$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

400 עובדי מפעל ויסוניק בקריית גת יוצאים לקרב מאסף

עובדי המפעל שעומד בפני סגירה, פתחו אתמול בעיצומים. יו"ר הוועד: "ניסו לעשות מהלך מתחת לפני השטח. ההודעה לעובדים הגיעה רק בעקבות החשיפה בכלכליסט"

הגר רבט 07:5431.08.17

עובדי מפעל ויסוניק בקריית גת, הנמצאים במו"מ מול ההנהלה על תנאי פיטוריהם, החלו להפעיל אתמול סנקציות - כך נודע ל"כלכליסט".

 

 

 

עובדי המפעל סגרו אתמול את שערי המפעל לסחורות יוצאות ונכנסות משעות הבוקר. בשעות אחר הצהריים הסכים ועד העובדים לפתוח את השערים לקבלת חומרי גלם, אך הסנקציות על שחרור סחורות יוצאות נותר בתוקף עד ליום ראשון בערב, אז תתקיים ישיבה נוספת בין ההנהלה לעובדים.

 

חברת ויסוניק הישראלית, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות אבטחה מתקדמות לבתים וארגונים, נמצאת כיום בבעלות חברת Johnson Controls (ג'ונסון קונטרולס) האמריקאית.

 

ביוני השנה נחשף באתר "כלכליסט" כי ג'ונסון קונטרולס מעוניינת לסגור את המפעל ולהעביר את הפעילות לסין. כעת מתברר כי ההנהלה לא עדכנה את העובדים על כוונתה לסגור את המפעל - והם גילו על כך דרך הפרסום ב"כלכליסט".

 

מפעל ויסוניק בקריית גת מפעל ויסוניק בקריית גת צילום: רועי עידן ווינט

 

 

"ניסו לעשות מהלך מתחת לפני השטח והחתימו אנשים על טופסי סודיות", אמר יו"ר ועד העובדים במפעל ניר שחר. "גם ההודעה הפורמלית לעובדים הגיעה רק בעקבות החשיפה אצלכם. המפעל בקריית גת רווחי, אבל החברה האמריקאית מעוניינת לצמצם הוצאות על ידי העברת הפעילות לסין. לקחו את כולנו והכניסו לתוך קובייה בטבלת אקסל".

 

לדברי שחר, הוועד בחברה הוקם בן לילה לפני כמה שבועות, בעקבות מכתבים שחולקו לעובדים המפרטים את תנאי הפיטורים. החברה אמנם הביעה נכונות לשלם לעובדים פיצויי פרישה מוגדלים, אך בקרב העובדים לא מרוצים מהצעת ההנהלה. הוועד בחברה מסרב לקבל את מכתבי הפיטורים הראשונים בטרם יגיעו להסכמה לגבי תנאי הפרישה.

מאז ההודעה הרשמית על סגירת המפעל, כמה חברות מקומיות הודיעו על נכונותן לקלוט את העובדים המפוטרים. בין החברות ניתן למנות את אינטל, שמסרה שתקלוט עובדים מתאימים; אסם, שמתכוונת לפתוח מפעל במבה חדש בעיר ומעוניינת לקלוט כ־80 עובדים; תעש, המעוניינת להכשיר 30 עובדים; ואמרסון ספקטרוניקס שהודיעה כי היא מראיינת עובדים לכ־16 משרות פתוחות בחברה.

 

אלא שלדברי שחר, "העובדים זקוקים לגב כלכלי. גם עובד שעובר לעבוד באסם לא יכול לדעת מראש אם יחזיק מעמד בעבודה החדשה. תנאי פרישה מוגדלים יעניקו לנו מרווח נשימה".

 

כמו כן, לאחר הודעת הסגירה הודיע משרד הכלכלה כי יעשה כל שביכולתו כדי למצוא לעובדים עבודה ואף יזם יריד תעסוקה בעיר. אולם, לדברי העובדים, הם לא קיבלו שום פנייה בנושא מאז שהתקיימה ישיבה בנושא בכנסת, בהשתתפות עורך דין מטעם ג'ונסון קונטרולס.

 

במפעל של ויסוניק, המשתרע על פני 10,000 מ"ר, מועסקים כיום יותר מ־400 עובדים. לפי נתוני החברה, המפעל מייצר מדי שנה יותר מ־2 מיליון מערכות אזעקה, יותר ממיליון גלאים קוויים וכן מאות אלפי התקנים ומשדרים אלחוטיים שונים כגון שלטי כיס, סירנות ואביזרי בקרה. ביולי מסרה ג'ונסון קונטרולס כי סגירת המפעל תתבצע בהדרגה ותסתיים בסוף הרבעון השני של 2018.

 

ויסוניק נרכשה ב־2011 על ידי חברת טייקו תמורת כ־100 מיליון דולר. בעקבות הרכישה, החברה חדלה להיות ציבורית ומניותיה נמחקו מהבורסה. בינואר 2016 הכריזה חברת ג'ונסון על מיזוג עם טייקו תחת השם ג'ונסון קונטרולס. במסגרת המיזוג עבר מטה החברה לאירלנד למטרות מס. הנהלת החברה יושבת במילווקי שבארה"ב.

 

ג'ונסון קונטרולס מעסיקה כיום 120 אלף עובדים ב־2,000 מוקדים ברחבי העולם. מרכז הפיתוח של ויסוניק בתל אביב, שבו מועסקים כ־125 עובדים, לא צפוי להיסגר בשלב זה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x