$
חדשות טכנולוגיה

פורצי הדרך

בלי ידיים! הממשק הטלפתי יאפשר לכם להקליד מהראש

חברת CTRL-labs הציגה ממשק מוח מחשב מהפכני שעשוי להגיע לשוק כבר בשנה הבאה. הוא מאפשר לתרגם אותות מהמוח לפעולות על גבי מסך המחשב

יואב סטולר 18:5314.09.17
אם התפעלתם מהסרת כפתור הבית במכשיר האייפון X שהציגה אפל, דמיינו שמעתה גם את הטאץ' וכפתורי הצד יוסרו. כך גם יעלמו העכבר והמקלדת או שלטי קונסולות המשחק. זהו החזון שמנסים בחברת CTRL-Labs להפוך למציאות, ולכל הסקפטים – בראיון לווירד אנשי החברה מדברים על הצגת מוצר כבר בשנה הבאה.

החברה בניהולו של אחד מאבות דפדפן הרשת אקספלורר, תומאס רירדון, הצליחה לפתח טכנולוגיה בלתי פולשנית בשלב זה, בדמות צמיד יד חכם המאפשר תקשורת ישירה בין מוחו של המשתמש לבין המחשב. כבר היום זו מצליחה לייצר חווית משתמש פסיבית עבור הקלדה, תפעול בסיסי ואף משחק במחשב, כשכל שנדרש אליו האדם הוא עצם המחשבה בלבד.

 

את החוויה - אשר תיתפס בפני רבים כטלפתיה - יצרו במעבדות הפיתוח של CTRL-Labs בעזרת ניטור וניתוח של אותות המוח המולכים במערכת העצבים לאורך עמוד השדרה. כך באמצעות המחשבה שמשדרת כבר באופן טבעי את אותן האותות המיועדים להפעלת המחשב לגפיים – הפיתוח של CTRL-Labs מתרגם את המחשבה לפעולה.

הקלדה ללא מקלדת זה אפשרי הקלדה ללא מקלדת זה אפשרי צילום: אתר wired

 

במקרה בהם המתנסה במגשר המחשבתי נדרש להקלדה, זה מעבד את האותות שיוצרות את תנועת האצבעות ומייצר את הפלט הרצוי על פני המסך. במסגרת חשיפת היכולות הציגו מפתחי הטכנולוגיה כיצד ניתן לשחק באמצעות המחשבה בלבד במשחק הווידאו הקלאסי "פונג" המוכר מקונסולת האטארי.

 

משחק בראש בלבד

 

עם זאת, בטכנולוגיה זו מגולם פוטנציאל גדול בהרבה לשנות לחלוטין את עולם משחקי הווידאו המגלגל סכומי עתק מדי שנה. כך למשל הטעמתו במחשבים המשמשים לחווית מציאות מדומה ישלימו את החוויה כמעט כליל וייצרו עולם מקביל הן בגוף והן במחשבה שמפעילה את השחקן הממוחשב. זו תייתר לחלוטין את הצורך בשלטי המשחק המצויים כיום ומהווים כלי התקשורת בין העולם שבחוץ וזה הווירטואלי.

 

אולם אם שואלים את פרופסור ג'ון קרקאואר, מומחה לנוירולוגיה והאחראי על תחום למידת המוח, ההדמיה והתנועה במעבדות CTRL-Labs, זה מעלה שימוש מרחיק לכת בהרבה ממשחק וידאו, ועבור רבים יעלה תסריטי מדע בדיונים מפחידים יותר ופחות.

 

"זו לא כזו קפיצה ענקית לומר שאם אתה יכול לעשות את זה על המסך, אתה יכול לעשות את זה לרובוט", מסביר קרקאואר. "קח את כל המחשבות והפקודות שמועברות לגוף שלך כשאתה חושב ופשוט תעביר אותן למשהו אחר מאשר הזרוע שלך - זה יכול להיות אפילו תמנון".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x