$
חדשות טכנולוגיה

אינטל וסמסונג טוענות: קוואלקום היא בריון תעשיית השבבים

שתי החברות העבירו תצהירים לנציבות הסחר הפדרלית בארה"ב, בעקבות האשמת קוואלקום בהתנהגות מונופוליסטית. השתיים גורסות כי השליטה של יריבתן בפטנטים החיוניים לתעשיית המובייל פוגעת בתחרות

ויקי אוסלנדר 11:3914.05.17
אינטל וסמסונג התייצבו לצד נציבות הסחר הפדרלי בארה"ב (FTC) בתביעה נגד קוואלקום על התנהלות הפוגעת בתחרות בשוק. התצהירים שהגישו השתיים בסוף השבוע נועדו לסייע לבית המשפט לדחות את עתירת קוואלקום מאפריל לבטל את האישומים שהוגשו נגדה.

בינואר האחרון טענה ה-FTC כי קוואלקום, מיצרניות השבבים הגדולות בעולם, פועלת לשמר את מעמדה בשוק המעבדים והשבבים למכשירי המובייל במה שהוגדר על ידה כמאפיינים מונופוליסטים.

 

מעבד קוואלקום. האם החברה מגבילה את המתחרות? מעבד קוואלקום. האם החברה מגבילה את המתחרות? צילום: Extremetech

 

קוואלקום מחזיקה בפטנטים שנחשבים חיוניים לתעשיית המובייל, כשהמרכזי שבהם נוגע למעבד שמאפשר קישוריות סלולרית. בתמורה לשימוש בפטנט של קוואלקום המתחרים שלה מחויבים לשלם לענקית מסן דייגו תמלוגים. עם זאת, ה-FTC טוען כי לאורך השנים דרשה קוואלקום תמלוגים גבוהים במיוחד, שמכונים על ידי הנציבות כמס אנטי תחרותי. התמלוגים לטענת הנציבות נוגדים את הסדר FRAND (הסדר שאמור להבטיח גישה לפטנטים במחיר סביר), לא רק משום המחיר הגבוה, אלא משום שהם נעשים תוך איום להפסיק את אספקת המעבדים החיוניים שלה לתעשייה. מהלך שמכונה על ידי ה-FTC "אין רשיון – אין שבבים". התוצאה להתנהלות זו היא עלויות גבוהות שפגעו בתחרותיות ובצרכנים.

 

יצרנית השבבים אינטל היא המתחרה הגדולה של קוואלקום ואילו סמסונג אחת מלקוחותיה הגדולות של קוואלקום אך יצרנית שבבים גדולה בפני עצמה. השתיים תמכו בטענות ה-FTC באמצעות תצהיר שהגישו לבית המשפט, בו טענו כי קוואלקום מונעת מהן להתחרות בשוק המובייל משום שהיא מגנה על פטנטים הכרחיים. אינטל טענה שקוואלקום מתחזקת רשת של פטנטים שמנוצלים לרעה שפוגעת בתחרות. סמסונג טענה כי קוואלקום מסרבת לתמלוגים במחיר סביר, מה שעוצר את פעילות והתפתחות חטיבת השבבים של החברה הקוריאנית.

 

"אפל מעודדת תביעות"

 

בשנים האחרונות קוואלקום זוכה למתקפות דומות במגוון חזיתות; הבלטת ביותר היא זו המתנהלת נגד אפל שתבעה את החברה על שיטת התמלוגים שלה ודורשת החזרים של מיליארד דולר. קוואלקום לא נשארה חייבת ותבעה בחזרה את אפל על אותו הסכום בדיוק - וטענה שאפל לא היתה יכולה לייצר את האייפון לולא הטכנולוגיה שהמציאה. בנוסף, ציינה כי "אפל מעודדת תביעות נגדנו, זאת באמצעות ייצוג לא נכון של העובדות והצהרות שקריות".

 

טענה זו מתייחסת באגביות לעובדה כי נגד קוואלקום עומדות כמה תביעות ברחבי העולם בנושאים דומים, בין היתר בבריטניה, סין ויפן. זאת בלי קשר לעובדה כי קוואלקום כבר נקנסה על ידי הרגולטור הסיני ונאלצה לשלם 975 מיליון דולר, על ידי הרגולטור הדרום קוריאני בהיקף 850 מיליון דולר ונפסקו נגדה פיצויים נגד בלקברי בסך 815 מיליון דולר. כל אלו בעקבות טענות דומות של תמלוגים גבוהים בצורה לא סבירה ופגיעה בתחרותיות בשוק.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x