$
חדשות טכנולוגיה

אחרי זינוק של 100% ב-2016: הביטקוין חוצה את רף ה-1,000 דולר

השיא החדש שרושם המטבע הוירטואלי, שנסחר כעת ברמות שלא נראו מאז נובמבר 2013, דחף גם את שווי השוק לשיא של מעל 16 מיליארד דולר

שירות כלכליסט 11:4702.01.17

2017 יצאה לדרך וכשמרבית השווקים העולמיים עדיין סגורים לרגל החג, הביטקוין מושך את מרבית תשומת הלב. המטבע הווירטואלי חצה לראשונה את רף האלף דולר.

על פי הנתונים שאספו בחברת Coin Market Cap, הביטקוין נסחר היום בבוקר ברמה של 1,013 דולר. בורסות מרכזיות נוספות למסחר במטבע, ביניהן ביטפינקס (Bitfinex), קראקן (Kraken) וקוין בייס (Coinbsae) הראו כי המטבע הווירטואלי טיפס למחיר של אלף דולר ביום ראשון בערב.

 

השיא החדש שרשם הביטקוין, שנסחר כעת ברמות שלא נראו מאז נובמבר 2013, דחף גם את שווי השוק לשיא של מעל 16 מיליארד דולר. המטבע טיפס ביותר מ-100% ב-2016, ולפי חלק מההערכות המחיר עשוי אף לעלות עד 3,000 דולר בשנה הנוכחית.

 

שנה טובה למטבע הווירטואלי שנה טובה למטבע הווירטואלי צילום: בלומברג

 

האנליסטים מייחסים שורה של גורמים להתחזקות במטבע, ביניהם האצה בקצב האימוץ שלו על ידי משקיעים מקצועיים וחשש מחוסר יציבות שיפגע בכלכלות הגדולות בעולם.

 

מחיר הביטקוין נמצא בעלייה מאז הבחירות לנשיאות ארה"ב, שנערכו בנובמבר והובילו להתחזקות של הדולר. הסינים הם בין המשקיעים שמביעים עניין בביטקוין, על רקע הפיחות ביואן, ונחשבים כאחד הגורמים העיקריים להתחזקות האחרונה. על פי החוקים הנוכחיים, תושבי סין יכולים להמיר יואן בשווי של עד 50 אלף דולר בשנה, אך יש שחוששים שתזרימי ההון החדשים בימים האחרונים יובילו את הרשויות להטיל הגבלות הון חדשות. ביום שלישי מסתיימת הספירה של המכסה השנתית, ולפי חלק מההערכות צפוי בהלה של אנשים שימהרו לנצל את המכסה מיד עם פתיחת הבנקים לאחר חופשת השנה החדשה.

 

האוטופיה עוד רחוקה

הרבה נכתב על הביטקוין בחמש השנים האחרונות, מאלו שראו אותו כפיתוח נדרש שיביא את העתיד האוטופי הליברטאני שבו נהיה מנותקים מתלות בממשלה ובנקים מרכזיים, ואלו שראו אותו כתוכנית פרמידה שיכולה להתפוגג בכל רגע. בורסאות ענק כגון Mt. Gox קמו כדי לאפשר לאנשים להחליף בקלות בין מטבעות ביטקוין ומטבעות ממשלתיים, ואז נחשפו כתרמיות מסוכנות, בזמן שבורסאות אחרות נכנסו למייסטרים ואף זכו לאישור רשמי של האיחוד האירופי.

 

חברות חשובות כמו מיקרוסופט, אמזון וראקוטן היפנית החלו לקבל תשלומים לחלק ממוצריהן בביטקוין, ואילו קרנות הון סיכון מוכרות החלו להשקיע בחברות המפתחות טכנולוגיות המבוססות על ביטקוין או Blockchain. בו זמנית, רגולטורים דנו בשאלה האם ביטקוין הוא מטבע או מוצר, וכמובן – איך אפשר למסות אותו, ושמו של ביטקוין הפך להיות מקושר עם הלבנת כספים, פשע מאורגן ואפילו סמים. רוס אולבריכט, מייסד אתר סילק רוד, שדרכו משתמשים מכרו ורכשו סמים קשים, אסף לפי הדיווחים הון של מאות מיליוני דולרים בביטקוין. הזיהוי בין ביטקוין ובין הפעילות האפלה והלא־חוקית בדרך המשי הפך לחזק למדי. אולבריכט מרצה כעת עונש מאסר לכל החיים ללא אפשרות לחנינה.

 

ומאחורי כל המילים האלו, כל המחדלים, המשברים והפשעים, קהילת ביטקוין המשיכה לפעול בשקט. אם יש משהו שניתן לומר על שוק הביטקוין בשמונה החודשים האחרונים זה שמדובר בשוק יציב להפליא. ביטקוין צמח בכל המדדים האפשריים בחודשים האחרונים – בכמות משתמשים, שווי המטבע והיקף עסקאות – אבל הכל בשיעורים יציבים ומדידים. גם קרנות ההון סיכון משוכנעות ביציבותו, והן השקיעו בסך הכל 191 מיליון דולר בחברות ביטקוין בחודשים האחרונים – לפי חברת המחקר CoinDeck, מדובר בעלייה של 16% בהיקף ההשקעות ביחס לתקופה דומה אשתקד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x