$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

הרכישה הגדולה של סיסקו גובה מחיר מעשרות עובדים בישראל

ארבע שנים אחרי שרכשה ב־5 מיליארד דולר את חברת NDS הישראלית, שמפתחת מערכות הצפנה לממירי טלוויזיה, פיטרה סיסקו בסוף השבוע האחרון 90 מעובדיה במרכז הפיתוח בירושלים. הסיבה: המעבר לצפייה בתוכני טלוויזיה על גבי הרשת

מאיר אורבך 06:4815.11.16

סיסקו ישראל פיטרה כ־90 מעובדי מרכז החברה בירושלים בסוף השבוע האחרון, כך נודע ל"כלכליסט". עד כה פוטרו בישראל כ־150 איש, ועדיין לא ברור אם המהלך הסתיים, אך ככל הנראה לא צפויים גלים משמעותיים נוספים. הצמצומים בישראל נעשו במסגרת מהלך פיטורים בחברה העולמית, שדיווחה על כוונתה לפטר כ־1,600 עובדים. בספטמבר השנה סגרה החברה את מרכזי הסייבר בחיפה ובנתניה.

 

כאמור הנפגעת מהגל הנוכחי היא פעילות סיסקו בירושלים, שאותה מאיישים עובדי NDS, אשר נקנתה על ידי סיסקו ב־2012 ב־5 מיליארד דולר - הרכישה הגדולה בתחום בעולם לאותה השנה. עיסוקה העיקרי NDS הוא פיתוח כרטיסי האבטחה וההצפנה החכמים שמתלווים למרבית ממירי הטלוויזיות. הפיטורים במרכז בירושלים הם חלק מצעדי ההיערכות שלה למעבר משידורי הטלוויזיה בכבלים ובלוויין לשידורים על גבי רשת האינטרנט. סיסקו נוקטת צעד זה במסגרת מגמה כלל־עולמית המצויה בשיאה בימים אלה: כחצי מיליון איש נטשו את טלוויזיות הלוויין והכבלים לטובת שידורים מבוססי רשת.

 יעל וילה, מנהלת מרכז הפיתוח בישראל יעל וילה, מנהלת מרכז הפיתוח בישראל צילום: אוריאל כהן

 

מגמה זו היא שמפחיתה את חשיבות מרכז החברה בירושלים - שעיקרו פיתוח כרטיסים חכמים לממירי טלוויזיה - ומאלצת את סיסקו להפוך את רכישת הענק מ־2012 לחלק לא מהותי בפעילותה. כדי לממש את החזון של מעבר לשידורים ברשת רכשה סיסקו חברות שמספקות לה מערכות סייבר שיושבות בענן. את צוות הפיתוח בירושלים היא נאלצת להקטין, וחלקו יוכשר למעבר לטכנולוגיה החדשה.

 

בעת רכישת סיסקו את NDS נקלטו בישראל כ־1,500 מבין 5,000 עובדיה ברחבי העולם. ב־2013 כבר פיטרה סיסקו עשרות עובדים בישראל, וגל הפיטורים הנוכחי גובה מחיר מהפעילות במרכז הפיתוח בירושלים.

 

NDS הוקמה בשנת 1988 על ידי עשרה מדענים ממכון ויצמן על בסיס טכנולוגיית הצפנה מתקדמת שהגה חתן פרס ישראל פרופ' עדי שמיר. ב־1998 רכש אותה רופרט מרדוק ב־15 מיליון דולר, וב־1999 היא הונפקה לראשונה בבורסת נאסד"ק. מעט לפני הרכישה שלה בידי סיסקו אמדה החברה את מחזור מכירותיה בכמיליארד דולר. בעקבות רכישתה ב־5 מיליארד דולר הפכה ישראל להיות חלק משמעותי עבור סיסקו, ויו"ר החברה ג'ון צ'יימברס אף אמר שהיא מבטאת את המחויבות הרבה שיש לסיסקו לישראל.

 

מאז 2012 לא רוו הרוכשת והנרכשת נחת, והעסקה נתפסה בעיני רבים כיקרה מדי ואפילו כמיותרת. כשנה לאחר מכן פרשו מרבית מנהליה הבכירים: אייב פלד, המנכ"ל הוותיק; רפי קסטן, שעבר ממנה לקרן JVP; ויוראי פלדמן, שנחשב לטכנולוג הבכיר של החברה ועבד בה כ־20 שנה. מאז יולי 2015 מנהלת את פעילות הפיתוח בישראל ד"ר יעל וילה, אשר משמשת גם כסגנית הנשיא לאבטחה בסיסקו העולמית. לפני מינויה כיהנה ד"ר וילה כבכירה ב־EMC.

 

סיסקו ביצעה השנה כמה רכישות משמעותיות בישראל, שגל הפיטורים הנוכחי לא נוגע להן, כמו חברת ליבה נטוורקס ב־320 מיליון דולר וחברת הסייבר קלאודלוק בכ־300 מיליון דולר. מאז 1998 עשתה החברה בישראל עסקאות בהיקף של כ־7 מיליארד דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x