$
אינטרנט

מייסד ויקיפדיה חשף שירות חדשות למלחמה בפייק ניוז

השירות, Wikitibune, יתפקד ככלי תקשורת אשר יבקר, יחקור ויסקר נושאים שונים. הוא יפעל במודל דומה לשל ויקיפדיה - ללא פרסומות, ללא תוכן בתשלום וללא הכנסות קבועות. האם ניתן לבנות כלי תקשורת ביקורתי המבוסס כולו על חכמת ההמונים?

ויקי אוסלנדר 13:5625.04.17

חייל נוסף במלחמה נגד החדשות המזוייפות: ויקיפדיה. מייסד מיזם האנציקלופדיה השיתופית ג'ימי וולס מקים את הוויקיטרביון (Wikitribune), שירות חדשות. האתר צפוי לפעול באמצעות עיתונאים בתשלום ומתנדבים במהלך חודש יוני הקרוב ויפעל באמצעות מימון המונים.

כמו ויקיפדיה עצמה, גם הויקיטרביון ישען על חוכמת ההמונים. המטרה היא ליצור רשת פיקוח מסועפת שתעניק לפלטפורמת החדשות רמת אמינות גבוהה. האתר יעניק כלי ייעודי שיציג מידע מדויק מתומך בהוכחות נגישות ושקופות, כך שהקוראים יוכלו לקבל החלטות מודעות שנשענות על עובדות. אתר החדשות צפוי לסקר בהתחלה את ארה"ב ובריטניה וכן תחומי מדע וטכנולוגיה ספציפיים.

 

אתר ויקיטריביון אתר ויקיטריביון צילום: Wikitribune

 

אתר צפוי להיות נקי ממודעות, זאת כדי שלא ייווצר מצב שבו דיווח חדשותי עלול להיות מוטה בשל תלות במפרסמים. במקום זאת, הוויקיטרביון ימומן על ידי הקוראים באמצעות מימון ההמונים ומנוי חודשי. האתר יהיה פתוח ונגיש לכל והמנוי החודשי רק יעניק לאלו שייקחו בו חלק את הכוח להשפיע על התוכן המסוקר באתר. הקוראים עצמם יוכלו להיות חלק ממערך העיתון בתפקידים שונים כמו עורכים, בודקי עובדות, מגיהים ואף כתבים. ויקיטרביון צפוי להעסיק עשרה כתבים, ואם מימון ההמונים לא יצליח לגייס את ההון הנדרש לכך, כל הכספים יוחזרו לתורמים.

 

נושא החדשות המזויפות מעסיק חברות טכנולוגיות רבות בשנה האחרונה. בעיקר אחרי הבחירות לנשיאות ארה"ב שהעלתה את הנושא למרכז הדיון. חברות טכנולוגיה כפייסבוק ספגו האשמות על שלא סיננו או הגבילו תוכן שהופץ ברשת, או ניהלו פיקוח כלשהו על שיתוף מידע שקרי. כך שאלו פגמו ביכולתם של המשתמשים לקבל החלטות מודעות ושקולות בבחירות לנשיאות ארה"ב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x