$
הייטק והון סיכון

אינוויז מגבירה מהירות עם גיוס ענק של 65 מיליון דולר

החברה פיתחה מערכת חיישני LIDAR לרכב חכם ואוטונומי שהיא זולה ויעילה מהמצוי בתעשייה כיום. בסבב הגיוס השתתפה שורת קרנות וענקיות ציוד רכב ובעקבותיו מתכננת אינוויז לחנוך קו ייצור בחיפה

הגר רבט 14:3207.09.17

אינוויז הישראלית (Innoviz) הכריזה היום (ה') על השלמת סבב גיוס שני בסך 65 מיליון דולר, בגיוס השתתפו שתי ספקיות ציוד הרכב הבינלאומיות דלפי (Delphi Automotive) ומאגנה (Magna International), עמן הכריזה החברה על שיתופי פעולה לאחרונה. בסבב הגיוס השתתפו גם 360 Capital Partners, Glory Ventures, Naver, צ'מפיון מוטורס ועוד.

 

 

כל המשקיעים הקיימים לקחו גם הם חלק בסבב זה לרבות זוהר זיסאפל, וקרנות ההון סיכון ורטקס, מאגמה, אמיתי ונצ'רס ודלק מוטורס. אינוויז צפויה להכריז על סגירה שנייה בקרוב, בה ישתתפו משקיעים אסטרטגיים חדשים. הגיוס הנוכחי מביא את סך הגיוסים הכולל של החברה ל-74 מיליון דולר.

 

הנהלת אינוויז. מימין: עמית שטיינברג, עומר דוד כילף, אורן בוסקילה ואורן רוזנצווייג הנהלת אינוויז. מימין: עמית שטיינברג, עומר דוד כילף, אורן בוסקילה ואורן רוזנצווייג צילום: Innoviz

 

 

אינוויז, שהוקמה ב-2016, מפתחת פתרונות חישה מתקדמים מבוססי לידאר (LIDAR). המערכת של אינוויז מבצעת סריקה תלת-ממדית ממרחק ומספקת תמונה של סביבת הרכב ברמת דיוק גבוהה ובזמן אמת. היא מציגה שיפור משמעותי בסדרי גודל בהשוואה לטכנולוגיות קיימות בכמה ממדים: הוזלה משמעותית בעלויות הייצור, הקטנת גודל המוצר ושיפור הביצועים בטווח וברזולוציה. הפתרון של החברה מבוסס על ארכיטקטורה ייחודית המאפשרת לו לפעות ביעילות גם במצבי אור ומזג אוויר משתנים.

 

"אנחנו מתכוונים לפתוח קו ייצור בחיפה" אמר ל"כלכליסט" עומר כילף, מייסד שותף ומנכ"ל החברה. "הגענו לאב טיפוס עובד אותו הצגנו עם מאגנה בתערוכה לפני כמה חודשים, וקיבלנו פידבק מחברות הרכב שמדובר במוצר שמספיק טוב לשוק כבר בשלב זה. כיום אנחנו נמצאים בשלבים של הקמת קו ייצור המוני בשיתוף עם חברת Jabil Optics ומוצרים ראשונים צפויים לצאת לשוק ברבעון הראשון של 2018. במקביל, נמשיך לפתח את המוצר וכשנה אחר כך נצא עם גרסה מתקדמת יותר".

 

אינוויז נוסדה בתחילת 2016 ובסוף אותה שנה כבר הכריזה על שיתוף פעולה עם יצרנית מערכות הרכב מאגנה, שתשלב את מערכת החישה של החברה הישראלית בתוך מערכות הנהיגה האוטונומיות שלה, כבסיס למערכות הרכב האוטונומי העתידי. באוגוסט השנה הכריזה על שיתוף פעולה גם עם דלפי הבריטית, אחת מיצרניות החלפים לרכב הגדולות בעולם.

 

עובדי החברה עובדי החברה צילום: Innoviz

 

 

"הבעיה של ייצור לידארים במחיר נמוך היא מרכזית בתעשייה וכמעט עוצרת אותה", מפרט כילף. "הרבה חברות מנסות לפתור את הבעיה הזו, אבל אנחנו החברה היחידה שמציעה התאמה בין הרבה דברים בו זמנית בצורה מאוד טובה. מוצרי הלואו-קוסט בתחום הזה סובלים מביצועים חלשים והמוצרים המתקדמים יקרים מאוד. חברות הרכב לא מעוניינות להיכנס להרפתקה טכנולוגית ארוכת שנים, וזה שיש לנו מוצר שעובד נותן לנו יתרון עצום בשוק. אני מאמין שנהפוך להיות הסטנדרט בתחום".

 

שועטים קדימה אל ייצור המוני

 

בנוסף לחיישן עצמו, אינוויז מציעה גם מעטפת אלגוריתמית מבוססת למידה עמוקה שמעניקה ללקוחות שלה שכבת AI שמנתחת את הסביבה, בונה מפות מדויקות ומזהה מכשולים ואת תוואי הנסיעה. "חשבנו שאם נפתח סנסור שיחליף את מה שקיים היום בשוק ונספק מידע גולמי זה מספיק", אמר כילף, "אבל מסתבר שחברות הרכב לא יודעות לעבוד עם מידע כזה ורוצות מידע מעובד יותר. למעשה הן דורשות מאיתנו להיות סוג של מובילאיי, אז הרבה הולך להיות מושקע בזה. אנחנו אפילו מקימים עכשיו צי קטן של כלי רכב שנרכיב עליהם את הסנסורים שלנו ונעשה ניסויים".

 

 

"בעוד שחברות שונות המפתחות לידאר נמצאות בשלבי היתכנות ופיתוח, אינוויז שועטת קדימה ועומדת בפני מעבר לייצור המוני עם טכנולוגיית חישה מתקדמת המציגה ביצועים טכנולוגיים מתקדמים", אמר זוהר זיסאפל, משקיע, מייסד ויו"ר דירקטוריון אינוויז. "אינוויז מתווה את הדרך ומציבה את הרף להטמעת טכנולוגיית לידאר ברכבים טכנולוגיים. סבב הגיוס הנוכחי מאשרר את היכולת של החברה להוביל את תעשיית הרכב קדימה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x