$
הייטק והון סיכון

הזדמנות ליזמים: שדה תעופה בסין מחפש טכנולוגיות ישראליות

מנהלי פרויקט נמל התעופה החדש של העיר צ'נגדו מעוניינים לשלב בו טכנולוגיות של סטארט-אפים מישראל, כדי לייעל את פעילותו. השדה, שכולל תשתיות תחבורה מתקדמות, יושלם ב-2020 בעלות של 10.8 מיליארד דולר

מאיר אורבך 12:3611.12.17
תנופת הבינוי שעוברת בשנים האחרונות על סין לא פוסחת על הקמה של שדות תעופה חדשים. שדה התעופה הבינלאומי Tianfu בצ'נגדו, אחד מפרויקטי הדגל של המדינה, מחפש בימים אלה טכנולוגיות ישראליות שישפרו משמעותית את פעילותו.

 

 

יאיר אלבין, הנספח המסחרי של משרד הכלכלה בצ'נגדו, אמר: "בפגישתי עם יו"ר הקבוצה המנהלת את פרויקט שדה התעופה בצ'נגדו, הוא הביע עניין רב בשילוב טכנולוגיות ישראליות בפרויקט. אנחנו פועלים בכדי לאתר חברות שמעוניינות להשתלב בו, אותן נציג למנהליו ולפי העניין ההדדי ניצור חיבורים עסקיים. אני מקווה ומאמין ששדה התעופה החדש בצ'נגדו יוכל להוות קרש קפיצה לחברות ישראליות, שלאחריו תוכלנה יותר בקלות לפתח את עסקיהן בסין לשדות תעופה נוספים ולפרויקטי תשתית אחרים".

 

פרויקט בסין מחפש ישראלים פרויקט בסין מחפש ישראלים צילום: שאטרסטוק

 

 

מנהל מינהל סחר חוץ, אוהד כהן, ציין כי קידום שיתוף הפעולה הכלכלי עם סין הוא אחד מיעדי משרד הכלכלה והתעשייה. "היקף הסחר בין ישראל לסין עמד ב-2016 על כ-9.22 מיליארד דולר בשנה, ואנחנו שואפים להגדיל את הסחר ולהרחיב את תחומי הייצוא", אמר. "סין מביעה התעניינות רבה בזירת החדשנות הישראלית וזהו סקטור נוסף בו לישראל יש יתרון בטכנולוגיות מתקדמות בתחום".

 

נלחמים באיחורי הטיסות

  

העיר צ'נגדו, בירת פרובינציית סיצ'ואן שבדרום מערב סין, ממוקמת במקום הרביעי בסין מבחינת מספר הנוסעים והמטען האווירי שעוברים דרכה בשנה. עד לסוף 2016 נפתחו בעיר 175 קווי תעופה פנימיים ו-100 קווי תעופה בינלאומיים שמחברים את העיר לשאר סין ולעולם. לפני כעשור זוהתה בעיה חמורה בתשתיות: בשנת 2009, כ-80% מהטיסות בסין יצאו בזמן שנקבע להן, ומאז חלה הדרדרות משמעותית בנתון זה. ביוני 2016 רשות התעופה האזרחית הסינית פרסמה כי שיעור הטיסות שיוצאות באיחור עומד על כ-32%, כשהממוצע לאיחור לטיסה הוא 21 דקות.

 

עם השלמת פרויקט הקמת שדה Tianfu החדש (צפי: 2020), תהיה צ'נגדו לעיר השלישית בסין בעלת שני שדות תעופה בינלאומיים, אחרי בייג'ינג ושנגחאי. השדה יוקם 50 ק"מ ממרכז העיר בהשקעה כוללת של כ-71.86 מיליארד יואן סיני (כ-10.8 מיליארד דולר), ויחובר לעיר עצמה ברכבת תחתית, רכבת מהירה וכבישים מהירים.

 

 

 

בשלב הראשון ייבנו בו שלושה מסלולים שיהיו מסוגלים לטפל ב-320,000 טיסות בשנה, ב-40 מיליון נוסעים וב-700,000 טון של סחורות. מספרים אלו דומים ליכולת של שדה התעופה הקיים בעיר, Shuangliu, ויאפשרו בעצם להכפיל את הקיבולת של העיר. בטווח הזמן הארוך, שדה התעופה Tianfu יוכל להתרחב עד ל-6 מסלולים וכך יוכל לקלוט 90 מיליון נוסעים וכשני מיליון טון מטען בשנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x