$
הייטק והון סיכון

יו"ר סיסקו ג'ון צ'יימברס עוזב את דירקטוריון החברה

אחרי 20 שנה יושב ראש סיסקו עוזב ומעביר את המושכות למנכ"ל המכהן צ'אק רובינס. החילופים בהנהגת החברה שפספסה את ההובלה בענן נועדו לבסס את מעמדו של רובינס בשינויים שהוא מוביל בסיסקו

רפאל קאהאן 16:4319.09.17
ג'ון צ'יימברס, יו"ר סיסקו ומי שהוביל אותה כמנכ"ל במשך שנים רבות עוזב את תפקידו. על פי דיווח של סוכנות בלומברג, יחליף אותו צ'אק רובינס, מנכ"ל סיסקו כיום. צ'יימברס שהוביל את החברה במשך 20 השנים האחרונות סייע להפוך אותה לענקית התקשורת שהיא כיום.

 

 

על פי הודעת החברה, צ'יימברס לא יעמיד את עצמו שוב לבחירה לתפקיד היו"ר אחרי שהיה חבר הדירקטוריון של מאז 1993. המהלך צפוי לאפשר לרובינס שליטה מוגברת על הכיוון אליו הוא מתכנן לנווט את החברה. בתקופתו של צ'יימברס התמקדה סיסקו בייצור חומרה ייעודית לרשתות תקשורת ארגוניות ונודעה כחברה שמניעה את האינטרנט.

 

ואולם בשנים האחרונות עסקי החומרה כבר אינם רווחיים כבעבר, תוצאה של שלל טכנולוגיות חדשות מבוססות תוכנה שנכנסו לשימוש כגון SDN או רשתות מבוססות תוכנה. עסקי החומרה אמנם הביאו את סיסקו להגדיל את הכנסותיה מ-1.2 מיליארד דולר ב-1995 לכ-50 מיליארד דולר כיום, אך הגידול הזה התמתן מאוד בשנים האחרונות.

 

למעשה, סיסקו לא הצליחה להציג גידול דו ספרתי בעסקיה מאז 2010. עם זאת, לצ'יימברס מספר רב של זכויות. הוא ניווט את סיסקו במהלך סדרה של משברים שתקפו את תעשיית הטכנולוגיה ב-20 השנים שעמד בראשה - מהתפוצצות בועת הדוטקום ועד המשבר הכלכלי של 2008 והכניסה של חברות תוכנה וסייבר לתחום.

 

 

צ’אק רובינס מנכ"ל סיסקו העולמית צ’אק רובינס מנכ"ל סיסקו העולמית צילום: אלכס קולומויסקי

 

אחת הבעיות שעמדה לסיסקו היא שהחברה לא מימשה את הובלתה בתחום התקשורת בעולם מחשוב הענן, קצת כמו אינטל שפספסה את מהפכת המובייל. חברות הענן כגון אמזון, גוגל ופייסבוק משתמשות כיום בחומרה מייצור עצמי שעליה הם מרכיבים את פתרונות התוכנה שלהן. זאת ועוד, סיסקו גם מותקפת במקומות אחרים כגון בתחום האחסון שם היא צריכה להתמודד עם DellEMC ושחקניות נוספות קטנות יותר.

 

הפתרון של רובינס לשינויים האלה הוא להפוך את סיסקו לחברה ממוקדת תוכנה שמשמשת לניהול רשתות ושירותים מנוהלים מרחוק. את השינוי הזה החברה מבצעת בעיקר דרך רכישות כגון זו של Springpath שנרכשה עבור 320 מיליון דולר לפני כחודש ושמתמחה בפיתוח תוכנות למרכזי נתונים. התחום הזה הציג גידול של 50% בהכנסות ביחס לשנה שעברה כך על פי דוחותיה האחרונים.

 

  

לצ'יימברס הייתה מערכת יחסים טובה מאוד עם ההייטק הישראלי. בתקופתו השקיע סיסקו מיליארדי דולרים ברכישות של חברות וסטארט-אפים. עם זאת, לא כל הרכישות הצליחו כפי שהעידה ההתפרקות של NDS הירושלמית שנרכשה לפני מספר שנים ושפורקה לאיטה לאחר שסיסקו יצאה מהתחום שלה. עם זאת, צ'יימברס ודאי ייזכר לטובה כאחד מהמשקיעים הגדולים של ההייטק המקומי בעולם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x