$
הייטק והון סיכון

ועידת סין-ישראל

"היזם הסיני לוקח את החברה עד להנפקה, הישראלי מעדיף להתקדם לפרויקטים אחרים"

נציגים של כמה חברות סיניות בולטות השתתפו בפאנל שהציע את הפרספקטיבה הסינית על עולם ההייטק הישראלי בכנס INNONATION: "הכלכלות שלנו משלימות אחת את השנייה"

רפאל קאהאן 17:4025.09.16

בפאנל Chinese Perspective on Israeli Innovation השתתפו הונגוויי צ'ן - מנהל השקעות ומיזוגים בטנסנט, הולו ז'נג - מנכ"לית טקוד ישראל (TECHCODE), דאי הואי - לשעבר אסטרטג בוואווי ועומר בן צבי - שותף בשיבולת, שהציעו לקהל הישראלי את נקודת המבט הסינית לשיתופי הפעולה בין המדינות.

 

"הכלכלות שלנו משלימות אחת את השנייה, לסינים יש חמישה יתרונות: כסף, שוק, ייצור זול והוליסטי, ניסיון ניהולי של צוותים גדולים ולבסוף צמיחה, מדובר בשוק שמאפשר גידול מסיבי עבור עסקים שפעולים בו", אמרה הולו ז'נג.

 


 

פרספקטיבות סיניות על חדשנות ישראלית.  ועידת סין ישראל פרספקטיבות סיניות על חדשנות ישראלית. ועידת סין ישראל צילום: נמרוד גליקמן

 

"לישראל וסין יש גישה דומה לעשיית עסקים", אומר דאי הואי. לשאלה מה ההבדלים בין יזמים סינים לישראלים עונה צ'ן "יש פחות הבדלים ממה שחושבים, גם לסינים וגם לישראלים יש צורך לצאת לעולם בשביל לקדם את עסקיהם. עם זאת, לסינים יש גם אפשרות לגדול בשוק המקומי. עוד הבדל עקרוני הוא שיזמים סינים ינסו לקדם את העסק שלהם ולהגדיל את עסקיהם בעוד שישראלים מוכנים למכור מהר".

 

"חברות סיניות כבר לא חוששת להשקיע בישראל כבעבר", מסביר צ'ן. "עם זאת, יש לציין שלחברות ישראליות יש חששות מסוימים מפעילות בשוק הסיני", אומר בן צבי

 

"יש כמה מיתוסים בנוגע להבדלים בין היזמים הסינים והישראלים", אומרת הולו ז'נג. "אני חושבת שההבדלים הגדולים נמצאים דווקא בצד של המשקיעים. אנחנו חושבים שהכסף לאו דווקא עובר מסין לישראל והחדשנות מישראל לסין. צריך לנסות לבנות אקוסיסטם שיוכל להכיל את שני הכיוונים", היא מסבירה.

 

"הבדל העיקרי שדיברו עליו כאן הוא נושא ההובלה של היזם הסיני, שלוקח את החברה שלו עד להנפקה. במקביל, בישראל היזמים לפעמים מעדיפים להתקדם ולעבור לפרויקטים אחרים - אבל זה לא אומר שמדובר בחברות לא טובות", אומר בן צבי.

 

"אנחנו מחפשים הזדמנויות כל הזמן", אומר הולו ז'נג, "בינה מלאכותית, מציאות וירטואלית, טכנולוגיות רפואיות, אנחנו מתעניינים בטווח רחב של טכנולוגיות". הוא מרחיב, "אנחנו מעוניינים בצוותים שמלווים על ידי הנהלה חזקה. אנחנו לא מפחדים להשקיע בשלבים מוקדמים - אבל צריכים לראות פוטנציאל אמיתי".

 

"מהצד שלנו אנחנו רואים את המשקיעים הסינים מתקבלים בברכה כיום. אם לפני 15 שנה היו חששות בעיקר ברמת ההגנה על הקניין הרוחני, כיום היזמים הישראלים רואים את ההשקעה העצומה של הממשלה הסינית בהגנה על יזמים", אומר בן צבי. "אם לפני מספר שנים, עולם הסטארט-אפים היה מופנה כלפי ארה"ב ועמק הסיליקון, כיום יזמים שוקלים גם את השוק הסיני".

 

"עבור משקיעים סינים שמנסים להיכנס לשווקים זרים - צריך שידאגו לרשת של יועצים מקומיים אמינים", אומר צ'ן. "חשוב למשקיעים וליזמים לדעת מה הם מחפשים", מוסיפה ז'נג. "ליזמים ישראלים יש קושי להגדיר את הזמנים המדויקים - חשוב להבין את החישובים האלה מראש. כמו כן אני תמיד ממליץ למצוא מישהו מקומי שיסייע ליזמים או למשקיעים", מסכם בן צבי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x