$
הייטק והון סיכון

הבורסה ליהלומים פותחת מרכז חדשנות לסטארט-אפים

המרכז יפעיל תוכנית האצה למיזמים בתחומים הנוגעים לתעשיית היהלומים ובתחומים כרובוטיקה, תוכנה, טכנולוגיה רפואית, פיננסים וחלל. הבורסה חברה לטכניון ולקרנות זרות ומקומיות כדי לקבל מהמדינה מעמד של מעבדת חדשנות

הגר רבט 19:4319.06.17
הבורסה ליהלומים ברמת גן הכריזה היום (ב') על פתיחת מרכז לחדשנות שיעניק תמיכה כספית וארגונית לחברות סטארט-אפ המפתחות טכנולוגיות הקשורות לענף היהלומים.

נשיא הבורסה ליהלומים, יורם דבש, אמר ל"כלכליסט" כי היוזמה החדשה נובעת מהרצון להחזיר את הבורסה המקומית למקומה כבורסה החזקה בעולם: "בשנים האחרונות הענף נמצא בתחרות מול השווקים במזרח, שם העלויות נמוכות מאוד ואיבדנו את הבכורה. החלטנו לקחת את היתרון היחסי שיש לנו בארץ, שהוא תחום ההייטק, ולרתום אותו לטובת הנושא".

 

מתחם הבורסה ליהלומים ברמת גן מתחם הבורסה ליהלומים ברמת גן צילום: אוראל כהן

 

המרכז, שייקרא Diamond Tech, יעניק סיוע מיוחד לחברות סטארט-אפ ישראליות וזרות שנמצאות בשלבים ראשוניים. הכוונה היא לקלוט בשנה הראשונה חמישה סטארט-אפים ל"מעבדת חדשנות" ו-10 סטארט-אפים באקסלרטור שייצא לדרך במקביל. החברות שיכנסו לתוכנית יהיו כאלה שמפתחות טכנולוגיות המבוססות על שימושים ביהלומים, וטכנולוגיות שסייעו לתעשיית היהלומים – בתחומים כמו רובוטיקה, תוכנה, חומרה, טכנולוגיות רפואיות, טכנולוגיות חלל, פיננסים ומסחר.

 

"ענף היהלומים הוא ענף מיושן מאוד" אמר דבש, "וכל הטכנולוגיה העולמית בו פותחה על ידי חברות ישראליות. חברת שירין למשל, שנסחרת בבורסה בסין, פיתחה מערכת שסורקת את האבן ממאות זוויות ונותנת מספר אפשרויות לייצור ונתונים מדויקים כמו גודל, איכות וכו. מכשיר הגלקסי שנבנה בחברה פועל כמו רנטגן שסורק את פנים האבן ומתכנן כיצד להביא את האבן בניקיון הגבוה ביותר, מה שמשפיע דרמטית על השווי".

יורם דבש, נשיא הבורסה ליהלומים יורם דבש, נשיא הבורסה ליהלומים צילום:שחר הבר

 

לשאלה אלו יתרונות מציע המרכז החדש על פני מרכזים דומים שקיימים עונה אלי אבידר, מנכ"ל הבורסה: "הענף שלנו יוצא דופן בכך שכולו מרוכז בשלושה בניינים. עד היום חברה לא יכלה פשוט להיכנס לעבוד בבורסה, אבל החלטנו להכניס את כל הסטארט-אפים שיצטרפו לתוך האקוסיסטם שלנו במטרה להציע להם גישה יוצאת דופן לשחקנים מקומיים ובינלאומיים. במקום שחברות יצטרכו לצאת לרוד-שואו ולהציג את הטכנולוגיה שלהן בעולם. בנוסף, אחת השותפות למיזם היא קרן ההשקעות הסינית Panpac שמנהלת 1.2 מיליארד דולר. זו קרן שלא משקיעה בדרך כלל בחברות בשלבים ראשונים, אבל הפעם החליטה לחרוג ממנהגה".

 

הבורסה ניגשה למכרז של הרשות לחדשנות לקבלת זיכיון של מעבדת חדשנות. לצורך ההשתתפות בו, היא חברה לחברת הניג הבריטית וחברת שרין הישראלית. פדרציית התכשיטים הבינלאומית CIBJO, ענקית השילוח ליהלומים והאבטחה הגלובלית ברינקס, קרן ההשקעות הסינית Panpac העוסקת בהשקעה בחברות טכנולוגיות, הטכניון והקרן הישראלית Plus Ventures , הודיעו על כוונתם לשתף פעולה עם מרכז החדשנות והחברות שיפעלו בו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x