$
חדשות טכנולוגיה

תחזית טכנולוגית

צפי למפגש קשוח בין הטכנולוגיה לרגולציה

האיחוד האירופי יוביל בשנה הקרובה שורת שינויי חקיקה שיאלצו את ענקיות הטכנולוגיה להגביל איסוף מידע, פיתוחי בינה מלאכותית ופעילויות אחרות. בתוך כך, ינסו הרגולטורים להקל על מיזמי רכב אוטונומי כדי להזרים הון זר לכלכלות המקומיות

יואב סטולר 12:0127.12.17
השנה הקרובה תהיה בסימן המפגש שבין הטכנולוגיה לבין הרגולציה - פגישה שכלל לא בטוח שתשאיר את החברות עם חיוך. בהיעדר אקטיביזם חקיקתי מצד הממשל האמריקני שמסרב למהר ולקבוע רגולציה פדרלית, האיחוד האירופי הוא זה שייקח את המושכות לידיים בתחום החקיקה הטכנולוגית. כך, הפכה הקריאה להקדים את הרגולציה להתפשטות הטכנולוגיה לסיסמה החדשה במסדרונות הפרלמנט.

 

 

הביקורת הציבורית נגד הבמות הדיגיטליות הגדולות בהן גוגל, פייסבוק ויוטיוב תציב את המחוקקים בכל רחבי העולם במבחן. כך, יאלץ הרגולטור להחליט אם להתערב בהגבלת התכנים, הפצת החדשות הכוזבות וניהול המידע שנאסף על כולנו, היות והצעדים הזעירים שנקטו עד כה הענקיות האמריקניות היו קטנים מדי ומאוחרים מדי.

 

האיחוד לא מוותר לענקיות האמריקאיות האיחוד לא מוותר לענקיות האמריקאיות צילום: shutterstock

 

 

האיחוד, שהציג בשנים האחרונות קו תקיף מול ענקיות הטכנולוגיה, יעביר בשנה הקרובה את יזמת ה-GDPR. במסגרת היזמה יגבילו המחוקקים של הגוש האירופי את היכולת לאסוף מידע אישי של אזרחים, להשתמש בו ולנייד אותו. הגבלות שיאלצו את כלל החברות המעוניינות לפעול במדינות האיחוד לבצע שינויים מערכתיים-משפטיים.

 

כחלק מיזמת החקיקה הנרחבת, מבקשים חברי הפרלמנט להעביר הגבלות ראשוניות הנוגעות לשימוש בבינה מלאכותית והטמעתה בתחומי החיים השונים. בבריסל שואפים לייצר תקדים חוקי במסגרת ההגנה על זכויות האזרח לפרטיות, תוך הנחה שקהל המשתמשים העצום והכוח הכלכלי שהוא מגלם יבטיחו את התאמת חברות הטכנולוגיה השונות לתקנותיהם.

 

רכב אוטונומי? בואו בהמוניכם

 

מנגד, מדינות אחרות יראו בהתעצמות הכלכלית של שוק ה-AI והרכב האוטונומי בוננזה שאחריה ישמחו לחזר. כך למשל האקסית השכנה, בריטניה, שתשלים ב-2018 צעדים מהותיים נוספים בברקזיט, תוביל מהלך נרחב גם כן, אך כמעט הפוך מזה באופיו מזה של האיחוד. בממשלת מיי מכוונים להפוך את הממלכה לאבן שואבת עבור מפתחי הבינה המלאכותית. בדו"ח שזימנה הנהגת בריטניה, אומדים את ההכנסה שתתווסף אם זו תוביל את תחום ה-AI בכ-837 מיליארד דולר עד 2035.

 

רכב אוטונומי של אובר רכב אוטונומי של אובר צילום: איי פי

 

 

מפתחות הרכב האוטונומי, אנשי פיתוח ומחקר, חברות גדולות וסטארט-אפים יהפכו למטרה נחשקת: יחזרו אחריהם השרים השונים בממשלת בריטניה במדיניות מתירנית יחסית, כדי למשוך פעילות אל האי הבריטי. אבל מי צריך רגולציה מתירנית בהיעדר הגבלות חוקיים וזכויות אדם? סין צפויה להאיץ את תוכנית הלאומית עליה הכריז הממשל.

 

 

מי שעוד ימצא עצמו על הכוונת הן אובר, Airbnb ושאר פלטפורמות הכלכלה השיתופית שהעזו ונגעו בהכנסות המדינה ממסים. הרגולטור, שהתקשה עד כה להתמודד עם השינוי המהיר שהביאו עימם השירותים השיתופיים, יתנגח בהם עוד מספר פעמים בניסיון לשמר על מקורות הפרנסה הישנים - ובחלק המדינות, להכשיר את השרץ במהלכים של רישוי והסדרה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x