$
חדשות טכנולוגיה

דיווח: חברות סיניות מסיטות השקעות בתחום הטכנולוגיה מארה"ב - לישראל

לפי רויטרס, משקיעים סינים ביטלו ב-2016 השקעות של כ-26.3 מיליארד דולר שהיו אמורות להתבצע בחברות אמריקאיות; בין הסיבות להסטת ההשקעות - בחירתו של טראמפ לנשיא ארה"ב

רפאל קאהאן 22:3012.05.17

משקיעים סינים מסיטים יותר ויותר את השקעותיהם בתחום הטכנולוגיה מארה"ב לכיוון ישראל, כך עולה מדיווח של רויטרס שפורסם אמש (חמישי). על פי הדיווח עולה שהקושי של המשקיעים הסיניים נובע מהמגבלות שהרשויות האמריקאיות משיתות על הון שמגיע מהמדינה. ההחמרה של הרגולציה וכן המדיניות הפרוטקציונית של הממשל החדש הביא לכך שארה"ב אינה מהווה מוקד השקעות מושך עבור הסינים.

 

על פי נתונים של רויטרס, היקף ההשקעות הסיניות בישראל עמד ב-2016 על כ-16.5 מיליארד דולר, עלייה של פי עשרה ביחס לשנה הקודמת. רוב ההון מושקע בסטארט-אפים בתחומי הסייבר והמדיטק (טכנולוגיות בריאות ורפואה). במקביל משקיעים סינים ביטלו השקעות בסך של כ-26.3 מיליארד דולר שהיו אמורות להתבצע בחברות אמריקאיות.

 

נשיא ענקית הטכנולוגיה TCL, לי דונגשנג, אמר ל"רויטרס" בחודש שעבר שהשקעה שהיתה אמורה להתבצע בחברה אמריקאית בוטלה עקב הבחירה של דונלד טראמפ כנשיא. במקום, הסביר לי דונגשנג מ-TCL שהוא מחפש כעת להשקיע את הכסף המיועד בישראל ושהחברה סוקרת כעת את השוק המקומי בארץ.

 

(ארכיון) (ארכיון) צילום: בלומברג

 

לי הסביר שהוא צפוי להגיע לארץ החודש על מנת לסקור כ-10 חברות פוטנציאליות להשקעה, בעיקר בתחום הביג דאטה, חדשנות בייצור וכן אינטרנט ואפליקציות. הוא לא היחיד. גם צ'ן שואנג, נשיא זרוע ההשקעות של קבוצת צ'יינה אברברייט ששייכת למדינה הסינית הסביר שהחברה מעוניינת להרחיב את השקעותיה בישראל. "השקענו עד כה בארבע חברות ואנחנו מעוניינים להשקיע בשלוש או ארבע נוספות עד סוף השנה הנוכחית", הוא אמר.

 

עם זאת היחסים הקרובים בין ארה"ב לישראל עשויים להביא להגבלת השקעות בטכנולוגיה רגישה. גורמים בכירים בממשל ובקונגרס הסבירו שהגידול החד בהשקעות סיניות נבחן בעיקר כשהוא נוגע לבעלות בריתה של ארה"ב. דוגמה להתערבות של ארה"ב בהשקעות ניתן למצוא בווטו שהטיל הממשל האמריקאי בניסיון של גורמים סיניים להשתלט על יצרנית שבבים גרמנית שהטכנולוגיה שלה שווקה גם בארה"ב.

 

עבור חברות ישראליות, ההון הסיני עשוי להוות גם דלת כניסה לשוק הסיני. קשה מאוד לחברות זרות לנסות את מזלן במדינה האסייתית ללא שותף מקומי חזק. משקיעים יכולים לסייע לסטארט-אפים לקבל גישה לשוק הגדול ביותר באסיה בקלות יחסית. זאת ועוד, המחיר הנדרש להשקעה בישראל הוא לרוב גם נמוך יותר ממה שנדרש עבור חברות בארה"ב, עוד גורם שמסייע להגדיל את העניין של הסינים בישראל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x