$
חדשות טכנולוגיה

רשמית: טראמפ מחזיר ל-NSA את סמכויות הריגול הנרחבות שלה

נשיא ארה"ב האריך את תוקפו של חוק FISA בשש שנים; החוק מקנה לסוכנויות המודיעין יכולות איסוף מידע כמעט בלתי מוגבלות, תחת צווים חשאיים. זאת, לאחר שבעבר האשים את אובמה בריגול אחרי מטה הבחירות שלו בחסות החוק

רפאל קאהאן 13:2321.01.18

למרות סדרה של התנגדויות ועיכובים, חתם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על צו שמאריך את תוקפו של חוק FISA ב-6 שנים נוספות. החוק מקנה ל-NSA סמכויות ריגול כמעט בלתי מוגבלות - לרבות איסוף מידע על אזרחים דרך יירוט הודעות ושיחות וגישה לנתונים מפייסבוק, ג'ימייל וטוויטר.

 

 

זאת, ללא צורך בצו משפטי סטנדרטי; במקומו, יכולה הסוכנות להעביר צווים חשאיים, כך שמושא החקירה לא יוכל לדעת שהממשלה אוספת עליו מידע.

 

אדוארד סנודן אדוארד סנודן צילום: Praxis Films

 

 

חוק FISA עלה לכותרות ב-2013, לאחר שאדוארד סנודן, עובד הסוכנות לשעבר, העביר לשורה של כלי תקשורת מידע חשאי על מבצעי הריגול הפולשניים נגד אזרחי ארצות הברית. החוק עצמו נולד עוד ב-1978, אך השימוש בחופש שהוא מקנה לסוכנויות המודיעין עלה בתחילת שנות האלפיים, עם פיתוח כלים טכנולוגיים חדשים והבהלה שאיפיינה את החברה האמריקאית שלאחר מתקפת ה-11 בספטמבר.

 

טראמפ האשים את ממשל אובמה בעבר בביצוע האזנות למטה הבחירות שלו, מה שגרם לפעילי זכויות אדם וארגוני הגנת פרטיות להניח שהחוק לא יחודש.

 

 

עם זאת, לפי דיווח של רויטרס, טען טראמפ שאין מדובר באותו החוק שנגדו יצא לפני כן. הנשיא לא פירט מה השתנה בחוק או כיצד ימנע ניצול לרעה בידי סוכנויות המודיעין. חוק FISA עצמו אמנם משך אש מהציבור, אך נחשב לכלי הכרחי למאבק בטרור וזוכה לתמיכה חוצת מחנות בסנאט האמריקאי. זאת, על אף שעד כה לא נודע על אף פיגוע בשטח ארה"ב שנמנע הודות למידע שהגיע מפלטפורמות הריגול הממשלתי של סוכנויות המודיעין. ארגוני הגנת פרטיות למיניהם ציינו שאיסוף המידע שהוא מאפשר פוגע בזכויות הציבור ואף מבזה את החוקה האמריקאית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x