$
אינטרנט

פייסבוק מצדיקה פרסום אלימות, שנאה ונסיונות התאבדות

מסמכים פנימיים של הרשת החברתית שנחשפו בגרדיאן מציגים את מדיניות צנזורת התוכן של החברה. בין היתר, קבעה פייסבוק שפוסטים המציגים אלימות, התעללות בבעלי חיים, ניסיונות של גולשים לפגוע בעצמם ואיומים לא-ספציפיים הם תוכן לגיטימי

ניצן סדן 21:2621.05.17
הערב (א') נחשפו הנהלים המדויקים של פייסבוק לפסילת פוסטים, לינקים ותוכן בעמודיה. מדובר במידע שהטריד משתמשים רבים, אשר תהו מדוע פייסבוק לא מצנזרת תוכן פוגעני ללא הסבר ומפנה אותם אל תנאי השימוש שמכילים תיאורים כלליים מאוד שלא עונים על השאלה. עתה, נפתרת התעלומה הודות ליותר מ-100 מסמכים פנימיים של החברה שחשף הגרדיאן הבריטי.

המסמכים מראים שלאנשי הרשת החברתית יש בדרך כלל לא יותר מעשר שניות להחליט האם פוסט ראוי לפסילה, בעקבות דיווחי גולשים. גם העובדים האמונים על צנזור התוכן הביעו מורת רוח מחוסר העקביות של פסילת התוכן, דבר המובא במסמכים. למשל, רק בתחום הדיווחים על משתמשים פיקטיביים מקבלת החברה 6.5 מיליון דיווחים בשבוע - היקף מידע שאינו ריאלי לטיפול אנושי. "פייסבוק לא יכולה לשלוט בתוכן המופץ בה", אמר אחד ממקורות הגרדיאן. "היא נהייתה פשוט גדולה מדי".

 

פייסבוק לא מצליחה לצנזר - ולא ממש מנסה פייסבוק לא מצליחה לצנזר - ולא ממש מנסה צילום: The Telegraph

 

בין היתר, הוצגו דוגמאות לביטויי אלימות שנאסרו, לעומת כאלה שהותרו: הרשת החברתית צנזרה פוסטים שאומרים "שמישהו יהרוג את דונלד טראמפ", משום שמדובר בהסתה נגד אדם ספציפי, לטענתה. לעומת זאת, היא מאשרת למשתמשים לכתוב "כדי לשבור צוואר של כלבה (bitch, במקור), צריך להפעיל לחץ במרכז הגרון שלה", או "לך לעזאזל ותמות" - משום שאינם מהווים איום על אדם ספציפי.

 

סרטונים המציגים מוות אלים אינם מצונזרים במקרים שבהם מדובר בתוכן המסייע לעורר מודעות לנושאים רגישים כהפרעות נפשיות. תצלומים המציגים התעללות שאינה מינית ובריונות נגד קטינים לא יוסרו, אלא אם יש בהם אלמנט סדיסטי - הבעת הנאה מהתוכן. תמונות המציגות התעללות בבעלי חיים יותרו לשימוש. וסרטונים בשידור חי המציגים נסיונות של אנשים לפצוע את עצמם לא יצונזרו משום שהרשת החברתית "לא רוצה לצנזר אנשים החשים מצוקה".

 

בנוסף, חשפו המסמכים מקרים שבהם התעלמה פייסבוק במודע ממקרים שבהם מבוגרים איימו על ילדים, התחרטה על הסרת סרטון המציג רצח אדם בידי שוטרים והצדיקה תוכן פוגעני מסוגים רבים נוספים. המסמכים מציגים את היקף הבעיה שבה נתונה פייסבוק ו-2 מיליארד משתמשיה: תוכן המופץ ללא בקרה הגיונית, מגבלה טכנולוגית לניטור הפוסטים וצנזורה שאינה עולה בקנה אחד עם מוסכמות חברתיות רבות.

 

תגובת פייסבוק

מוניקה ביקרט, מנהלת המדיניות הגלובלית בפייסבוק, מסרה ל"כלכליסט": "שמירה על בטחונם של אנשים בפייסבוק הוא הדבר החשוב ביותר שאנחנו עושים. אנחנו עובדים קשה כדי להפוך את פייסבוק בטוחה ככל האפשר תוך מתן חופש הדיבור. זה מצריך מחשבה רבה ובחינת שאלות מפורטות ולעתים קרובות קשות, ועל מנת להצליח בכך אנחנו מתייחסים לנושא ברצינות רבה. מארק צוקרברג הכריז לאחרונה כי בשנה הבאה נוסיף 3,000 אנשים לצוותי מרכזי הדיווח שלנו ברחבי העולם - בנוסף ל -4,500 אנשים בצוותים הקיימים כיום - לסקור את מיליוני הדיווחים שאנו מקבלים מדי שבוע, לשפר את התהליך ולבצעו במהירות. בנוסף להשקעה בהגדלת מספר האנשים, אנו גם בונים כלים טובים יותר כדי לשמור על ביטחון הקהילה שלנו. אנחנו מתכוונים להפוך את דיווח הבעיות לפשוט יותר ומהיר יותר לבחינה עבורנו כדי לקבוע אילו פוסטים מפרים את כללי הקהילה שלנו ואף להקל על פנייה לרשויות אכיפת החוק אם מישהו זקוק לעזרה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x