$
אפליקציות

חדש: Spot, צ'טבוט לדיווח על הטרדה ואפליה במקום העבודה

קבוצת מפתחים הציגה בוט שביכולתו להאזין למקרי תקיפה מינית, הטרדה וביזוי עובדים, ולהכין דו"ח מוצפן מלא. את המידע ניתן להעביר למחלקות משאבי האנוש או לרשויות האכיפה

יואב סטולר 15:0511.02.18

האם ניתן לצמצם את נגע ההטרדה המינית במקומות העבודה באמצעים טכנולוגיים? חברת Spot טוענת שביכולתה לעשות זאת באמצעות צ'טבוט שיסייע לעובדים לדווח על מקרי הטרדה ותקיפה.

 

 

בעזרת מחקרים וכלי שיחה שונים, ספוט מבקש מהמשתמשים לספר על חוויות הטרדה, תקיפה או אפליה שחוו בעבודה, ומסוגל להכין דו"חות סדורים ומוצפנים של המקרים - אותם יכול להעביר העובד למעסיקיו, לשמור בעצמו או להעביר לרשויות החוק. מייסדיה החברה, ד"ר ג'וליה שאו, דילן מריוט וד"ר דניאל ניקולאי חושבים שהבוט שלהם יעודד אנשים לדווח על חוויותיהם יותר מהצינורות המקובלים, בדמות שיחות עם נציגים במחלקת משאבי האנוש.

 

ג'וליה שאו, דניאל ניקולה ודילן מריוט ג'וליה שאו, דניאל ניקולה ודילן מריוט צילום: Spot

 

 

"אם אתם מדווחים על הטרדה ומדברים עם אדם, ייתכן שיש הטיה, הם עשויים לשאול שאלות מובילות", הסבירה ד"ר שאו ל-recode. "קשה לסמוך על כך שלא יחלקו את המידע הזה עם משהו אחר". ספוט מעוצבת לשאול שאלות פתוחות, ניטרליות כמו בראיון, בשיטה שפותחה במקור כדי לסייע למשטרה לשאול שאלות טובות יותר במהלך החקירות.

 

בין המשקיעים בספוט נמנה גם פיל ליבין, מייסד שותף של Evernote. נכון להיום, ספוט זמין בחינם, אך המפתחים מתכננים להשיק למוצר מודל תשלום מהמעסיקים, שיוכלו להיעזר בבוט כדי ללמוד על מצב העובדים באופן שיגן על זהות המועסקים.

 

 

 

האפליקציה החדשה אינה הראשונה שמבקשת ליצור פתרון טכנולוגי דיגיטלי למצוקה שהתעוררה מזה עשרות שנים, אבל הגיעה לכדי הוריקן במחוזות רבים עם קמפיין ה-METOO בשנה שעברה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x