$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

וואווי Mate 10 Pro: חכם סיני עם סוללה של יומיים

פאבלט הדגל של היצרנית הסינית הוכיח שהחברה יכולה ליישר קו עם מתחרות גדולות וחזקות ואף לעקוף אותן בכמה תחומים קריטיים: המצלמה שלו היא אחת הטובות ביותר בעולם וזמן הסוללה מפתיע; המכשיר מחזיק יותר מכל מתחריו

רפאל קאהאן 15:5227.12.17

 


 

 

וואווי עברה בשנים האחרונות תהליך התבגרות, והפכה מחברת תשתיות תקשורת ליצרנית מובייל. לקח לה זמן לצמצם פערים מול המתחרות, אולם פאבלט הדגל החדש שלה, Mate 10 Pro, מוכיח שהפער נסגר.

 

 

המכשיר, שמושק בימים אלה בישראל, מכיל כמה יתרונות טכנולוגיים בולטים, כאלה שגם יצרניות מהוללות מקוריאה וארצות הברית לא מצליחות להשיג.

 

נעים להכיר: Mate 10 Pro נעים להכיר: Mate 10 Pro צילום: רפאל קאהאן

 

 

עיצוב ומבנה: אוהבים זכוכית?

 

המייט 10 פרו הוא מכשיר נאה. לא יפהפה - אך אלגנטי. מדובר במכשיר בתצורת מסך ללא שוליים, שמתבסס על שלדת אלומיניום שמחופה משני צדדיה בזכוכית. המסך תופס את החלק הארי משטח הפנים והוא מציע יחס מסך לגוף של כ-80.9%, קצת פחות טוב משני מתחריו העיקריים ה-S8 והאייפון X שלהם יחס של 84.8%. עם זאת הוא מחפה על כך בגודל התצוגה: 6 אינץ' לעומת 5.8 אצל המתחרים.

 

 

גב הזכוכית של הטלפון גב הזכוכית של הטלפון צילום: רפאל קאהאן

 

 

גופו מעט גדול מהממוצע לקטגוריה, אך הוא עדיין נוח לאחיזה. הנקודה החלשה היא המשקל שעומד על כ-178 גרם - יותר מכל המכשירים המקבילים. איכות הבנייה מצוינת וניכר שוואווי עשו כברת דרך בעיצוב המוצר. הוא כבר לא מזכיר ערב רב של עיצובים מתחרים ומצליח לשדר משהו מקורי.

 

בגב המכשיר תמצאו את המצלמה כפולת החיישנים. אלה ניצבים אחד מעל השני כאשר מצד אחד שלהם תמצאו את פלאש הלד דו גווני, ומהצד השני את מד הלייזר. מתחת למערך הצילום ישנו סורק טביעות אצבעות עגול וקל לגישה גם לאלה שאינם בעלי אצבעות ארוכות.

 

 

עינית האינפרה אדום של הטלפון עינית האינפרה אדום של הטלפון צילום: רפאל קאהאן

 

 

בתחתית המכשיר תמצאו את שקע ה-USB וכן שבכת הרמקול הראשי. הפתעה לא נעימה, היא היעדר שקע האוזניות הקלאסי, אך במקומו נכלל בערכה מתאם שמחבר אוזניות לשקע הטעינה. 

 

ממשק ומערכת הפעלה: מכונה עם יומרות חכמות

 

למסך יש רזולוציה נמוכה משל המתחרים - Full HD ולא QHD. איכות התצוגה טובה מאוד ולמסך יש בהירות גבוהה, מה שעושה אותו לקריא גם תחת תאורה ישירה. למסך יש פאנל OLED, אך וואווי לא הגזימה ברוויית הצבעים, כך שהתמונה נראית טבעית.

 

 

עיצוב פשוט ונאה. Mate 10 Pro עיצוב פשוט ונאה. Mate 10 Pro

 

 

וואווי קלטה משהו שרוב מתחרותיה עדיין לא הבינו: קשה מאוד לתפעל מסך גדול ביד אחת. לשם כך כבר מוצעים לנו כל מיני פתרונות במכשירים המתחרים שנעים מהקטנת המסך (כאילו שמי שרוכש מכשיר עם מסך בן שישה אינץ' ירצה להקטין אותו) וכלה בממשק מחוות כמו באייפון X שאינו נוח ישירות מהקופסה.

 

המייט 10 פרו מציע טריק אחר: כפתור ניווט צף שניתן למקם בכל מקום על גבי המסך בהינף אצבע. זה לא פיתוח חדש, הוא כבר היה זמין במכשירים קודמים של וואווי כמו ה-P10 בעל כפתור הניווט הפיזי - אך במייט מתגלה השימושיות שלו, בגלל היעדר לחצן חומרה בחזית. טפיחה קלה מחזירה אחורה, לחיצה ארוכה למסך הבית ולחיצה ארוכה וגרירה לצד ימין להקפצת חלון האפליקציות הפתוחות. זה מאוד אינטואיטיבי ונוח. ניתן למקם את הכפתור בהתאם לגודל האצבעות.

 

מאחורי הממשק של וואווי, EMUI 8, מסתתרת אנדרואיד 8 אוריאו. הממשק הסיני מציע חוויית שימוש שנמצאת בין הממשקים העמוסים לעייפה של היצרניות הקוריאניות לבין הממשקים דמויי האייפון של המתחרות הסיניות. עיצוב האייקונים של אפליקציות הבית קצת מצועצע ולמעשה יש יותר מדי מהן. פתיחת המכשיר מתבצעת או על ידי סורק טביעות אצבע מהיר ביותר; כמעט לא תחוו השתהות בפתיחה.

 

 

ממשק פשוט ונוח ממשק פשוט ונוח צילום: רפאל קאהאן

 

 

אין כאן זיהוי פנים חכם, זיהוי קשתית או טפיחה כפולה לפתיחת המסך, ואתם יודעים מה? זה לא ממש חסר. סורק מהיר עושה את העבודה הרבה יותר טוב. תכונה נוספת שקשורה לממשק מאפשרת לחבר את המכשיר לכל מסך חיצוני בחיבור ישיר עם כבל HDMI ולקבל משהו שמזכיר את תכונת הממשק השולחני של אנדרואיד במכשירי סמסונג. 

 

מולטימדיה ואפליקציות: שפע מבלבל

 

אחת המחלות הוותיקות של רוב מכשירי היצרניות הסיניות היא עודף האפליקציות, וגם במייט החדש תפגשו בכל מיני אפליקציות חד משימתיות שכנראה לא תפתחו לעולם. עם זאת, יש שתיים ששווה להתעכב עליהן: השלט הרחוק האוניברסלי ואפליקציית התרגום. הראשונה עושה שימוש בעינית האינפרה אדום שמותקנת במייט.

 

שלט רחוק הוא האביזר העיקרי שמחפשים בבית על בסיס קבוע ושלטים אוניברסליים איכותיים עולים לפחות כ-150 שקל, כך שהתכונה הזו מאוד שימושית במייט החדש. 

 

 

יישום התרגום של המכשיר יישום התרגום של המכשיר צילום: רפאל קאהאן

 

 

האפליקציה השנייה עושה שימוש ביכולות הבינה המלאכותית של מעבד המייט. היא מתבססת על מנוע התרגום של מיקרוסופט ויש לה לא מעט אפשרויות, תרגום ישיר בהקלדה, בדיבור, בצילום ואפילו בשיחת ועידה מקומית בין מספר מכשירים. לא ברור מה יתרונות הבינה המלאכותית כאן, אך היא עובדת לא רע ומאפשרת לקבל תרגום מדויק למדי. עבור מי שמטייל ומגיע למקומות שאנגלית אינה שגורה בהם, מדובר בפתרון שימושי ויעיל שגם עובד ללא צורך בחיבור אינטרנט.

 

יכולות המולטימדיה של הטלפון טובות מאוד: המייט 10 מצטיין בגזרת הסאונד עם תמיכה ב-DTS באפליקציית המוזיקה המובנית. אם תחברו אוזניות חוטיות, תזכו לתמיכה בכל מיני אפשרויות נוספות כגון צליל תלת ממדי או שליטה על איכות הסאונד. המסך המצוין מציע תמיכה ב-HDR10, מה שמספק חוויית צפייה נעימה מאוד בסרטים והפרדת צבעים טובה.

 

מצלמה: גולת הכותרת

 

המצלמה העיקרית של המייט 10 פרו מציעה שני חיישנים, האחד צבעוני בן 12 מגה-פיקסל, והשני שחור-לבן בן 20 מגה-פיקסל. המצלמה ממשיכה את שיתוף הפעולה המוצלח עם לייקה שהחל לפני שנתיים עם ה-P9. מדובר באחת המצלמות הטובות בשוק: יש לה כמובן חסרונות, כמו המחסור בזום איכותי מעבר להגדלה פי 2 או הנטייה לפספס מדי פעם בזיהוי העצמים האוטומטי המובנה, יכולת שמקורה בחומרה ייעודית לבינה מלאכותית. היא מאפשרת למצלמה להתאים את ההגדרות שלה באופן אוטומטי בהתאם לאוביקט או הסצנה שמצלמים.

 

 

מצלמה משובחת במיוחד מצלמה משובחת במיוחד צילום: רפאל קאהאן

 

 

ישנם 13 מודלים מובנים וניתן לשדרג אותם על ידי הורדה של ערכות נוספות. אמממה, זה לא תמיד עובד חלק, אך לרוב התמונות יוצאות תמונות נהדר. חיישן השחור-לבן מוציא תמונות דרמטיות עם איכויות "אמנותיות", ירושה של לייקה ככל הנראה. מפתח הצמצם הנדיב מציע f/1.6 מה שמאפשר לצלם בתאורה נמוכה ללא מריחות ורעש דיגיטלי מיותר. יש גם ייצוב אופטי אך מכיוון שאין כאן עדשת זום כמו באייפון, ברגע שתגדילו את התמונה יותר מדי, תתחילו לקבל רעש וטשטוש פרטים.

 

האפליקציה של המצלמה תתאים למקצוענים כמו גם לחובבים כאשר לכל אחד יש ממשק ייעודי. מצלמת הסלפי מציעה 8 מגה-פיקסל ומספקת ביצועים טובים - אם כי לא ברמה של המצלמה הראשית. אפקט ההחלקה של העור שמכונה בוואווי "יופי" עדיין כאן והוא עדיין אגרסיבי למדי אך פחות מבעבר. ולמרות שמצלמת הסלפי לא מצוידת בחיישן כפול, היא עדיין מספקת יכולת דיוקן עם טשטוש הרקע.

 

מצלמת הסלפי של הטלפון מצלמת הסלפי של הטלפון צילום: רפאל קאהאן

 

 

היא עושה זאת תוך שימוש באפקט תוכנה שמצליח להעביר אשליה לא רעה בכלל. בתחום צילום וידאו המצלמה קצת פחות מרשימה. היא יודעת כמובן להקליט בFHD או 4K אך אין כאן יותר מדי אפשרויות בחירה באיכות הצילום. בסך הכל המייט 10 פרו יספק חבילת צילום סטילס וסרטים הדוקה ואיכותית.

 

חומרה וסוללה: יומיים בשימוש שוטף

 

המייט 10 פרו מצויד במעבד הבית של וואווי, קירין 970 עם 4 ליבות במהירות 2.4 גיגה-הרץ ו-4 ליבות נוספות במהירות 1.8 גיגה-הרץ. זיכרון הפעולה עומד על 6 גיגה-בייט ומרחב האחסון מציע 128 גיגה-בייט אך ללא חריץ הרחבת זיכרון. המעבד החדש של וואווי עושה עבודה נהדרת: הוא מטיס את המכשיר ואין שום משימה שלא תוכלו לבצע עליו בצורה חלקה. משחקי תלת ממד, סרטים, ואפילו חישובים מסובכים אל יפחידו אותו והוא גם לא ממש מתחמם.

 

המייט 10 פרו באירוע השקתו בישראל המייט 10 פרו באירוע השקתו בישראל צילום: רפאל קאהאן

 

אבל זו לא גולת הכותרת: המייט 10 פרו מציע חיי סוללה מרשימים במיוחד - הוא מחזיק בטעינה בודדת יותר ממכשירים עם מסכים שקטנים משלו באינץ' שלם. הטעינה המהירה שלו מרשימה ומוסיפה 50% סוללה בחצי שעה, כשטעינה מלאה לוקחת מעט יותר משעה. לסוללה יש עוצמה של 4,000 מיליאמפר-שעה, אבל הנתון לא מספר הכל. וואווי ניצחה את המתחרים בזכות שימוש בשבב הבינה המלאכותית שהיא בנתה מעבד הקירין. הוא מבצע ניתוח דפוסי שימוש של בעל המכשיר מותאים את ניהול החשמל לאופי הפעילות - וזה עובד יופי.

 

סיכום ואלטרנטיבות: אחד הטובים ביותר

 

הוואווי מייט 10 פרו הוא פאבלט בעל תכונות שמציבות אותו בקו אחד עם שאר המתחרים. לראשונה עבור המותג, הוא מציע תכונות שמציבות אותו בקטגוריות הצילום וחיי הסוללה מעל לשאר. אז נכון שהמסך לא מציע את הרזולוציה הגבוהה ביותר או שהוא לא בעל המראה המצודד ביותר ושהממשק זקוק לעוד ליטוש. אבל הוא יימכר כאן בכ-3,000 שקל, כ-300 פחות מהמתחרה הזול ביותר - הגלקסי S8. האייפון X מציע תכונות דומות למעט ה-Face ID בכמעט 1,800 שקל יותר. הנוט 8 אמנם מציע סטיילוס ומסך גדול (ואיכותי) יותר אך המייט 10 פרו מציע את כל התכונות הנדרשות ומוביל בשתיים מהחשובות ביותר מהן. בשורה התחתונה, הוא בהחלט אלטרנטיבה ראויה למי שנמצא בחיפוש אחרי פאבלט עם מסך ללא שוליים בקטגוריית הפרימיום.

 

 

 

ציון כלכליסט: 9

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד 8 || גודל מסך: 6 אינץ' || רזולוציה: 1,080 על 1,920 פיקסלים || מצלמה ראשית: 12 מגה-פיקסל + 20 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, 4 במהירות 2.4 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.8 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 6 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 128 גיגה-בייט || עובי: 7.9 מ"מ || החל 3,000 שקל || משקל: 178 גרם
בטל שלח
    לכל התגובות
    x