאמה לפעול עם יכולות הנגינה המשופרות של ה-S9. המכשיר החדש מספק איכות צליל מרשימה, הן ברמקולים החיצוניים והן באוזניות. סמסונג אימצה את תקן דולבי Atmos לראשונה והוא עובד היטב. ניתן לקבל גישה לשלל יכולות קוליות והתאמת צליל - החל מאקוולייזר בעל תשע שנתות וכלה בתכונה אוטומטית שמתבססת על ניגון תדרים שונים והתאמת הצליל לאוזניים שלכם.

 

 

מתעדכנת, אבל לא שימושית. ביקסבי מתעדכנת, אבל לא שימושית. ביקסבי צילום: ניצן סדן

 

 

ביקסבי, הסייענית החכמה של החברה, הוטמעה בטלפון למרות שלא ברור מה היא נותנת לסמסונג. עבור המשתמש הישראלי היא עדיין לא רלוונטית וגם אם אתם דוברי אנגלית היא לא ממש שימושית, ולא מזהה בקלות מה שאומרים לה. לצד יכולת הפעלת יישומים בדיבור, ביקסבי אמורה לספק תרגום על בסיס זיהוי תמונה (למשל, צילום טקסט בסינית ותרגומו לאנגלית), אבל בשטח, זה לא פועל בצורה חלקה.

 

חומרה וסוללה: כל העוצמה שתצטרכו

 

המעבד שסמסונג מציעה ללקוחותיה באירופה וחלק מאסיה הוא האקסינוס 9810 מתוצרתה. מדובר במפלצת ששניה רק ל-A10 של אפל מבחינת ביצועים טהורים. סמסונג אף נאלצה לסרס אותו במעט כדי שלא יעבור ביכולותיו את הסנאפדרגון 845 של קוואלקום שהותקן במכשירי ה-S9 שמשווקים בארה"ב ובסין. ל-S9 פלוס יש 6 גיגה-בייט של זיכרון פעולה, ומרחב אחסון של 128 גיגה-בייט.

 

 

משחקי תלת ממד פועלים נפלא משחקי תלת ממד פועלים נפלא צילום: ניצן סדן

 

 

חריץ כרטיס הזיכרון עבר שדרוג ותומך כעת בכרטיסים של עד 400 גיגה-בייט בניגוד ל-256 בדור הקודם. איכות השיחה טובה מאוד ולא תהיה לכם בעיה של ניתוקים עם המכשיר הזה, (למעט אולי בגבול הדרום, במהלך פעילות צבאית מצרית).

 

 

זמן הסוללה של המכשיר לא רע, אך יש טובים ממנו בתחום זמן הסוללה של המכשיר לא רע, אך יש טובים ממנו בתחום צילום: ניצן סדן

 

 

עם זאת, לא הכול דבש בממלכת ה-S9; הסוללה שסמסונג בחרה היא אותה אחת מאשתקד. למרות שהמעבד החדש אמור לנצל אותה יותר ביעילות, הוא עדיין שותה אותה מהר מהצפוי. התוצאה היא שהוא לא יחסוך מכם את החיפוש אחרי מטען ולמרבה הצער, גם מהירות הטעינה אינה מרשימה. בעיה זו גם מתעצמת אם אתם משתמשים בתצוגת ה-always on שחותכת כ-20% מחיי הסוללה. בסך הכל, יספיק לכם ה-S9 פלוס ליום עבודה בשימוש סביר, לעומת מתחרים כמייט 10 פרו של וואווי שמחזיקים יום וחצי ויותר.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מרשים, אך יש משתלם ממנו

 

נשים את הדברים הברורים על השולחן: הגלקסי S9 הוא מכשיר הדגל הכי טוב שהשיקה סמסונג אי פעם, ואחד ממכשירי האנדרואיד הכי מרשימים שאפשר להשיג. הוא יפה, חזק ובעל מצלמה ומסך מדהימים ויכולות סאונד משובחות. למעט זמן הסוללה, שאינו רע אך גם לא מרשים כשל כמה מהמתחרים, קשה למצוא בו חסרונות. ואולם, אין בו אף יתרון שמצדיק בחירה בו ולא ב-S8 פלוס. הטלפון עולה החל מ-3,500 שקל, בעוד הדור הקודם זמין כבר ב-2,500 שקל.

 

 

 

מי שלא נעול דווקא על מכשירי סמסונג יוכל להשיג במחיר הזה את המייט 10 פרו וה-V30 של LG, שמציגים זמן סוללה ארוך יותר, ובפחות אפשר לקנות את הוואן פלוס 5T שאמנם נופל מה-S9 באיכות התצוגה והצילום, אך ביצועיו דומים והוא עולה פחות מאלפיים שקל.

 

ציון כלכליסט: 9

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד 8 || גודל מסך: 6.2 אינץ' || רזולוציה: 2,960 על 1,440 פיקסל || מצלמה ראשית: 12+12 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, שתיים במהירות 2.7 גיגה-הרץ ושש במהירות 1.8 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 6 גיגה-בייט || נפח אחסוו מינימלי: 128 גיגה-בייט || עובי: 8.5 מ"מ || החל מ-3,500 שקל || משקל: 189 גרם

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x