$
מכשירים ומדריכים

וואווי חשפה מעבד מובייל שנועד ליישומי בינה מלאכותית

החברה הציגה את Kirin 970, מעבד שפועל בדומה למעבדי מחשב-על ותוכנן לבצע תהליכי ניתוח ביחד עם רשתות עצביות מלאכותיות. בכך, הולך ומצטופף השוק, בו פעילות מיקרוסופט, אנווידיה, אינטל ואחרות. מה אפשר לעשות עם מעבד AI בסלולרי?

ניצן סדן 11:1303.09.17

שוק החומרה הייעודית לבינה מלאכותית ממשיך להתחמם: בסוף השבוע הודיעה וואווי הסינית כי פיתחה מעבד מובייל שתוכנן לעבוד עם תשתיות רשת עצבית מלאכותית.

 

 

המעבד נקרא Kirin 970 והוא פלטפורמה ובה יחידת עיבוד סטנדרטית, יחידת עיבוד גרפית ויחידת NPU, או Neural Processing Unit - רכיב שיודע להתממשק עם רשתות עצביות ולבצע מספר גדול מאוד של פעולות ניתוח.

 

לפי וואווי, ה-970 מסוגל לבצע עיבוד ניתוחי בינה מלאכותית במהירות גדולה פי 20 ממעבד מובייל סטנדרטי, ולהגיע למהירות של 1.92 טרה-פלופ בשניה. מדובר במדד של מספר הפעולות הבודדות שמחשב מסוגל לבצע ובדרך לדרג מהירות פעולה.

 

בינה מלאכותית? אפשר גם בסלולרי בינה מלאכותית? אפשר גם בסלולרי צילום: The Register

 

 

לשם השוואה, כרטיס המסך GeForce 1080, מהחזקים ביותר בשוק, מסוגל לבצע 8.9 טרה-פלופ בשניה ואילו ווטסון, מחשב העל של IBM, מגיע ל-80 TFLOPs. ואולם, ה-970 של וואווי מציג ביצועים יוצאי דופן ביחס לקטגוריית מעבדי המובייל, שהם חלשים משמעותית ממחשבי על ומאיצים גרפיים בכל הנוגע לכוח עיבוד.

 

"כשאנחנו בוחנים את עתיד הסמארטפונים, אנו ניצבים על סף עידן חדש", אמר ריצ'רד יו, מנכ"ל חטיבת האלקטרוניקה הצרכנית של וואווי לאתר Android Authoruty. "בינה מלאכותית במובייל = בינה מלאכותית עננית + בינה מלאכותית על המכשירים עצמם". לדבריו, החברה שואפת להפוך את המכשירים החכמים למיניהם לבעלי יכולות בינה מלאכותית והקירין 970 הוא הצעד הראשון בדרך ליעד זה.

 

מהירות היא שם המשחק

 

מעבדי בינה מלאכותית נמדדים ביכולתם לבצע פעולות בודדות במהירות, וצורכי התעשייה הצעירה מושכים יצרנים לפתח רכיבים ייעודיים עבורה. תחום החומרה הייעודית לפלטפורמות בינה מלאכותית נחלק למספר קטגוריות: מעבדים מבוססי כרטיסים גרפיים, כגון מעבדי Tesla V100 של אנווידיה - מעבדים גרפיים הם מהירים מטבעם בשל הצורך בעיבוד מידע גרפי משתנה, מה שגרם לתעשייה לפתח כרטיסים בעלי ליבות גרפיות רבות. מהירות הפעולה שלהם גרמה ליצרנים כמו אנווידיה ו-AMD גם להשתמש בכרטיסים יעודיים לכריית ביטקוין; מעבדים שנועדו לשוק מחשבי העל, כמו סדרת מעבדי Knights Landing של אינטל המשמשים מערכי מחשוב כווטסון ואחרים; ושבבי NPU שנועדו לעבוד עם מעבדים אחרים, כמו השבב שמפתחת מיקרוסופט בעצמה עבור הדור הבא של משקפי ה-AR הולולנס.

 

 

תקבל שבב ייעודי. קסדת הולולנס תקבל שבב ייעודי. קסדת הולולנס

 

 

ההבדל בין הקטגוריות הם במחיר ובשוק אליו מכוונות. למשל, מעבדי אינטל ואנווידיה עולים אלפי דולרים ליחידה, בידיעה שמחשב על יורכב מעשרות ומאות מעבדים. לעומתם רכיבי העיבוד של מיקרוסופט צפויים להיות מותקנים על קסדות AR שבונות כל יצרניות המחשבים בשוק ולכן עליהם להיות זולים - ומעבדי המובייל של וואווי צריכים להיות אף זולים מהם.

 

 

מה אפשר לעשות עם מעבד AI בסלולרי? נכון לרגע זה, כלום; אין היום אף יישום שמצריך כוח עיבוד שכזה - ויש להניח שגם לו היה, היו מעדיפים בעליו לבנות אותו כך שייפעל בחיבור לרשת עצבית מרוחקת ולא יבצע יותר מדי חישובים על הסמארטפון עצמו. הסיבה היא שמעבדים שכאלה חזקים מאוד ביחס למעבדי מובייל רגילים וגם צורכים הרבה אנרגיה. בימינו, פלטפורמות שכוללות יכולות AI בסיסיות (למשל אלקסה או סירי) אינן משפיעות משמעותית על צריכת הסוללה. ואולם, נראה שוואווי נערכת לעתיד: עם הזמן, נראה יותר ויותר יכולות בינה מלאכותית מוטמעות ביישומים פופולריים - אפילו בפייסבוק או בווייז, מה שיצריך חומרה תומכת כדי להוציא מהן את המקסימום. בנוסף, חברות וגופי מחקר שיירצו להקים רשתות עצביות מלאכותיות בזול, עשויים לפנות למעבדי וואווי - מה שייצר עבור החברה מקור רווח נוסף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x