$
חדשות טכנולוגיה

אמזון הסירה את מכשירי יצרנית המובייל BLU בחשד לריגול סיני

יצרנית הטלפונים המוזלים השתמשה ברכיב שמעביר לשרתים בסין מידע אישי כרשימת אפליקציות, אנטנות סלולר, כלי זיהוי ועוד. לטענת BLU, הרכיב הושבת לפני זמן רב. היבואן בישראל: בארץ לא נמכרים טלפונים מהדגמים האמורים

רפאל קאהאן 12:0502.08.17

אמזון עצרה את מכירת מכשירי BLU, יצרנית סמארטפונים מוזלים, מחנויותיה המקוונות - משום שהחברה חשודה בהעברת מידע פרטי על המשתמשים מהטלפונים שלה אל שרתים בסין.

 

 

חברת אבטחת המידע Kryptowire, שחשפה את העברת המידע, טענה ש-BLU כבר ניסתה לבצע העברת מידע שכזו בשנה שעברה, ביחד עם מספר יצרניות סיניות, באמצעות רכיב מיוחד.

 

אותו רכיב נקרא Adups ומפותח בידי חברה סינית שנמצאת בשנחאי; הוא מיועד לאפשר עדכונים של מערכת ההפעלה והקושחה של המכשיר וניתן למצוא אותו בעיקר במכשירים מוזלים - כאלה שנמכרים בטווחי מחירים של בין 50 ל-150 דולר.

 

 

מכשירי BLU מכשירי BLU

 

 

BLU הודיעה בתגובה שהמכשירים שלה אכן מכילים את הרכיב הנ"ל, אך שמאז הגילוי בשנה שעברה היא פנתה לחברה הסינית שמפתחת אותו ודאגה שלא יעביר מידע אישי. עוד הסבירו בחברה שהמידע שמועבר כעת אינו שונה ממידע שמועבר על ידי כל מכשיר אחר ושהכל מתבצע תחת הגילוי הנאות שמצוין ברישיון השימוש של המכשירים (EULA). עם זאת, בלו מתעקשת שהיא לוקחת את פרטיות לקוחותיה ברצינות ושסגן נשיא Kryptowire טען שאין בעיה במכשירים שלה. עם זאת, מ-Kryptowire נמסר בתגובה שהחברה מעולם לא אישרה לבלו לשחרר הצהרה בשמה, כך על פי דיווח ב-CNET.

 

ומה עם לקוחות החברה בישראל?

 

לא ברור למה בלו לא נפטרה מהספק הבעייתי שלה כבר בפעם הראשונה; החברה לא מכחישה שמכשירים מסוימים שלה כגון ה-R1 HD, Grand M ואחרים כללו את הרכיב. לפחות במקרה של האחרון ועוד דגם נוסף ה-Life One X2, החברה אישרה שהרכיב הוסר או לפחות פעילותו הוגבלה. אבל על פי בדיקת חברת האבטחה, זה לא בדיוק נכון: הרכיב שולח שולח פריטי מידע כגון רשימת האפליקציות המותקנות, האפליקציות בשימוש, רכיבי זיהוי חד ערכי של המכשיר כגון כתובת MAC וה-IMEI ואפילו מידע על האנטנה הסלולרית אליה המכשיר היה מחובר.

 

 

 

אמזון הסירה את מכשירי BLU בהשפעת דאגה שהביעו המשתמשים, לאור צמיחה במודעות האמריקאית לזכויות גולשים, ביניהן פרטיות - ובמיוחד מול חברות סיניות. Blu הודיעה שהיא כבר לא משתמשת ברכיב עדכון החומרה הזה כיום ושהיא עברה לשימוש ברכיבים של גוגל (GOTA).

 

בהודעה מטעם יבואן BLU בישראל הובהר שהמכשירים שמשווקים בארץ אינם מהסדרות שבהן נמצא הרכיב הבעייתי. "אנחנו בטוחים שהנושא יטופל אחת ולתמיד על ידי BLU שמחוייבת לפרטיות הלקוחות שלה", נמסר ל"כלכליסט". "בכל מקרה, לא מדובר בדגמי טלפונים שנמכרים בישראל ולכן אין ללקוחות בארץ ממה לחשוש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x