$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

שלוש קרנות הון סיכון ישראליות נמצאו בין ה־50 הטובות בעולם

חברת המחקר פרקין כללה את גלילות קפיטל, JVP ופונטיפקס ברשימת הקרנות שיצרו תשואה מרשימה למשקיעים. 8,600 קרנות הון־סיכון פרטיות בינלאומיות נבחנו, מתוכן 80 ישראליות. גלילות קפיטל דורגה שלישית בקרנות המובילות בשנים 2013–2010

מאיר אורבך 06:4707.11.16

גלילות קפיטל, JVP וקרן מדעי החיים פונטיפקס הן שלוש קרנות הון־הסיכון הישראליות שיצרו ערך לאורך שנים למשקיעיהן, כך עולה מדו"ח של חברת המחקר האמריקאית פרקין (Perqin). המחקר בחן מאגר נתונים של יותר מ־8,600 קרנות הון פרטיות ולמעלה מ־14,300 קרנות גידור, מתוכן 80 ישראליות. לדו"ח נבחרו 50 הטובות ביותר.

הדו"ח The 2016 Preqin Alternative Assets Performance Monitor נחשב למדרג הקרנות המקיף והאמין ביותר שזמין לציבור והדירוג בו מחולק למספר קטגוריות, ביניהן תשואה לאורך שנים, קרנות וכן קרנות פרטיות שהחלו להשקיע בין 2010–2013.

 

עם תשואה של 92.2%, גלילות קפיטל פרטנרס דורגה כמובילה בדו"ח בשתי קטגוריות: במקום השלישי בין קרנות ההון־סיכון המובילות בעולם לוינטג' 2010–2013 (מועד תחילת פעילות הקרן) ובמקום החמישי מתוך קרנות ה־Private Equity (קרנות פרטיות) המובילות בעולם, לאותן שנים. עיקר ההתייחסות לגלילות היא לקרן הראשונה שניהלה 30 מיליון דולר ועל פי הערכות חילקה כבר כ־60 מיליון דולר.

מימין קובי סמבוסקי ואריק קליינשטיין מימין קובי סמבוסקי ואריק קליינשטיין אוראל כהן

 

הקרן הוקמה ב־2011 ומנהלת כ־125 מיליון דולר. בין האקזיטים המוצלחים ניתן למצוא את בלייזמטר ל־Microsoft ואאוראטו ל־CA Techmologies.

 

"כדי להגיע לטבלה של המנצחים צריך שיהיו לנו לפחות מספר מכובד של קרנות בדירוג כמו של JVP ופוטניפקס", אמר ל"כלכליסט" אריק קליינשטיין, שותף מנהל בגלילות קפיטל.

 

על פי הדו"ח, התשואות שמראות הקרנות JVP ופונטיפקס הן עקביות וברמה גבוהה לאורך השנים: פונטיפקס דורגה במקום ה־20 ו־JVP במקום ה־23.

 

מתוך שלוש הקרנות שגייסה פונטיפקס, שתיים יצרו תשואה עודפת ברמה של האחוזון העליון וקרן נוספת ברמה של האחוזון השני. בין האקזיטים המוצלחים של הקרן ניתן לציין את פרוטליקס, Rewalk וביובלאסט.

 

רן נוסבאום מפונטיפקס רן נוסבאום מפונטיפקס

 

פונטיפקס הוקמה ב־2004 והיא קרן מדעי החיים המובילה בישראל. שתי הקרנות הראשונות שלה הראו תשואה שנתית חיובית: הראשונה, המנהלת 32 מיליון דולר, השיגה תשואה שנתית של 48%. השנייה, שמנהלת 86 מיליון דולר, הציגה תשואה של 31%. גם הקרן השלישית רשמה הצלחה ובתחילת השנה השלימה הקרן את גיוס הקרן הרביעית שלה בסכום של 175 מיליון דולר.

 

JVP הצליחה להעמיד ארבע קרנות מתוך שש באחוזון העליון ואחת באחוזון השני. הנוספת לא דורגה. בין האקזיטים המוצלחים של שלה ניתן לציין את סייבר ארק, סייאופטיקס וכרומטיס.

 

גדי תירוש מ-JVP גדי תירוש מ-JVP צילום: מיקי נועם אלון

 

על פי דו"חות שנחשפו ב־2012 ב"כלכליסט", הקרן הראשונה של JVP שהייתה אחת מקרנות יוזמה (בעידודה של המדינה) רשמה החזר של 125 מיליון דולר על 20 מיליון דולר ותשואה של 54%. הקרן השנייה, שהחלה להשקיע ב־1997, גייסה 75 מיליון דולר והחזירה למשקיעים 199 מיליון דולר והראתה תשואה שנתית של כ־56%, והרביעית והגדולה ביותר, עם 400 מיליון דולר תחת ניהול, הראתה ככל הנראה תשואה חיובית ביותר, בעיקר בזכות סייאופטיקס וסייבר ארק. הקרן השלישית מראה תשואה חיובית סבירה.

 

קרן הון-הסיכון מנהלת כיום כ־1.1 מיליארד דולר בשמונה קרנות שונות. הקרן, שנוסדה ב־1993 על ידי ח"כ אראל מרגלית שהיום לא פעיל בקרן, היא אחת הקרנות המצליחות בישראל. השותפים שמובלים אותה הם גדי תירוש, קובי רונזגרטן, רפי קסטן ופיונה דרמון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x