$
מכשירים ומדריכים

אינטל משיקה מעבדים מסדרת קייבי לייק שפותחו בישראל

המעבדים שפותחו במעבדה בחיפה משלבים פתרון אבטחת מידע מובנה בחומרה, הם חסכוניים במיוחד באנרגיה וזכו להאצה ביכולות המולטימדיה והגרפיקה

רפאל קאהאן 19:0103.01.17

אינטל הודיעה היום (ג') על השקת מעבדים חדשים מסדרת קייבי לייק (Kaby Lake) שפותחו במעבדות החברה בחיפה. המעבדים החדשים כוללים מאפיינים מוקשחים שנבנו בתוך הסיליקון, בעיקר בתחום אבטחת המידע. Intel Authenticate הוא פתרון משולב המוגן בתוך החומרה ומפחית את חשיפת המשתמשים למתקפות גנבת זהות כגון פישינג, עם אמצעים כגון זיהוי טביעת אצבע, סמיכות גיאוגרפית מבוססת בלוטות', PIN מוגן, זיהוי מקום ופנים. יש שפע של אפשרויות להתאמת מדיניות האבטחה של המחשב.

 

מעבדי הדור השביעי של אינטל מותאמים להפעלה על שלל התקנים ומחשבים, החל מהתקנים זעירים וקטנים, דוגמת Compute Sticks, דרך מחשב 2 ב-1 עם מסך נתיק, מחשבים נישאים דקים וקלים ומחשבים נישאים עתירי ביצועים, מחשבים נייחים, מחשבי All in One וכן תחנות עבודה ניידות המבוססות על מעבד Intel Xeon.

 

אינטל אינטל צילום: בלומברג

אינטל הסבירה שהמעבדים החדשים הם החסכוניים והעוצמתיים ביותר שהשיקה עד כה. כך לדוגמה, במעבדי Core i5 החדשים, עם טכנולוגיית Turbo Boost 2.0, הביצועים והעוצמה נשלטים באופן דינמי ומואצים רק כשיש בכך צורך - והאנרגיה נשמרת ליישומים הזקוקים לה.

 

החברה גם כללה במעבדים את טכנולוגיית Speed Shift המאפשרת לשלוט במצבי הביצועים של המעבד (P States) ולנהל אותם באמצעות החומרה במקום באמצעות מערכת ההפעלה. התוצאה היא יכולת הגעה מהירה יותר לתדרי טורבו, ביצוע מהיר יותר של משימות וחזרה מהירה יותר למצב מנוחה. בנוסף, טכנולוגיית Ready Mode מבטיחה שהמחשב האישי יעודכן תוך שמירה על תגובה מהירה.

 

גם ביצועי המולטימדיה והגרפיקה זכו להאצה רצינית ביכולות. החברה כללה מנוע מדיה משופר עם מאיץ מבוסס חומרה. מה שמשפר את היכולת להזרים תכני וידאו HD ו-Ultra-HD וליהנות מסרטים ברזולוציית 4K UHD. גם ביצועי המשחקים זוכים לשיפור ברזולוציה של 1080P. לטענת אינטל ביצועי הגרפיקה התלת-ממדית לבדה טובים פי 6.6 בהשוואה למחשב שולחני בן חמש שנים. בנוסף המעבדים מסדרות H ו-S הותאמו לשימוש עם טכנולוגיות VR.

 

עוד שיפור נרשם ביכולות עיבוד הקלט של המעבדים החדשים. מחשבים עם מעבדי Core מהדור השביעי צפויים להציע קלט באמצעות צג מגע או עט חרט (סטיילוס). מהנדסי אינטל הוסיפו מאפיינים חדשים כגון שליטה קולית וזיהוי פנים מאפשר למשתמש להיכנס למחשב באמצעות Windows Hello ו-True Key של אינטל, בסדרות i ו-m3.

 

עם זאת, השיפור העיקרי במעבדים נרשם בחיסכון בחשמל שהם מציעים. מדובר בבעיה העיקרית שעומדת בפני התקנים ניידים עתירי ביצועים - היכולת לשמור על עוצמת עיבוד מבלי לחסל את הסוללה המובנית. סדרה Y של המעבדים מאפשרת למחשבי ה-2 ב-1 עיצובים דקים ונטולי מאוורר. סדרה U של המעבדים מאפשרת פרודוקטיביות משופרת, הודות לדגמים דקים ביותר שאינם מתפשרים על חיי סוללה. מעבדי סדרה U יוכלו החדשים לספק עד עשר שעות של חיי סוללה.

 

עוד נוספו במעבדים יכולות ניהול זיהוי משתמשים כמו בסמארטפונים מודרניים. החברה הוסיפה תמיכה בשלל אמצעי זיהוי, החל מסמיכות גיאוגרפית וכלה בזיהוי פנים או זיהוי ביומטרי בביצוע קניות ברשת. חלק ניכר מהתכונות האלה עברו התאמה לווינדוס 10. המעבדים גם תומכים כעת בתקן ת'אנדרבולט 3 וכן ב-PCIe דור 3 מה שמאפשר לקצבי העברת נתונים מהירים הרבה יותר מהדורות הקודמים.

 

 

 

רשימת המעבדים הזמינים כוללת את מעבדי 4.5W Intel Core vPro (סדרה Y) עבור מחשבי 2 ב-1 נתיקים; מעבדי 15W Intel Core vPro, ו-28W Intel Core (סדרה U) עבור מחשבי 2 ב-1 "מתהפכים" ומחשבי צדפה דקים; מעבדי 45W Intel Core vPro (סדרה H) למחשבי צדפה רגילים עם מסך גדול ולמחשבים ניידים יוקרתיים; מעבדי 45W Intel Core נייד (סדרה H), שמותאמים לדגמים לגיימרים ולמחשבי מחברת עם יכולת VR. מעבדי 45W Intel Xeon לתחנות עבודה ניידות; מעבדי 65W Intel Core ו-Intel Core vPro (סדרה S) למחשבים במארזי מגדל, AiO ומיני. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x