$
המדריך

iOS 11: מה התחדש במערכת ההפעלה לאייפון?

העיצוב שונה ושופר, חנות האפליקציות מתחילה להתנהג כמו פיד חדשות, מרכז הבקרה לבש בגדי חג והתווספו גם יכולות שימושיות ליישומי הפתקים ולסירי. ואולם, רוב החידושים ב-iOS 11 נועדו לשפר את חוויית השימוש באייפד ולא ישפיעו על האייפוניסטים

עומר כביר 15:3608.06.17
נתחיל דווקא בשורה התחתונה: אין למשתמשי האייפון סיבה להמתין בנשימה עצורה ל-iOS 11, העדכון האחרון למערכת ההפעלה של הסמארטפון שאפל חשפה ביום ב'.

נכון, יש שם חידושים מעניינים, אבל רובם מיועדים רק לאייפד, בניסיון לתת לו יכולות עבודה חזקות יותר ולהפוך אותו לדומה יותר למק. בעבור הקהל הגדול ביותר שלה, משתמשי האייפון, הסתפקה אפל בעיקר בכמה שיפצורים ויזואליים, מתיחת פנים פה ושם וכמה תוספות חביבות אך לא מרעישות ליישומים ויכולות שונים. אז מה בכל זאת יש בגרסה העדכנית iOS? בדקנו את גרסת הבטא הראשונית, שמיועדת למפתחים - והחידושים לפניכם.

 

עיצוב

 

זה הדבר הבולט ביותר בגרסה החדשה. אין שם מהפכה עיצובית גדולה, אלא רק מתיחות והידוקים פה ושם. רוב מערכת ההפעלה והאייקונים נראים אותו דבר, אבל בכל זאת יש כמה שינויים בולטים.

 

בגדי iOS החדשים בגדי iOS החדשים צילום: Apple

 

אולי הבולט ביותר, לפחות מבחינתי, היא יישום המחשבון המובנה. אחרי שנים רבות זוכה היישום לעדכון עיצובי בדמות אייקון חדש, כפתורים מעוגלים ופלטת צבעים שונה במקצת (הפונקציונליות לא השתנתה).

 

המחשבון המשופר המחשבון המשופר

 

עוד שינוים בולט הוא בעיצוב של מסך ההתראות, שזהה עכשיו לעיצוב של מסך הנעילה, כולל הרקע. זה יותר מבלבל ממועיל. בנוסף, מעתה מוצגות רק התראות חדשות, כאשר סווייפ מלמטה יציג התראות ותיקות יותר. פרט לכך הטוויקים העיצוביים עדינים יותר. למשל פונט מודגש וריווח גדול יותר בין שורות באפליקציות כמו אנשי קשר או המועדפים בטלפון, או כותרת של שם היישום באפליקציות המובנות השונות (כמו פתקים, הגדרות או אנשי קשר).

 

מסך ההגדרות מסך ההגדרות

 

בסך הכול השינוי העיצובי כמעט שלא מורגש, אבל מספיק כדי לגרום למשתמש תחושת אי נוחות, כמו להיכנס לחדר בבית שיד נעלמה הזיזה בו חפץ מבלי לדעת מה בדיוק הוזז ולאן, אבל להרגיש שמשהו שונה. כנראה שרק צריך להתרגל.

 

אפסטור

 

חנות האפליקציות של האייפון זכתה למתיחת פנים משמעותית, שעיקרה עיצוב נקי ופשוט יותר. קודם עמוד הכניסה של האפליקציה היה אוסף עמוס של באנרים קידומיים ורשימות אפליקציות. עכשיו מחליף אותו עמוד ה-Today, שמתפקד יותר כמו פיד חדשות: שורה של כתבות ואייטמים שמתעדכנת מדי יום ושעוסקת באפליקציות שונות.

 

חנות האפליקציות עברה מתיחת פנים חנות האפליקציות עברה מתיחת פנים

 

עכשיו, למשל, יש כתבה על Monument Valley 2, טיפים לשימוש באפליקציית VSCO, רשימה יומית מתעדכנת של אפליקציות מומלצות לפי נושא משתנה (הנושא היומי – זן והירגעות) ועוד. לחיצה על אייטם תפתח אותו מיד על גבי כל המסך, כאשר הכתבות כוללת לרוב שילוב מעוצב של טקסט, וידיאו ותמונות. ניסיון מעניין ליצור מוקד משיכה וגילוי שיגרום למשתמשים להיכנס מדי יום כדי להתעדכן במה שחדש.

 

המשחקים הופרדו מהאפליקציות לטאב משלהם, והעיצוב של שתי הקטגוריות דומה: באנרים קידומיים בראש ומתחת רשימות דירוגים, חלוקה לתת-קטגוריות, המלצות עורכים והמלצות אישיות, רשימות נושאיות ועוד. עמודי האפליקציות עצמם עודכנו גם הם. מעתה עם מציגים בראשם בצורה בולטת את דירוג הכוכבים של אפליקציה ומיקומה במצעד האפליקציות, המחיר נשאר בולט בראש גם כשגוללים למטה, הביקורות מובלטות יותר ובתחתית יש קישורים לאפליקציות אחרות של אותו מפתח ולאפליקציות דומות. בסך הכול, מדובר בשינוי עיצובי שממקד את חוויית הגילוי באפסטור והופך אותה למעניינת ועשירה יותר.

 

מרכז הבקרה

 

עוד מוקד לשינוי מרכזי, שהפך אותו לדחוס ויעיל יותר. כל כלי השליטה החשובים נמצאים כעת בעמוד אחד, שכמובן עדיין נגיש בסווייפ מלמטה. לחיצה ארוכה (או לחיצה חזקה במכשירים תומכי 3D Touch) פותחת פונקציות נוספות. למשל, לחיצה על התיבה עם כפתורי הכיבוי/הפעלה של תכונות שונות תציג כפתורים נוספים ולחיצה על מד הבהירות תציג אפשרות לכבות ולהפעיל את Night Shift.

 

העיצוב החדש של מרכז הבקרה העיצוב החדש של מרכז הבקרה

 

אבל השוס הגדול ביותר הוא יכולות התאמה אישית חדשות. קודם לכן, סיפק מרכז הבקרה גישה מהירה ל-4 תכונות קבועות - פנס, מחשבון, טיימר ומצלמה. עתה ניתן להוסיף ולארגן מחדש עד 17 כפתורי גישה, שבנוסף לוותיקים כוללים גם מצב סוללה חלשה, הקלטת מסך, תזכורות קוליות ופתקים. שידרוג מוצלח שהופך את מרכז הבקרה לשימושי מתמיד. מה חסר? שיפתחו את זה גם לאפליקציות חיצוניות.

 

פתקים וצילומי מסך

 

עדכון סמלי ביכולות שעיקרו אפשרות ליצור טבלאות. כן מתחבאת שם אפשרות מוצלחת לסרוק מסמכים באמצעות מצלמת האייפון, שמסוגלת למרכז ולקרופ את המסמך אוטומטית, ואח"כ גם להוסיף עליו סימונים, כיתובים או חתימה. מוצלח ושימושי מאוד. חבל רק שהיא מתחבאת עמוק בתוך אפליקציה שולית יחסית. למה לא להפוך את זה פשוט לחלק מהמצלמה?

 

פתקים וצילומי מסך פתקים וצילומי מסך

 

אפל כללה ב-iOS 11 עוד משהו קטן, אבל עדכון חביב מאוד: אחרי צילום סקרינשוט באייפון, הוא יופיע בקטן בפינה המכשיר. לחצו עליו, ותוכלו לקרופ אותו, לסמן עליו, להוסיף כיתוב או חתימה ועוד. בסוף תוכלו לבחור אם לשמור לתמונות או לזרוק. חמוד.

 

סירי

 

זכתה לכמה שדרוגים, כמו תרגום מידי או הצעות הקלדה וידיעות באפליקציית News על סמך היסטוריית הגלישה של המשתמש בספארי. התרגום עובד טוב ומהר, ובבדיקה שעשינו היה די מדויק. בהחלט משהו שיכול לסייע ברגע מצוגה בחו"ל, אך יותר מסורבל ופחות מגוון מאפליקציית גוגל טרנסלייט לאייפון. בכל מקרה, תכונה זו וגם התכונות האחרות לא רלוונטיות לדוברי עברית או משתמשים מישראל.

 

סיכום

 

על פני השטח, אין יותר מדי בשורות ל-iOS 11. קצת שינויים עיצוביים, קצת עדכונים לאפליקציות מובנות, כמה תכונות מבורכות אך כאלו שהיו צריכות להיות שם לפני גרסה אחת או שתיים. לא משהו שיגרום למרבית המשתמשים להתרגש. במיוחד כשכמה מהיכולות המוצלחות ביותר (למשל, תשלומים ישירים בין משתמשים) לא זמינות בישראל.

 

ובכל זאת, יש למה לצפות: עם גרסת המפתחים של iOS 11 השיקה אפל גם שתי ערכות פיתוח חדשות: ARKit ליצירת יישומי AR, ו-CORE ML לשילוב יכולות למידת מכונה באפליקציות. ערכות אלו נותנות תקווה שאם iOS 11 עצמה היא נעדרת ריגושים, הרי שלפחות האפליקציות שיגיעו איתה יביאו חוויית משתמש חדשה ומעניינת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x