$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

עמק החיוורון: רבע מעובדי ההייטק בארה"ב מדווחים על אפליה

סקר חדש שנערך בעמק הסיליקון מצא שחברות הטכנולוגיה לא מצליחות לצמצם את היקף האפליה, ההתקפה הרוסית על הדמוקרטיה נמשכת, ואובר ופיטסבורג כבר לא שותפות

יוסי גורביץ 14:1508.02.17

העוול הידוע, מכומת 

אפליה בתעסוקה היא לא בדיוק חדשות. על אף התדמית הליברלית של עמק הסיליקון, סקר שנערך לאחרונה, בקרב 1,002 עובדי הייטק, מכמת את מה שכולם יודעים אינסטינקטיבית: שכדאי לך להיות גבר לבן.

 

חממה בעמק הסיליקון. גברים לבנים מקבלים יותר חממה בעמק הסיליקון. גברים לבנים מקבלים יותר צילום: ycombinator.com

 

24% מקרב הנשאלים דיווחו על אפליה או תחושה של אפליה מצד המעסיקים הנוכחיים שלהם בשל מינם, מוצאם, גילם, דתם או הנטייה המינית שלהם. 29% מהנשים דיווחו על אפליה, לעומת 21% מהגברים, בעוד ש-32% מהאסיאתים והלא-לבנים אחרים דיווחו על אפליה ביחס ל-22% מהלבנים.

 

מאחר ומדובר היה בשאלון מקוון, הוא לא מפרט את סוג האפליה שהנפגע חש. עם זאת, מתקבל הרושם שהקמפיין שנערך בשנים האחרונות נגד אפליה לא מגיע אל העובדים עצמם: 57% מהנשאלים אמרו שהם לא יודעים אילו צעדים נגד אפליה נוקטת החברה שלהם; 25% אמרו שלא נראה להם שהיא נוקטת צעדים כלשהם.

 

מעקב אחרי הדו"חות של חברות ההייטק השונות בנושא – גוגל היתה החלוצה בתחום – מעלה שאם יש שינוי, הוא איטי מאוד והדרגתי מאד. אחת הבעיות היא האגדה של עמק הסיליקון על עצמו, כאילו הוא מריטוקרטיה: כאילו די ביכולת כדי להביא להצלחה. בפועל, כל המריטוקרטים בעיני עצמם מגיעים מרקע דומה מאד.

 

המתקפה הפוטיניסטית בוחרת יעד חדש

אחרי שסייםלחבל בבחירות בארה"ב, החל משטר פוטין לחבל בבחירות בצרפת. וויקיליקס, ששיחקה תפקיד גם בבחירות בארה"ב, החלה בשבוע שעבר להדליף מידע כנגד שני מועמדים בבחירות בצרפת, פרנסואה פילון ועמנואל מקרון. המשותף לשניהם הוא שהם מתנגדים למארין לה פן. פילון הוא איש הימין הישן; מקרון הוא איש השמאל-מרכז; לג'וליאן אסאנג' זה לא כל כך משנה.

 

מארין לה פן. לא נכללת בהדלפות מארין לה פן. לא נכללת בהדלפות צילום: אם סי טי

 

תשתיות שבנו הרוסים במהלך הבחירות בארה"ב יוכלו לשמש אותם בקלות במהלך הבחירות בצרפת. המטרה היא שיבוש: הפצה של מידע שקרי נגד מועמדים שאינם לרוחו של הקרמלין, מידע שקרי שיגובה במידע אמיתי מביך לעתים באמצעות פריצה אל הקמפיינים של המועמדים, ואתרוג של מועמד הבית. המערכה הזו קלה לביצוע וזולה מאוד יחסית.

 

יתר על כן, פוטין כבר יצר אווירת תג מחיר: כל פוליטיקאי בינלאומי ששוקל לצאת נגד הקו של מוסקבה יהיה צפוי להתקפה, והמידע הזה מתחיל לחלחל. מה יקרה אם מחר פוטין יפלוש לאחת המדינות הבאלטיות? העמדה של הנשיא טראמפ יחסית ברורה, אבל מה יקרה לחברי הקונגרס אם יובהר להם שיש מידע מביך עליהם, והוא יכול לצאת? כל פוליטיקאי צריך לשקול היטב שאם הוא יצא נגד פוטין ויעמיד את עצמו לבחירות, יהיה לו אויב חשאי.

 

וזה עוד הצד החיובי. מה יקרה כשסין תחליט לפעול באותו האופן? ואיך לעזאזל מתמודדים עם האיום הזה בלי לגרום עוד יותר נזק לתשתיות האמון בממשל הדמוקרטי?

 

פיטסבורג נגד אובר

העיר פיטסבורג מוצאת את עצמה במאבק מול חברה שבעבר היא עשתה הכל כדי לסייע לה: אובר. פיטסבורג איפשרה לאובר לערוך בשטחה ניסויים בכלי רכב אוטונומיים, עמדה לצידה בבתי משפט, וסייעה לה לפתוח "מרכז טכנולוגי" שהיה בעצם מתקן פיתוח של אובר. עם זאת, כשהעיר ביקשה סיוע – היא רצתה שאובר תשקיע 25 מיליון דולר בחיבור בין אוניברסיטת קרנגי מלון ובין השכונה שבה אובר עורכת את הניסויים שלה ברכב עצמוני – אובר סירבה, ויתר על כן העלתה שורה של דרישות מצדה. בין השאר, דרשה אובר שיתנו לרכבים שלה לנסוע במסלולי תחבורה ציבורית, שהעיר תציין נקודות איסוף והורדה לרכבים עצמוניים, ואפילו קדימות לפינוי שלג מהמסלולים שלה.

 

מונית אוטונומית של אובר בפיטסבורג מונית אוטונומית של אובר בפיטסבורג

 

לראש העיר נשבר, וכשהחל גל המחאה הגדול נגד אובר בשבועיים האחרונים בעקבות התרגיל שלה בניו יורק, אובר מצאה את עצמה מותקפת על ידי עיריית פיטסבורג. בינתיים, מציינים בעירייה, כל מה שהם קיבלו מאובר הוא תרומה של 10,000 דולרים למקלט לנשים. לידיעת ערים אחרות ששוקלות מהלך דומה.

 

קצרצרים

 

1. רוח הזמנים: ההתרגלות לממשל החדש בבית הלבן מביאה אנשים להסתכל על העבר בניסיון למצוא סימנים לעתיד. מגוגל מדווחים שחל זינוק חד בחיפוש אחרי מושגים

כגון: "גרמניה הנאצית," "פאשיזם" ועוד. החיפושים היותר מעניינים עוסקים בתקריות ספציפיות: "קריסטלנאכט", או בשמו המלא רייכסקריסטלנאכט, "ליל הבדולח של הרייך", המוכר יותר לבוגרי בתי הספר הישראלים כ"ליל הבדולח"; ושריפת הרייכסטאג. התקרית האחרונה, על פי חלק ניכר מהחוקרים כמעט בוודאות פרובוקציה נאצית, היתה הצתת הפרלמנט הגרמני בפברואר 1933 – מהלך שאפשר לנאצים להאשים את הקומוניסטים בניסיון הפיכה ולבצע הפיכה בעצמם. בנושא ליל הבדולח, ראוי לציין משהו שהתקשורת הישראלית לא פרסמה בהרחבה: מתחילת ינואר היו שלושה גלים של איומי פצצות על בתי כנסת בארה"ב, ולמעלה מ-40 בתי כנסת פונו בשל כך. לעבדכם הנאמן זה נראה כמו טקטיקה קלאסית של גיימרגייט, תנועת הגיקים האפלים שהיא חלק מרכזי מהאלט-רייט.

 

עלייה בחיפושים הקשורים למשטר הנאצי עלייה בחיפושים הקשורים למשטר הנאצי איור: יונתן פופר

 

2. כשעלו הנאצים לשלטון בגרמניה, הם ניצלו את הפיצול בשורות המרכז והשמאל הגרמני כדי לחסל אותו במהירות. לא היה מי שיארגן התנגדות בזמן. ההיסטוריה, כתב מארק טוויין, לא חוזרת על עצמה, אבל היא מתחרזת; ובארה"ב יש תנועת התנגדות רצינית. אתמול, נאלץ ממשל טראמפ – לראשונה בהיסטוריה – להעביר מינוי של מועמדת לתפקיד מזכירת החינוך באמצעות הקול שובר השוויון של סגן הנשיא. התנועה לזכויות האזרח של ארה"ב, ה-ACLU, מרכזת חלק ניכר מהמאבק, ושיעור התרומות המקוונות שהיא מקבלת מסחרר. אתמול הודיעה אמזון שמעתה, ניתן יהיה לרכוש את אחד הכפתורים החכמים שלה – שמאפשרים לך להזמין מוצר שאזל בלחיצת כפתור – גם עבור ה-ACLU: בכל פעם שתלחץ על הכפתור, תעביר תרומה של חמישה דולרים לאגודה.

 

3. האינטרנט של הדברים שבר שיא צנוע: לפני כחודש הותקף מלון אוסטרי, רומנטיק סיהוטל יאגרווירט, בנוזקת כופר. אם בדרך כלל הנוזקה נועלת את המידע שלך ודורשת תשלום, הפעם היא השתלטה על הדלתות החכמות של המלון ונעלה את כולן. כל החדרים במלון כבר הוזמנו, וההנהלה נאלצה לבחור בין כופר קטן ובין ביטול כל ההזמנות. היא בחרה לשלם את הכופר. האשם, כרגיל, בתוכנות ההגנה הלא מספקות של הדלתות החכמות. זהו המקרה הראשון הידוע של נוזקת כופר שמשתלטת על חומרה, ולאור ההצלחה כנראה שיהיו עוד לא מעט כאלה.

 

4. המודרטור של אתר הפורנו ילדים החביב על הבולשת הפדרלית, פליי פן, הולך להרבה שנים בכלא. דיוויד לין בראונינג, בן 47, החזיק בתפקיד שהיה גורם לכל בן אדם נורמלי פוסט טראומה ונזק נפשי מתמשך: הוא עבר על כל ההודעות בפורום ותפקידו היה למחוק ממנו את אלו שלא היו קשורות לפורנו ילדים. על פי הודאתו של בראונינג, הוא היה מחובר לאתר במשך שעות, חיבר אלפי פוסטים, ואף עיצב את הלוגו של האתר. הוא נידון ל-20 שנות מאסר ואם יצא מהכלא, יהיה תחת פיקוח לשארית ימי חייו.

 

5. העיר ניו יורק החלה לאכוף בשבוע שעבר את החוק שהעבירה נגד Airbnb, ושני בעלי דירה מזניחים שמחזיקים המון דירות – כבר הועמדו לדין ונקנסו. בעיר חוששים שהשימוש בדירות להשכרה לטווח קצר פוגע עוד יותר באנשים שמחפשים דירה להשכרה, ולמרות שלא מדובר בדיוק במעוז קומוניסטי, שם מאמינים בפיקוח על שכר הדירה ובדיור שמשרת את צרכי כל האוכלוסייה. יפה.  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x