$
אינטרנט

ארה"ב: צפ' קוריאה אחראית למתקפת הכופר WannaCry

המתקפה השביתה מאות אלפי מחשבים וגרמה לנזקים של מיליארדי דולרים בכל העולם. לטענת יועץ ביטחון המולדת טום בוסרט, מאחורי המתקפה עמדו האקרים של המדינה הסגפנית

רפאל קאהאן 15:2819.12.17

ממשל טראמפ האשים באופן רשמי את צפון קוריאה באחריות ישירה למתקפת נוזקת הכופר WannaCry. יועץ ביטחון המולדת של טראמפ, טום בוסרט, הסביר במאמר שפורסם בוול סטריט ג'ורנל אמש (ב') שהממשל הצפון-קוריאני מתנהג באופן חסר אחריות ושהדוגמה לכך היא WannaCry, שפגעה ברשתות ללא אבחנה.

 

 

 

לזרוס גרופ, חוליית ההאקרים שהפיצה את הנוזקה פגעה באלפי ארגונים ותשתיות. מתקפת WannaCry השביתה כ-300 אלף מחשבים ב-150 מדינות. הנזקים שנגרמו בגלל הפעילות שלה הגיעו לפי ההערכות השמרניות ביותר למיליארדי דולרים. בין השאר פעילותה השביתה גם בתי חולים בבריטניה ובארה"ב וכן נמל תעופה באוקראינה, מערכות ביוב ושפכים.

 

מירסק, אחת הנפגעות הגדולות מהמתקפה מירסק, אחת הנפגעות הגדולות מהמתקפה צילום: Marine Insight

 

 

 

לזרוס הואשמה בעבר בפריצה לאולפני סוני בעקבות הפקת פרודיה שלעגה למנהיגה קים ג'ונג און. בניגוד לפריצה המתוקשרת הזו, קמפיין WannaCry הפיץ נוזקת כופר פשוטה שהשתמשה בטכניקת פריצה שנגנבה מה-NSA כדי לפגוע במחשבים מבוססי ווינדוס.

 

קמפיין הכופר של ההאקרים הניב "רק" כמה עשרות אלפי דולרים - מה שגרם להרמת גבה אצל לא מעט מומחים. ההערכה היתה שהקמפיין לא בוצע כדי לייצר הכנסות אלא כדי לפגוע בתשתיות, הרתעה או פשוט כניסוי כלים שהצליח מעל המצופה. מבין החברות שנפגעו באופן הקשה ביותר ניתן למנות את פדקס שמחקה כ-300 מיליון דולר רווחים וענקית הספנות מרסק שגם היא ספגה פגיעה שהסתכמה בהפסד של עשרות מיליוני דולרים.

 

 

 

השימוש בפרצה של ה-NSA הביא גם לביקורת על כך שסוכנות הביון בחרה לשמור לעצמה את הגילוי לשימושה במקום להעביר את המידע למיקרוסופט על מנת שתתקן אותו. בסופו של דבר, נטען, הסוכנות נכשלה בשמירה על סודותיה - מה שהביא להצלחת אחת ממתקפות הסייבר המסוכנות בהיסטוריה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x