$
מכשירים ומדריכים

מהנדסת יוצאת גוגל ואינטל מפתחת כובע שקורא וכותב מחשבות

מרי לו ג'ספן, חוקרת ומהנדסת מפורסמת, מפתחת מערכת שתשלב יכולות MRI עם זיהוי פעילות החמצן במוח - מה שלדבריה יאפשר קריאה, הקלטה ושיתוף מחשבות, למידה מהירה ועוד. המערכת צפויה להיות בגודל ובצורה של כובע סטנדרטי

רפאל קאהאן 15:2110.07.17

ממדע בדיוני למוצר מדף: המהנדסת ד"ר מרי לו ג'ספן מפתחת מערכת לזיהוי וקריאת מחשבות שתותקן בתוך כובע פשוט. ג'ספן היא חוקרת מפורסמת, שניהלה מחלקות פיתוח במעבדות גוגל X, באינטל, באוקולוס ובפייסבוק ורשמה יותר מ-100 פטנטים.  

 

 

ג'ספן עזבה אשתקד את פייסבוק כדי לפתח מערכת MRI רגישה במיוחד, קטנה, ניידת וזולה. "הצלחתי למצוא שיטה שמאפשרת להכניס מכונת MRI שעולה מיליוני דולרים בתוך מוצר מחשוב לביש שנראה כמו כובע צמר לסקי", הסבירה ג'ספן. עם זאת, אין לה עדיין אב טיפוס פעיל.

 

העיצוב של ג'ספן לכובע קורא מחשבות העיצוב של ג'ספן לכובע קורא מחשבות צילום: CNBC

 

 

לדברי החוקרת, השימוש בתהודה מגנטית מאפשרת כיום לזהות פעילות מוחית המקושרת לפעולות מחשבה, זיכרון ותקשורת. "אני יכולה לזהות אילו מילים עומדות לצאת לכם מהפה, מה התמונות שעולות בראשכם או איזה על איזה מוזיקה אתם מפנטזים", אמרה ל-CNBC. המערכת שמפתחת ג'ספן מתבססת על שילוב של תהודה מגנטית בסגנון MRI עם סורקי אינפרא-אדום שמנטרים את זרימת החמצן בגוף, במטרה לקבל משוב מדויק על פעילות המוח. הכובע שהיא מפתחת יוכל, לטענתה, לזהות תהליכים פיזיולוגיים במוח ולתרגם אותם לאותות חשמליים שניתן יהיה לשמור ובעתיד אף לשתף.

 

 

 

מערך חיישנים בתצורת כובע מערך חיישנים בתצורת כובע צילום: CNBC

 

 

טכנולוגיה שכזו תוכל בעתיד לסייע בתיעוד מידע ואף בלמידה ממוחשבת, שלפי ג'ספן, תתאפשר באמצעות שידור ידע ישירות אל המוח, כמו בסרטי "המאטריקס" משנות התשעים. "הרבה יותר קל להעביר רעיונות והסברים באופן טלפתי", אמרה ג'ספן. "המהפכה שעשויה להתרחש עם טכנולוגיה מסוג זה תשפיע על כל תחומי החיים שלנו".

 

 

ג'ספן לא לבד: גם אילון מאסק מאמין שהמוח הוא הנעלם הבא שהטכנולוגיה תפצח והשקיע הון לא קטן בחברת סטארט-אפ שמפתחת טכנולוגיה דומה. ואולם, הטכנולוגיה של מאסק מתבססת על השתלת רכיבי תקשורת במוח בעוד שהפיתוח של ג'ספן יצריך רק חבישת כובע. טכנולוגיית קריאת וכתיבת מחשבות מעלה שאלות אתיות רבות - מפלישה ממשלתית למוח ועד להאקרים שייגנבו מידע מתוך ראשנו. הפיתרון, מסבירה ג'ספן, הוא לבנות את המכשיר באופן כזה שניתן יהיה לסנן ולהגדיר במדויק את מה שאנחנו מעוניינים לשתף. "זה יעבוד רק אם אתם רוצים שזה יעבוד", סיכמה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x