$
חדשות טכנולוגיה

קוואלקום דוחה את ניסיון רכישתה בידי ברודקום

ענקית השבבים סירבה להצעה החד-צדדית, 130 מיליארד דולר היקפה - בטענה שהיא לא משקפת את השווי האמיתי של החברה. ברודקום, מצידה, צפויה להעלות את ההצעה, או לנקוט בפעולה אגרסיבית כחדירה לדירקטוריון

עומר כביר וקרן-אור גרינברג 16:0413.11.17
קוואלקום דחתה את הצעת ברודקום לרכישתה בעסקה בשווי 130 מיליארד דולר - כך לפי הודעה שפרסמה. העסקה מורכבת מתשלום של 105 מיליארד דולר, וספיגת חוב בסך 25 מיליארד דולר.

 

 

 

"הדירקטוריון כולו סבור שההצעה של בורדקום משקפת שווי נמוך מדי יחסית למעמדה המוביל של קוואלקום בשוק המובייל ויעדי הצמיחה העתידיים שלנו", אמר יו"ר החברה, פול ג'ייקובס, בהודעה לעיתונות.   

משרדי קוואלקום משרדי קוואלקום צילום: בלומברג

 

  

מנכ"ל קוואלקום, סטיב מולנקוף, הוסיף: "אין חברה שנמצאת בעמדה טובה יותר בתחום המובייל, אינטרנט הדברים, הרכב, המחשוב המתקדם והרשתות בתוך תעשיית המוליכים למחצה. אנחנו בטוחים ביכולתנו ליצור ערך משמעותי נוסף לבעלי המניות שלנו בעוד אנחנו ממשיכים לצמוח בתחומים יוקרתיים אלו ולהוביל את המעבר לרשתות סלולר בדור חמישי".

 

דירקטור קוואלקום, טום הורטון, אמר שהדירקטוריון וההנהלה של החברה ממוקדים במתן ערך לבעלי המניות. "אחרי בחינה מקיפה, שנערכה תוך התייעצות עם יועצים פיננסים ומשפטיים, הדירקטוריון מצא שההצעה של ברודקום משקפת שווי נמוך משמעותית וכוללת אי-ודאות רגולטורית משמעותית", הוסיף. "יש לנו ביטחון מלא שהאסטרטגיה שסטיב והצוות שלו מוציאים לפועל תספק ערך משמעותי הרבה יותר מהצעת הרכישה".

 

בימים אלו קוואלקום מנהלת משא ומתן לרכישת יצרנית שבבי התקשורת NXP לפי שווי של 38 מיליארד דולר; רגולטורים צפויים להערים קשיים על ביצוע שתי העסקאות, כדי למנוע הווצרות מונופול בתחום השבבים למובייל. החלטת קוואלקום מותירה לברודקום שתי אופציות מרכזיות: להעלות את מחיר הרכישה המוצע, או לפתוח בקרב פרוקסי. ברודקום נערכת להציג מועמדים מטעמה לדירקטוריון קוואלקום, מה שיאפשר לבעלי המניות להחליף את הדירקטורים של החברה ולאלץ אותה להיכנס למו"מ.

 

 

 

השבבים והמעבדים של קוואלקום מהווים רכיב קריטי במוצרי חברות רבות כמו אפל וסמסונג, לצד שחקניות קטנות יותר בשוק המובייל. הם מספקים יכולות כמו תקשורת מהירה, שירותי מיקום מדויקים, חיי סוללה ארוכים יותר ויכולות אינטליגנציה מלאכותית. את 2016 סיימה קוואלקום עם רווח נקי של 5.7 מיליארד דולר, בעוד ברודקום הפסידה 1.86 מיליארד דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x