$
מכשירים ומדריכים

CES 2018

חברת LG מציגה: מכשירים חכמים לבית שמתאימים עצמם למשתמש

החברה חשפה את פלטפורמת ThinQ, שתאפשר למוצרי חשמל ביתיים לבחור הגדרות ופעולות בהתאם לצרכים: מכונות כביסה שיבחרו תוכנית בהתאם לבגדים שהוכנסו, מזגנים שיזהו לבד את הטמפרטורה המועדפת ומקרר שמעביר מתכונים לתנור

עומר כביר, לאס וגאס 20:0008.01.18

LG מגבירה משמעותית את מאמציה בתחום הבינה המלאכותית, ומשיקה פלטפורמת AI חדשה שמתיימרת להפוך את מכשירי הבית החכם ואינטרנט הדברים למוצרים חושבים שמתאימים את עצמם לצורכי המשתמש. LG גם הכריזה על קרן השקעות חדשה, שנועדה להאיץ פיתוחי בינה מלאכותית.

 

 

הפלטפורמה, LG ThinQ, הוצגה במסיבת עיתונאים שערכה החברה יום לפני פתיחת תערוכת CES שנערכת השבוע בלאס וגאס. "הטכנולוגיה והתעשייה מתפתחים בטור הנדסי", אמר באירוע נשיא וסמנכ"ל הטכנולוגיות של LG, איי.פי פארק. "ביג דאטה, IoT, שירותי ענן ובינה מלאכותית משולבים בכל המכשירים שאנו עושים בהם שימוש. LG מתאמצת לחשוב מנקודת המבט של המשתמש כדי לשפר את חייו. ThinQ מייצגת את החזון של LG ואת המאמצים שלנו לספק שירותים חכמים. היא ישנה את האופן שבו אנו משתמשים במוצרים שלנו. המוצרים ילמדו אותנו ולא ההפך, כבר לא תצטרכו לקרוא מדריכי הפעלה".

 

מכשירי LG החדשים מכשירי LG החדשים צילום: LG

 

 

לדברי פארק, המוצרים שיעבדו עם הפלפטורמה ילמדו ויתפתחו לאורך זמן כדי להתאים עצמם למשתמש. המזגן, למשל, יזהה את העדפות המשתמש וישנה את הטמפורטורה בחדר אוטומטית. הרובוט השואב יודע להבדיל בין אדם, לרהיט, לחתול. במכונית, ישולבו יכולת כמו זיהוי עייפות של נהג ובקרת אקלים חכמה. "כל זה אפשרי הודות לתובנות על התנהגות לקוחות שצברנו במשך 6 עשורים של פעילות. זה מספק ערך ייחודי ומעשי מדי יום", אמר.

 

בנוסף, הפלטפורמה יכולה לשלב בינה מלאכותית בפורטפוליו נרחב של מוצרים יומיומיים עם חיבור לרשת וליצור חוויית משתמש אחידה. למשל, במכונת הכביסה מספיק רק להכניס את הבגדים, והמערכת תדע לבחור לבד את התוכנית המתאימה. ברכב, מערכבת הבידור של LG תוכל לתקשר עם המקרר בבית ולהודיע אם צריך לאסוף מצרכים, וכשהמתמש יתקרב לבית המערכת תדליק בעצמה את האורות ותפתח לו את הכניסה למוסך.

 

מאפיין שלישי של ThinQ הוא פתיחות, האפשרות לעבוד עם מוצרים של יצרני אחרים ויצירת שיתופי פעולה עם גופים בולטים בתחום ובראשם אמזון וגוגל. למשל, העוזר החכם של גוגל, גוגל אסיסטנט, ישולב במוצרים שונים של LG כמו טלוויזיות ואוזניות. מנוע הבינה המלאוכתית שעליו מבוססת הפלפטפורמה, DeepThinQ עושה שימוש ביכולות למידה עמוקה וזיהוי קול ומחווה מתקדמות.

 

"המטרה שלנו היא לאפשר לאנשים לבצע דברים בצורה חלקה וטבעית", אמר באירוע, סגן נשיא להנדסה של גוגל אסיסטנט בגוגל, סקוט הופמן. "השת"פ שלנו עם LG, שהתחיל בטלפונים, התפתח בשנה וחצי האחרונות ואנחנו עובדים יחד במוצרים שונים – שעונים, מזגנים, תנורים, טלוויזיות ועוד. רמקול ThinQ של LG, שיושק בחודשים הקרובים, הוא דוגמה טובה לשיתוף הפעולה הזה. אוזניות אלחוטיות שהשיקה LG כוללות כפתור ייעוד להפעלה של גוגל אסיסיטנט. אנחנו רק בשבוע הראשון של 2018, ואני ממתין בציפייה לכל מה שתכננו השנה".

 

LG חשפה גם שורה של מוצרים חכמים לבית שעושים כולם שימוש בפלטפורמת ה-AI החדשה. "אלו מוצרים שיכולים לדבר זה עם זה וללמוד זה עם זה. אנחנו רוצים לספק את הפתרונות הטובים ביותר לחיי היומיום", אמר מנהל השיווק של LG בארה"ב, דייוויד ונדרוואל.

 

אחד המוצרים הבולטים הוא CLOi, סייען רובוטי לבית מבוסס פקודות קוליות שמיועד לניהול הבית החכם. בין היכולות של קלואי נמנות אפשרות לקבל עדכון על סדר היום של המשתמש. מכונת הכביסה מבוססת ThinQ לא רק מתאימה את התוכנית לסוג הבגדים ולכמותם, אלא גם לתנאי מזג האוויר בחוץ. LG Styler הוא מייבש ומאדה בגדים בתצורת ארון שיכול לקרוא תוויות NFC בתוך הבגדים ולהתאים את התוכנית אליהם.

 

הסייען הרובוטי של LG הסייען הרובוטי של LG צילום: LG

 

 

מקרר InstaView ThinQ, כולל מסך גדול שמשולב באחת הדלתות ומאפשר לבצע פעולות כמו השארת הודעות לבני משפחה, בדיקת תאריכי תפוגה של מוצרים, חיפוש ותצוגת מתכונים ותצוגתם על דלת המקרר, ואפילו חיבור לתנור כדי להפעיל אותו בטמפרטורה שמתאימה למתכון. כל המוצרים הלבנים גם כוללים זיהוי אוטומטית של תקלות עוד לפני שהן מתרחשות, על סמך מידע שמייצר המכשיר, והעברתו למתקן השירות. פעמים רבות, מאפשרת יכולת זו למנוע את התקלה.

 

ThinQ תשולב גם בכל דגמי 2018 של הטלוויזיות של LG, ותספק יכולות שליטה קולית מתקדמות. אלו מאפשרות לבקש לצפות בתוכניות מסוג מסוים, להתחבר למכשירים אחרים כמו סאונד בר, לבצע חיפושים כמו פס קול של סדרה, להפעיל מכשירים חכמים בבית או להיכבות אוטומטית עם סיום הסדרה שבה צופים. כן כוללת הטלוויזיה אינטגרציה מבלבלת עם גוגל אסיסנט שמספקת חיבור לשירותי גוגל שונים ויכולות כמו הזמנת פיצה או הזמנת נסיעה. עם זאת, הרושם הראשוני הוא בעיקר של בלבול – למה צריכה הטלוויזיה שני עוזרים קוליים חכמים?

 

מחידושי LG: טלוויזיה שנשלפת כמו רול-אפ מחידושי LG: טלוויזיה שנשלפת כמו רול-אפ צילום: LG

 

 

לדברי LG התצוגה של הטלוויזיות ה-OLED החדשות מהווה שיפור משמעותי לעומת דגמי 2017 של החברה, הודות ליכולות עיבוד וניתוח תמונה מתקדמות שמספק מעבד אלפא 9 שמשולב במכשיר. המעבד מספק גם תמיכה בשידורים בקצב של 120 פריים לשנייה. איכות התצוגה של המסך היא 4K Cinema HDR. הקול בטלוויזיה הוא בתקן ATMOS Sound של דולבי. גדלי המסכים ינועו בין 55 אינץ' ל-72 אינץ'.

 

 

 

בצד הניסיוני, הדגימה LG רובוטי קונספט חכמים, שלא מיועדים עדיין לשימוש נרחב. אלו כוללים רובוט מלצר, רובוט סבל, ועגלה רובוטית לסופרים. הרובוט המלצר יכול לספק שירות חדרים בבתי מלון או להגיש אוכל בלאונג'ים של שדות תעופה. הרובוט הסבל יכול לשאת מזוודות מנקודה לנקודה, ובבתי מלון לספק גם שירותי צ'ק אין מהירים. העגלה הרובוטית מצוידת בסורק ברקוד ואפשרות לשלם בעגלה עצמה בתום הקניות.

 

הרובוטים של LG הרובוטים של LG צילום: LG

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x