$
חדשות טכנולוגיה

סמסונג לא העבירה לבדיקה חיצונית את הסוללות של הגלקסי נוט 7

יצרנית הסמארטפונים, שהפסיקה בשבוע שעבר את ייצורו של הנוט 7 הנוטה להתלקח, בדקה את הסוללות הבעייתיות שלו במעבדות הנמצאות בבעלותה. בחברות אחרות מבוצעת הבדיקה במעבדות חיצוניות. סמסונג: "נבצע שינויים משמעותיים בבקרת האיכות"

שירות כלכליסט 13:4917.10.16

הסוללות במכשירי גלקסי נוט 7 המתלקחים של סמסונג נבדקו במעבדות שנמצאות בבעלותה של ענקית האלקטרוניקה הדרום קוריאנית, כך עולה מדיווח בוול סטריט ג'ורנל.

 יצרניות הטלפונים, שמעוניינות למכור סחורה בארה"ב, נדרשות לבדוק את הסוללות באחת מבין 28 מעבדות חיצוניות המוסמכות לכך על ידי איגוד תעשיות הסלולר (CTIA), וזאת כדי להבטיח שהן עומדות בתקנים שהציב המכון להנדסה חשמל ואלקטרוניקה. סמסונג היא היצרנית היחידה שמשתמשת במעבדות פנימיות ולא חיצוניות כדי לזכות בתקן (המעבדות של סמסונג הן המעבדות הפנימיות היחידות שמוסמכות לבצע את הבדיקות עבור ה-CTIA, כך שאין מדובר בעבירה על החוק. עם זאת, מדובר בנוהג שמעורר תמיהה).

 

לגם השוואה, אפל משתמשת במעבדות חיצוניות המוסמכות על ידי ה-CTIA כדי לבדוק את הסוללות שלה.

 

סמסונג גלקסי נוט 7, אחרי התלקחות סמסונג גלקסי נוט 7, אחרי התלקחות צילום: רויטרס

 

ג'ון קפולנד שעבד בעבר המעבדה של מוטורולה וכיום עוזר לנהל מעבדת בדיקות באטלנטה, אומר כי זה הגיוני שיצרניות ירצו להשתמש במעבדות משל עצמן כדי להגן על סודות מסחריים. "הן דואגות מאוד שמידע לא ידלוף", הוא אומר.

 

מסמסונג נמסר בתגובה כי המעבדות שלה לא מצאו שום בעיות במכשירי הנוט 7. החברה נדרשה לבצע ריקול בחודש שעבר למכשירים, ובשבוע שעבר הכריזה על הפסקת הייצור לאחר שלא הצליחה לתקן את הבעיות. עוד הוסיפה החברה כי בכוונתה לבצע "שינויים משמעותיים" בתהליכי בקרת האיכות שלה, זאת לנוכח המשבר, אך לא פירטה אם תעבור לשימוש במעבדות חיצוניות.

 

טום סוואנובורי, אחראי הטכנולוגיה ב-CTIA אמר לעיתון כי הארגון מבצע ביקורות במעבדות כדי לוודא שהעובדים מיומנים, שהם עומדים בתקנים ושאין השפעה לא רצויה מצד היצרניות. "אישרנו מעל 1,500 סוללות", אמר. "זו הפעם הראשונה שנתקלנו בבעיה".

 

סמסונג מבצעת בדיקות במעבדות שלה מאז 2009. על מנת לקבל את ההסמכה של CTIA, הסוללות נבדקות בנפרד וכן כחלק מהמכשיר. הבדיקות מתמקדות בעיקר בשאלה אם הסוללות עובדות כשהמכשיר בטעינה או מבצע שיחות, שכן אלה המקרים שבהם יש סבירות גבוהה יותר שיתחממו. "אנחנו מניחים את הסוללות גם בטמפרטורות גבוהות שמדמות את התנאים בקיץ כדי לנטר אחר התחממות יתר פוטנציאלית או סכנת התלקחות", אומר קים טרי – יאנג, מנהל המעבדה היחידה בדרום קוריאה שמוסמכת על ידי ה-CTIA.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x