$
הייטק והון סיכון

ענקית התרופות מרק הגרמנית השקיעה במדיסייף הישראלית

מדיסייף, המפתחת אפליקציה שמסייעת לנטילת תרופות גייסה כ-14.5 מיליון דולר מענקית התרופות הגרמנית. האפליקציה כבר נמצאת בשימוש שוטף של כ-3.5 מיליון משתמשים רשומים

מאיר אורבך 15:4101.03.17
הסטארט-אפ הישראלי מדיסייף (Medisafe), הודיעה היום (ג') על גיוס 14.5 מיליון דולר בהובלת הקרנות: אוקטופוס ונצ׳רס הלונדונית ו-M ונצ׳רס, קרן ההון סיכון של ענקית התרופות הגרמנית Merck. בסיבוב השתתפו גם המשקיעים הקודמים בחברה: קרן ההון סיכון פיטנגו, lool ונצ׳רס, TriVentures, 7wire, קוואלקום ונצ׳רס והיזם אייל גורה. זהו הסבב השני של החברה והיא גייסה עד כה כ-6 מיליון דולר.

מדיסייף פיתחה אפליקציה שמיועדת לאנשים שלוקחים תרופות באופן קבוע. האפליקציה עוזרת לאנשים ליטול את תרופותיהם בעקביות ובאופן בטוח ופותרת את בעיית ההתמדה בנטילת תרופות. על פי נתונים שהחברה מסרה, בארצות הברית בלבד, מוערך כי בממוצע בכל 4 דקות מת מטופל כתוצאה מאי התמדה, אי-נטילה או נטילה שגויה של תרופות, הנטל על מערכת הבריאות כתוצאה מבעיה זו מוערך במאות מיליוני דולרים בשנה.

עומרי שור מנכ"ל מדיסייף עומרי שור מנכ"ל מדיסייף

 

יתירה מכך, ההפסד השנתי של חברות התרופות כתוצאה מאי נטילה מוערך בכ-637 מליון דולר בשנה, המביא את סך העלויות המוערכות למעל טריליון דולר בשנה בארה״ב בלבד. בשיחה עם "כלכליסט" מספר עומרי שור מנכ"ל החברה, שהגיוס החדש יאפשר לה להאיץ את הגידול בצורה משמעותית.

 

"אנחנו מתכוונים להודיע בקרוב על שורה של שיתופי פעולה עם חברות תרופות מובילות אשר בחרו באפליקציה שלנו ככלי שלהן לניהול נטילת התרופות שלהן", אמר עומרי שור. "יש לנו כיום 3 מיליארד יחידות מידע שאספנו על חולים ברחבי העולם. מידע זה הוא בעל ערך עצום לחברות התרופות. אנחנו יודעים מתי חולים לוקחים תרופות, איזה תרופות, אנחנו יודעים מתי הם לרוב שוכחים ליטול אותן ועוד הרבה עובדות שיכולות לסייע לחברות אלו", מוסיף שור.

 

החברה תשתמש בהון שגוייס בסיבוב זה להמשיך ולהצמיח את צוותי המכירות והשיווק הממוקמים בבוסטון, להמשיך ולפתח את יכולות הפלטפורמה ולפתוח נציגות אירופאית בלונדון על מנת להאיץ את המומנטום של החברה. למדיסייף יש כיום כ-30 עובדים והיא מתכוונת להגדיל את הצוות שלה בצורה משמעותית. מדיסייף הוקמה בשנת 2012 על ידי עומרי ורותם שור. היא בוגרת החממה של מיקרוסופט וזכתה בתחרות של חברת קוואלקום. לחברה יש כיום 3.5 מיליון משתמשים רשומים באפליקציה.

 

אייל רבינוביץ׳ מאוקטוספוס ונצ׳רס הוסיף: ״לפלטפורמה של מדיסייף, המשלבת ביג-דאטה, אינטרנט, בינה מלאכותית ומובייל, יש הזדמנות עצומה לפתור את בעיית נטילת התרופות ולייצר מהפכה אמיתית בתעשיית הבריאות. היא יכולה לצמצם את הנטל הכלכלי הנובע מבעיה זו ולשפר את איכות חיי המטופלים״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x