$
אפליקציות

בדיקת כלכליסט

זה מדעי: האפליקציה החדשה של מכון ויצמן

אפליקציה מגזינית של מכון דוידסון, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן, כוללת כתבות קצרות וסרטונים שמצליחים להנגיש את המחקרים המדעיים, רק חבל שזה כל מה שיש בה

רפאל קאהאן 16:4810.02.17

אם תמיד שאלתם את עצמכם שאלות כגון: למה בוכים כשחותכים בצל או מי השאיר את השבילים על גבי מאדים, אפליקציה חדשה תסייע לכם לקבל תשובות ולמצוא שאלות חדשות. הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע, מכון דוידסון, השיקה אפליקציה חביבה שמספקת מידע וחינוך מדעי בצורה קלילה אך לא שטחית. 

האפליקציה הושקה השבוע על גבי שתי הפלטפורמות הפופולריות אנדרואיד ואייפון, אך משום מה עם שמות שונים לשתיהן. אפליקציית האנדרואיד נקראת בפשטות "דוידסון" וניתן להוריד אותה כאן, ואילו זו של האייפון נקראת "מגזין דוידסון - כל מה שמעניין במדע" וניתנת להורדה כאן.

 

 

על אף המיתוגים השונים מעט, מדובר למעשה באותה אפליקציה: היא בנויה כמגזין, שכותביו הם מדענים וחוקרים של המכון. בנוסף, משובצים בה סרטונים שלוקטו בערוצים מדעיים ביוטיוב, רובם באנגלית בשלב זה. חבל שהמכון לא מפיק בעצמו כמה סרטונים כאלה ומאפשר בכך גישה גם לקהל צעיר יותר שאולי אינו דובר אנגלית שוטפת.

 

מעבר לכתבות אין כאן יותר מדי - האפליקציה מכילה קישור למשחק המוח הפופולרי של המכון שזכה ללא מעט הצלחה מאז הושק; קישור לאתר גן המדע וכן מידע על פעילויות המכון. למרות שאינה משופעת בשלב זה בתוכן, ניכר שהמפתחים ניסו להעניק חוויה מהנה ככל האפשר והנגשה לחומר מדעי שנחשב פעמים רבות ל"כבד".

 

יש לקוות שבמכון ימשיכו לפתח אותה ולהעשיר אותה בעוד תכנים אינטראקטיביים שינצלו טוב יותר את פלטפורמות המובייל, כמו משחקים במציאות רבודה למשל (פוקימון גו מדעי, מישהו?) או קישור למדיה חברתית כגון פייסבוק, אינסטגרם או טוויטר. בסך הכל מדובר באפליקציה שגם כך תספק חוויה מהנה ובוודאי מהימנה יותר מדעית מאשר מקורות מידע לא מבוססים, שלצערנו הפכו לפופולריים למדי ברחבי האינטרנט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x