$
חדשות טכנולוגיה

מחיר השערוריות: סופטבנק תקנה מניות של אובר בהנחה של 30%

הענקית היפנית תכננה להשקיע באובר מיליארד דולר ולקנות מניות לפי שווי של 71 מיליארד דולר. בעקבות חשיפת הפריצה לשרתי החברה וניסיון ההסתרה הכושל שלה, תבוצע רכישת המניות לפי שווי של 48 מיליארד דולר

עומר כביר 09:1428.11.17
סופטבנק מעוניינת לקנות נתח ניכר ממניות אובר - אך בהנחה ניכרת של 30% לעומת הערכת השווי האחרונה של מפעילות שירות הזמנת הנסיעות, שעמדה על 69 מיליארד דולר – כך לפי דיווח של בלומברג.

 

 

לדברי מקורות בענקית הטלקום היפנית, ביחד עם קבוצת משקיעים שכוללת את Dragoneer Invesment Group ו-General Atlantic, מעוניינת החברה לקנות מניות ב-6 מיליארד דולר לפי שווי של 48 מיליארד דולר. בנוסף צפויה סופטבנק לבצע השקעה ישירה באובר בסך מיליארד דולר. אם תושלם העסקה, תקבל הקבוצה בראשות סופטבנק שני מושבים בדירקטוריון החברה.

 

מאסיושי סון, מייסד סופטבנק מאסיושי סון, מייסד סופטבנק צילום: אי פי איי

 

 

לפי דיווחים קודמים, התכוונה סופטבנק לרכוש מניות בסכום של כ-10 מיליארד דולר לפי שווי מוערך של כ-71 מיליארד דולר. הירידה בשווי קשורה, כנראה, לאירועים השליליים שנקשרו בשמה של אובר בשנה האחרונה, ובפרט שערוריית ההטרדות המיניות שהביאה לפרישתו של המייסד טראוויס קלניק מכס המנכ"ל, והגילויים האחרונים על הפריצה וגניבת המידע המאסיבית ממחשבי החברה שהוסתרה במשך יותר משנה.

 

 

 

"הציפייה של סופטבנק שהיא תוכל לשכנע בעלי מניות להיפרד ממניותיהם לפי שווי של כ-50 מיליארד דולר מתבססת על כל הפרסומים השליליים", אמר לבלומברג אנליסט חברת New Street Research, קירק ברודי. "כל מה שקרה בשנה האחרונה תרם כנראה לירידה בשווי".

 

העסקה תאפשר לבעלי מניות קיימים לבצע מיני-אקזיט ולממש חלק ניכר מהשווי שצברו השקעותיהם לאורך שנות פעילות החברה. לאורך השנים ביצעה אובר מספר רב של סבבי גיוס משמעותיים. רובם, במיוחד אלו שלפני 2015, בשווי נמוך בהרבה מ-48 מיליארד דולר. ביוני 2014, למשל, גייסה אובר 1.4 מיליארד דולר לפי שווי של 17 מיליארד דולר, בעוד בסבב A ב-2011 היא גייסה 11 מיליון דולר לפי שווי של 49 מיליון.

 

 

 

משקיעים אלו יוכלו לממש סכומים ניכרים גם לפי הערכת השווי של סופטבנק, ולא ייאלצו להמתין להנפקה המתוכננת של החברה שלדברי המנכ"ל דארה קוסרשאהי עתידה להתבצע רק ב-2019. העסקה עדיין אינה סופית ודרושה הסכמה מצד בעלי מניות. לדברי מקורות, אם המשקיעים לא יסכימו למכור מניות במספר גדול מספיק, יתכן שסופטבנק תעלה את השווי שלפיו היא מוכנה לקנות או תיסוג מהעסקה.

 

אובר סירבה להגיב לדיווח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x