$
חדשות טכנולוגיה

סנאטורים אמריקאים מאשימים: "וואווי היא זרוע של ממשלת סין"

מרקו רוביו וטום קוטון הגישו הצעת חוק לאיסור מכירה, שכירה או שימוש של ממשלת ארה"ב במוצרי וואווי ו-ZTE מחשש לריגול; סוכנות הידיעות הסינית: טראמפ מדבר על סחר הוגן, אך פוגע בשוק החופשי

רפאל קאהאן 11:5408.02.18

המאבק של ארצות הברית במוצרים סיניים עולה מדרגה: הסנאטורים מרקו רוביו וטום קוטון הגישו הצעת חוק שתאסור על הממשלה האמריקאית לשכור, לרכוש או להשתמש בציוד מתוצרת וואווי ו-ZTE הסיניות.

 

 

הסנאטורים מנמקים את ההצעה בחשדות חמורים לשימוש במוצרי החברות לריגול מצד ממשלת סין. "וואווי היא למעשה זרוע של הממשלה הסינית", הסביר הסנטור קוטון, "והם יותר ממסוגלים לגנוב מידע על ידי פריצה להתקנים של גורמי ממשל". לדבריו, "יש מספיק חברות שמוצריהן עונים על הדרישות שלנו ואין צורך להקל על הסינים לרגל אחרינו".

 

מכשיר ה-Mate 10 Pro של וואווי מכשיר ה-Mate 10 Pro של וואווי צילום: רפאל קאהאן

 

 

שתי החברות משווקות גם ציוד תקשורת וגם מכשירי מובייל שחלקם, כמו ה-Mate 10 Pro של וואווי, זכו לביקורות משבחות בארץ ובעולם. זו אינה הצעת החוק הראשונה שנועדה להגביל את וואווי ו-ZTE: בחודש שעבר הוגשה הצעה דומה בידי חברי קונגרס רפובליקנים בבית התחתון. מדובר במכה נוספת לוואווי, שאיבדה עסקאות עם ורייזון ו-AT&T להפצת מוצריה בארצות הברית - ככל הנראה בשל לחץ של וושינגטון.

 

טראמפ נגד סין

 

ממשל טראמפ מנסה להצר את צעדיהן של חברות סיניות שמבקשות להתרחב בארה"ב. למשל, חסם הממשל את ניסיונה של אנט פייננשל, זרוע הפיננסים של עליבאבא, לרכוש את ענקית התשלומים האמריקאית Moneygram והתנגד גם לעסקאות בתחומי השבבים. כמו כן, רגולטורים ומחוקקים החלו להזהיר חברות אמריקאיות שאם יקשרו קשרי מסחר עם וואווי או ספקית התקשורת צ'יינה מובייל, ייפגעו הסיכויים שלהן לזכות במכרזים ממשלתיים.

 

ממשל טראמפ הצהיר שהוא מעוניין בהדדיות ביחסי סין-ארה"ב, ונטען שחברות אמריקאיות לא יכולות לפעול בסין ללא ליווי של חברה מקומית. בנוסף, חברה שמספקת שירותים מקוונים בסין נדרשת לשמור את המידע שנוגע לאזרחים סינים על אדמת המדינה.

 

חברות אמריקאיות רבות פועלות בסין, ביניהן ענקיות כאמזון, מיקרוסופט ואפל. אמזון נאלצה למכור את פעילותה המקומית לשותפה סינית שתתפעל עבורה את מרכזי הנתונים של AWS ללקוחות סינים. מיקרוסופט מוכרת גרסאות "מסורסות" של ווינדוס שמותאמות לדרישות הרגולטוריות המקומיות וגם אפל נאלצת להפעיל מרכזי נתונים מקומיים עבור לקוחותיה במדינה. פייסבוק, טוויטר, ווטסאפ וסנאפצ'ט חסומות לגמרי מפעילות בסין.

 

 

 

בסין עקצו את ארה"ב על פעולותיה נגד החברות הסיניות, וסוכנות הידיעות הרשמית שינואה פרסמה שארה"ב "מודאגת" מהפיתוח המהיר של סין. כמו כן, נטען בסין שהנשיא טראמפ תמיד מדגיש מסחר הוגן, אך מהפעולות שלו עולה שאין לו בעיה להקריב את כללי השוק החופשי כשמדובר ביחסי ארה"ב ומדינות אחרות.

 

ממשלת סין מקדמת יוזמות עסקיות של חברות סיניות באסיה ובאפריקה, ובין היתר מסייעת במכירת ציוד תשתיות תקשורת במחיר מוזל. לטענת ארה"ב, מדובר ביוזמה שנועדה להשיג השפעה עולמית, בדומה לצעדים שנקטה ברית המועצות בימי המלחמה הקרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x