$
אפליקציות

אפל הסירה אפליקציות איראניות פופולריות מהאפסטור

כשנה לאחר הסרת הסנקציות האמריקאיות על טהרן, ענקית הטכנולוגיה הסירה 12 אפליקציות איראניות מהחנות הדיגיטלית

ויקי אוסלנדר 20:0725.08.17
כשנה לאחר הסרת הסנקציות האמריקאיות על איראן הסירה אפל כ-12 אפליקציות פופולריות בפיתוח איראני מהאפסטור. בין היתר הוסרה אפליקציית שיתוף נסיעות מקומית ואפליקציית שירות משלוחי מזון. המשתמשים עדיין יכולים להפעיל את היישומים, אך לא ניתן לעדכן או להוריד את האפליקציות.

 

לפי עצומה שהוקמה נגד המהלך, הודיעה אפל למפתחים כי "אפל לא יכולה לארח את האפליקציה באפל סטור. תחת הסנקציות האמריקאיות, האפסטור לא יכול לארח, להפיץ או לעשות עסקים עם אפליקציות או מפתחים המקושרים למדינות שעליהן ארה"ב מטילה אמברגו".

 

ה"ניו יורק טיימס" ציין כי שר התקשורת האיראני מחה על פעילות אפל בציוץ בשפה הפרסית על כך ש"כיבוד הלקוח הוא עקרון שאפל לא עמדה בו". שר התקשורת ציין כי אפל מחזיקה ב-11% משוק הטלפונים החכמים במדינה. באתר העצומה ציינו כי לפעילות אפל תהיה "השפעה הרסנית על המערכת האקולוגית של הסטארט-אפים ועל הכלכלה המקומית בין אם משום שהמפתחים מאבדים קשר עם היישומים שלהם ומצד שני הדבר יוביל לאובדן במשרות".

 

 

מנכ"ל אפל טים קוק מנכ"ל אפל טים קוק צילום: the Verge

 

 

אפל אינה פועלת באופן רשמי באיראן. עם זאת מוצרים רבים של החברה מוצאים את דרכם למדינה. לפי אתר techrasa האיראני זו אינה הפעם הראשונה שאפל ביצעה מהלך מסוג זה. חלק מהנימוקים שחברת הטכנולוגיה האמריקאית למהלכים השונים הציגה היו קשורים לאפליקציות שמקדמות עסקים מחוץ למדינה. כך למשל הודיעה אפל למפתחים בפברואר להסיר אפשרויות תשלום כדי שהון איראני לא ייכנס לארה"ב ולהיפך. כעת כאמור אפל הסירה לחלוטין את האפליקציות מהחנות.

 

מדיניות ממשלת ארה"ב בנוגע לפעילות חברות טכנולוגיה באיראן אינה ברורה לחלוטין. אף שהסנקציות על המדינה הוסרו ב-2016 עם חתימת הסכם הגרעין בין ארה"ב לאיראן, עדיין חלק מהמגבלות בתחום הטכנולוגיה עומדות. את הבלבול ניתן לראות לא רק במדיניות הלא עקבית של אפל באיראן אלא מפעילות גוגל, המתחרה הגדולה של אפל בכל הנוגע למערכות הפעלה. מפתחי אנדרואיד איראנים לא סובלים מחסימה של גוגל ויש להם גישה מלאה לחנות האפליקציות Play.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x