$
אינטרנט

פייסבוק מאשרת: אנו בוחנים פיצול של הפיד שלכם

שינוי משמעותי בממשק הרשת החברתית: החברה אישרה שהיא בוחנת חלוקה של הפיד לתצוגת עדכונים מטעם אתרי חדשות למיניהם ותצוגה סטנדרטית. על אף שמדובר בניסוי מוגבל, הוא פגע במו"לים ומפרסמי תוכן

עומר כביר 11:2824.10.17

פייסבוק בוחנת שינוי משמעותי לפיד, במסגרתו פוסטים מעמודים ואתרי חדשות יועברו לפיד משני ויוצגו בנפרד מפוסטים של משפחה וחברים – כך אישרה אתמול (ב') החברה. ברשת החברתית טוענים שמדובר בניסוי שמוגבל לשש מדינות ושלחברה אין תוכניות להשיק את השינוי בצורה רחבה יותר.

 

 

 

ואולם, דיווחים ממדינות שבהן נערך הניסוי על כך שהכניסה האורגנית לכתבות נפלה בכשני שליש בעקבות השקת הפיד הנפרד מעוררת חששות בקרב מו"לים ועסקים שפעילים בפייסבוק שהרשת החברתית תאלץ אותם להגדיל את ההשקעה בפרסום כדי להגיע למספר גדול של גולשים.

 

פיד Explore החדש פיד Explore החדש צילום: מטוויטר

 

 

הניסוי נערך כיום בסרי לנקה, בוליביה, סלובקיה, סרביה, גואטמלה וקמבודיה. במסגרתו, עדכונים מעמודים הופרדו מהפיד הראשי לפיד צדדי בשם Explore (שלא זהה לפיד ה-Explore שניתן למצוא כיום בפייסבוק). הניסוי לא אחיד בכל המדינות. בחלקן מיועד הפיד הצדדי להצגת עדכונים מעמודים שהמשתמש לא עוקב אחריהם, כך שיהווה מקום לגילוי תכנים חדשים, ואולם באחרות הועברו אליו כל העדכונים מעמודים, כולל אלו שהשמשתמש עוקב אחריהם.

 

הפיד לא קל לאיתור והוא מוסתר בסרגל הניווט בגרסת הווב של פייסבוק, או בטאב נפרד באפליקציית ה-iOS שלה והגעה אליו כרוכה בשלושה לחיצות. לאור זאת, אין זה מפתיע שאתרי חדשות במדינות שבהן מבוצע הניסוי סובלים מירידה חדה בכניסת האורגניות שלהן (כלומר, כאלו שלא מגיעות באמצעות פוסטים ממומנים).

 

"עמודים חווים ירידה דרמטית בכניסות האורגניות", כתב העיתונאי הסלובקי פיליפ סטרוהריק בפוסט שפרסם באתר Medium. "החשיפה של כמה עמודים נפלה בשני-שלישים ביומיים שלאחר התחלת הניסוי לעומת הימים שקדמו להם ל-60 העמודים הגדולים ביותר של המדיה הסלובקית יש פי 4 פחות אינטראקציות (לייקים, תגובות, שיתופים) מאז הניסוי". לפי דיווחים אחרים, בגואטמלה ובקמבודיה נוצר אפקט דומה.

 

פייסבוק: זה ניסוי מצומצם בלבד

 

הדיווחים עוררו פאניקה זוטא באתרי חדשות, שכן פייסבוק אחראית לחלק משמעותי מהתעבורה שלהם, מה שאילץ את הרשת החברתית לפרסם הודעת הרגעה. "בשלב זה אין לנו תוכניות להרחיב את הניסוי", כתב מנהל הניוזפיד, אדם מוסרי, בפוסט שפורסם בבלוג הרשמי של פייסבוק. "אנחנו תמיד מקשיבים לקהילה שלנו בנוגע לדרכים לשיפור הניוזפיד. אנשים אומרים לנו שהם רוצים דרך קלה יותר לראות פוסטים מחברים וממשפחה. מטרת הניסוי היא להבין אם אנשים מעדיפים מקום נפרד לתוכן אישי ולתוכן ציבורי.

 

 

"נשמע מה יש לאנשים להגיד על החוויה, כדי להבין אם זה רעיון ששווה לפתח. אין כרגע תוכניות להשיק את זה מעבר למדינות הניסוי, או לחייב עמודים בפייסבוק לשלם בעבור הפצה בניוזפיד. כמו בכל הניסויים שאנחנו עורכים, ייתכן שנלמד דברים חדשים שיובילו לניסויים נוספים בחודשים הקרובים, כך שנוכל להבין מה עובד הכי טוב בעבור אנשים וגופי תוכן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x