$
חדשות טכנולוגיה

מחקר: בינה מלאכותית משקיעה טוב יותר ממומחי הבורסה

מערכת בינה מלאכותית אומנה על ידי החוקרים לזהות אסטרטגיות השקעה יעילות, וביצועיה נבחנו מול מדד S&P 500 בין 1992 ו-2015. בחירת המניות של המחשב הביאה לתשואה מזהירה של כ-30% בשנה בממוצע

ויקי אוסלנדר 17:5517.03.17
חוקרים מאוניברסיטת פרידריך-אלכסנדר בגרמניה הצליחו להכות את השוק באמצעות טכנולוגיה המבוססת על בינה מלאכותית. האלגוריתם שפיתחו ביצע החלטות השקעה שהניבו תשואות יתר דו-ספרתיות והצטיינו במיוחד בתקופות של משברים כלכליים – בזמן בועת הדוט קום והמשבר הכלכלי העולמי. "האלגוריתמים יעילים בזמנים של תנודתיות גבוהה, כשאירועים מהותיים מתרחשים שגורמים לאנשים לתמחר בצורה שגויה מניות", צוין במחקר.

המחקר שבוצע על ידי שלושה חוקרים במכון הכלכלי באוניברסיטה בנירנברג, פורסם לאחרונה בכתב העת EJOR והוא המחקר האקדמאי הראשון שמשלב בין טכניקות למידה עמוקה מגוונות ומידע בהיקף גדול מהשוקים הכלכליים. במחקר נבחנה כוחה של המכונה אל מול ביצועי מדד 500 S&P לאורך התקופה שבין 1992 ו-2015.

הכירו את יועץ ההשקעות הבא שלכם הכירו את יועץ ההשקעות הבא שלכם צילום: שאטרסטוק

 

החוקרים בחרו במדד האמריקאי משום שהוא מהווה כ-80% מההון הסחיר האמריקאי ולכן בעל נזילות גבוה שיכולה להביא לידי ביטוי אסטרטגיות השקעה מגוונות. שלושה מודלים שונים למדו פונקציות מורכבות שמנתחות את כל אחת מהמניות במדד והביצועים העתידיים שלה, כ-180 מיליון יחידות מידע. בחירת המניות הסלקטיבית של האלגוריתם הניבה תשואה של כ-30% בשנה.

 

התשואות שהתקבלו בשנות התשעים היו אף גבוהות יותר והחוקרים ייחסו את הירידה לכניסת המסחר בתדירות גבוהה (HFT). שיטת האלגו טרייד אחראית היום לכ-70% מנפח המסחר בבורסות בעולם.

 

"בשנים האחרונות של תקופת המדגם שלנו, הרווחיות ירדה ואף הפכה שלילית לפעמים. אנו מניחים כי ירידה זו הונעה על ידי השפעתה הגוברת של בינה מלאכותית במסחר מודרני וכוח המחשוב העולה", אמר כריסטופר קראוס, מנהל המכון הכלכלי בפרידריך-אלכסנדר והחוקר המוביל במחקר זה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x