$
פטנטים וקניין רוחני

עתירה לבג"ץ: יש למחוק את המאגר הביומטרי באופן מיידי

מתנגדי המאגר טוענים כי יש ליישם את סעיף החוק שקובע שאם בתוך ארבע שנים מתחילת הפיילוט לא יוציא שר הפנים צו שקובע כי הוא נחל הצלחה - המאגר יימחק.

עומר כביר 09:4302.07.17

האם החוק מחייב את מחיקת המאגר הביומטרי באופן מיידי? כך טוענים מתנגדי המאגר בעתירה שהגישו היום (א') לבג"ץ.

 

 

 

אחד מסעיפי חוק המאגר הביומטרי קובע: "לא הוצא צו על פי פסקה (5) בתוך ארבע שנים מיום תחילתו של צו כאמור בפסקה (1), יימחק המאגר הביומטרי". לדברי המתנגדים, סעיף זה הוא "גלולת רעל" של שהוכנסה לחוק ב-2009 על ידי חבר הכנסת דאז מיכאל איתן, מהמתנגדים המובילים למאגר בבית המחוקקים.

 

לדברי היועץ המשפטי של התנועה לזכויות דיגיטליות, עו"ד יהונתן קלינגר, משמעות הסעיף היא ש"אם בתוך ארבע שנים מתחילת הניסוי לא יוציא שר הפנים צו שקובע שהפיילוט נחל הצלחה ויש להחיל אותו על כל תושבי ישראל, המאגר הביומטרי יימחק". בפועל, צו זה מעולם לא פורסם ותחת זאת הוחלט לשנות את החוק.

 

שר הפנים אריה דרעי. לא הוציא צו שקובע כי הפיילוט הצליח שר הפנים אריה דרעי. לא הוציא צו שקובע כי הפיילוט הצליח צילום: דוברות הכנסת

 

 

"מה שהממשלה שכחה להכניס בתיקון זה מחיקה של סעיף גלולת הרעל", הסביר קלינגר בחשבון הפייסבוק שלו. "נשאר סעיף שאומר שאם השר לא מוציא צו, ראש הממשלה לא מאשר את הצו, שרי האוצר והמשפטים לא מאשרים, הוועדה המשותפת לא מאשרת והכנסת לא מאשרת, אז המאגר נמחק". קלינגר אף הזהיר, במהלך הדיונים לתיקון החוק שנערכו מוקדם יותר השנה, מסעיף בעייתי זה. המחוקקים, מצידם, לא שעו לאזהרותיו והבטיחו לתקן את הלקונה במועד מאוחר יותר.

 

"הממשלה שכחה למחוק את סעיף גלולת הרעל. אפילו שאמרנו זאת בוועדה, אפילו שכתבנו על זה פרק שלם בעתירה, הם פשוט לא מחקו. היום, לכן, הגשנו בקשה שלמה למחוק את המאגר. המחיקה נובעת מכך שהליך החקיקה היה כמו תאונת דרכים", הסביר.

 

הבקשה נלווית לעתירה של מתנגדי המאגר במרץ בדרישה לבטל את חוק המאגר הביומטרי כפי שאושר על ידי הכנסת. המדינה, בתגובתה, טענה שהמאגר צריך להמשיך לפעול במתכונתו הנוכחית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x