$
הקברניט

פורצי הדרך

הונחה אבן הפינה לאסגרדיה, המדינה הראשונה בחלל

קהילת אסגרדיה, שמתכננת להקים תחנת חלל עצומה ולחיות בה כאומה עצמאית, שלחה לוויין ראשון למסלול היקפי. הוא מכיל מידע אישי של 18 אלף מ-118 אלף חברי הקהילה - שחולמים לעבור לגור מעבר לאטמוספירה. מה הסיכוי שיצליחו?

ניצן סדן 16:5416.11.17

קהילת אסגרדיה, שמתיימרת להיות אומה בפני עצמה שמתבססת על מגורים בחלל, הניחה את אבן הפינה לתחנת החלל הראשונה שלה.

 

 

אסגרדיה הוקמה בשנה שעברה בידי המדען ואיש העסקים האזרבייג'ני איגור אשורביילי. הרעיון מאחוריה הוא כינון אומה שתשכון בתחנות חלל במסלול סביב כדור הארץ, חופשייה מרגולציות ומגבלות בינלאומיות אחרות. בתמורה, תטפל בסוגיית אשפת החלל (לוויינים מושבתים שחגים סביב כדור הארץ ומסכנים אסטרונאוטים), איומי אסטרואידים וכיו"ב.

 

עיצוב קונספט של תחנת אסגרדיה עיצוב קונספט של תחנת אסגרדיה צילום: James Vaughan CNN

 

 

CNN מדווח שהשבוע שוגר הלוויין הראשון מטעמה. זהו לוויין זעיר, גודלו כשל כיכר לחם, והוא נושא כונן קשיח עליו 500 גיגה-בייט של מידע אישי ששייך ל-18,000 מ-114,000 האנשים שנרשמו כחברים באסגרדיה.

 

כל זה נשמע כמו פנטזיית מד"ב, ובשלב זה אכן כך הוא הדבר: תחנת החלל הבינלאומית, ששוגרה ב-1998, עלתה כ-150 מיליארד דולר לחמש מדינות ומאוישת בצוותים של שישה אסטרונאטים.

 

עיצוב קונספט, ספינת מטען בדרכה לאסגרדיה עיצוב קונספט, ספינת מטען בדרכה לאסגרדיה צילום: James Vaughan CNN

 

 

אסגרדיה אמורה לאכלס יותר ממאה אלף איש, מה שיצריך פיתוח טכנולוגיות חדשות, מספר עצום של שיגורי רכיבים לחלל, תשתיות אנרגיה, קיום חיים, תקשורת ועוד. ואת העלות של כל אלה קשה לצפות או להעריך. בהסתמך על הטכנולוגיה היעילה והזולה ביותר כיום, שליחת ק"ג בודד של ציוד לחלל עולה סביב 20 אלף דולר.

 

 

 

בעתיד הרחוק יש להניח שיוקמו תחנות חלל, אשר צפויות לקבל מעמד רגולטורי שיותאם לאופיין ופעילותן, אם כי ישנן משוכות טכנולוגיות שעל האנושות לעבור לפני כן. ימים יגידו אם מיזם אסגרדיה יהיה אבן דרך בהתפשטות האנושות לחלל, או רק הערת שוליים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x