$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג סמארט גיר פיט 2: שילוב מוצלח בין צמיד כושר לשעון חכם

יכולות בסיסיות של שעון חכם עם אפליקציות כושר וניטור ואפילו אפשרות האזנה למוזיקה - הצמיד החכם של סמסונג הוא רכישה משתלמת לבעלי סמארטפון של החברה שמוכנים להטעין אותו כמעט כל ערב

רפאל קאהאן 20:0016.09.16
קטגוריית מוצרי המחשוב הלביש התעבתה בשנה האחרונה והתפצלה למספר תתי קטגוריות. העיקריות שבהן היא שעונים חכמים וצמידי כושר. השעונים היקרים יותר כוללים לרוב את היכולות של צמידי הכושר, אבל לא פעם העיצוב שלהם מגושם יותר וגם פחות עמיד לזיעה או תנאי חוץ. צמידי הכושר לעומת זאת מציעים לרוב יכולות "חכמות" בסיסיות ומתמקדים בניטור פעילות ומדדים פיזיולוגיים. הסמארט גיר פיט 2 נמנה על הדור השני של צמידי הכושר החכמים של סמסונג. המכשיר מנסה לשלב קצת משני העולמות: יכולות בסיסיות של שעון חכם עם אפליקציות מובנות לשימוש בעת פעילות ספורטיבית.

 

מבנה ועיצוב: גומי ופלסטיק עם נגיעות זכוכית

הגיר פיט 2 מצויד ברצועה מגומי איכותי (אלסטומר) ואבזם פלסטיק שמושחל לתוך אחד ממספר החורים ברצועה. לרוב הוא מרגיש בעל אחיזה טובה, אבל מספיק לשפשף את הסוגר על פינת שולחן, על חפץ בולט או אפילו בגד והוא עשוי להיפתח. העיצוב שלו צר ביחס לשעון חכם והמסך מורכב על גוף פלסטיק איכותי ועמיד למדי. גב המסך מצויד בחיישן דופק.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

העיצוב הכללי מוצלח. הוא נעים למראה ומרכיביו מרגישים איכותיים - זכוכית המסך שלו מעוקלת ואין לו חלקים חדים. עם זאת הגומי שלו עשוי לגרום לגירויים בעור (לי הוא גרם לפריחה קלה לאחר שענדתי אותו יום שלם בשמש הקופחת), אבל זה כנראה תלוי מאוד ברגישות של העור שלכם. בסך הכל העיצוב שלו אמנם לא יוצא דופן, אך הוא פונקציונאלי ונעים לשימוש. 28 הגרם שלו כמעט ולא מורגשים. זכוכית השעון עשוי מגורילה גלאס 3 והיא הוכיחה את עצמה עמידה למדי למכות ושריטות. הגיר פיט 2 מציע עמידות במים ובאבק בתקן IP68, אבל אין זה אומר שתוכלו לשחות או להתקלח אתו, העמידות היא למים מתוקים בלבד, ללא סבון, כלור או מלח. עם זאת שטיפת כלים או ידיים לא הזיקה לו בפעמים המעטות שניסיתי.

 

ממשק ומערכת הפעלה: קל ומוגבל

המסך בגודל 1.5 אינץ' ומציע בהירות טובה מאוד, גם מתחת לשמש ישירה. הוא מצויד ביכולת להגביר את הבהירות כאשר אתם בחוץ, אבל זה צריך להתבצע ידנית. הממשק שלו מתבסס על שני כפתורים בצדו הימני. כפתור בית וכפתור חזרה. הם אמנם לא באותו גודל, אך כן באותה צורה ואין שום דרך לדעת על איזה מהם אתה לוחץ. מעבר לכך ניתן לכבות את המסך על ידי כיסויו עם כף היד.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

מערכת ההפעלה של הפיט 2 היא טייזן של סמסונג. היא אמנם מזכירה מאוד את אנדרואיד wear אך היא מוגבלת יותר מכיוון שהיא לא יכולה להשתמש באפליקציות צד שלישי. מה שאומר שתאלצו להסתפק באפליקציות של סמסונג. הן לא רעות, אך הן לא מציעות שום תכונה שלא תמצאו אצל המתחרים.

 

מולטימדיה ואפליקציות: פשוט ובעברית

הפיט 2 מציע מגוון אפליקציות לשימוש ייעודי: מעקב אחר מרחק, קצב לב, מד צעדים, מד גובה (עבור עליה במדרגות), נגן מוזיקה ומעקב אחר קלוריות ושינה, כולן מתבצעות אוטומטית. ניתן גם לבצע מעקב אחר צריכת קפה ומים, אבל זה מתבצע בהזנה ידנית.

 

האזנה למוזיקה באמצעות אוזניות בלוטות' האזנה למוזיקה באמצעות אוזניות בלוטות' צילום: רפאל קאהאן

 

אפליקציית המוזיקה מאפשרת לנגן שירים ישירות לאוזניות בלוטות' שמחוברות למכשיר או משתמשת כשלט לנגן המוזיקה בסמארטפון (כמובן שתיאלצו להוריד את אפליקציית הנגן של סמסונג לשם כך). האפליקציות השימושיות ביומיום הן מד הצעדים, שהינו מדויק להפליא ואפליקציית קצב הלב, גם היא מדויקת יחסית, אם כי פחות ממה שהיה ניתן לצפות. יש אפשרות להוריד עוד מספר אפליקציות אך אלה לא מעניינות במיוחד. האפליקציות לא מרשימות ויזואלית אך הן מספקות מבחינת היכולות שלהן. מה שכן, כשעון הוא קצת מאכזב כי הוא מציג רק את השעה, לא תאריך, יום או שניות.

 

על מנת לחסוך בסוללה המסך נכבה אוטומטית או ידנית, הוא אמור להידלק באופן עצמאי כל אימת שמרימים את פרק היד בתנועה סיבובית לכיוון הפנים - אך תכונה זו לא עובדת היטב.

 

ביצועים וסוללה: לא מחזיק מים

סמסונג ציידה את הפיט 2 במעבד כפול ליבה מהיר בן 1 גיגה-הרץ מתוצרתה. הוא מגובה ב-512 מגה-בייט זיכרון פעולה ועוד כ- 4 גיגה בייט מרחב אחסון, שמיועד בעיקר למוזיקה מכיוון שאין יותר מדי אפליקציות שאפשר להוסיף.

 

סוללה מגבילה סוללה מגבילה צילום: רפאל קאהאן

 

מבחינת שימושיות המעבד הוא די והותר לכל מה שפיט 2 מציע, ולא חוויתי בשום שלב האטות או קריסות. רכיב ה-GPS המובנה מציע מעקב אחרי המיקום, אך ניתן להשתמש גם בזה של הסמארטפון כאשר הצמיד מוצמד לו.

 

הבעיה העיקרית של הפיט 2 הוא טווח הפעולה הקצר של הסוללה שלו. היא בת 200 מיליאמפר שעה - אך כאשר הבלוטות', האינטרנט האלחוטי וה-GPS מופעלים אין לפיט 2 סיכוי לשרוד מעבר ל-9 שעות עבודה במקרה הטוב. עם רק בלוטות' מופעל הוא מגיע גם ליום וחצי עד ליומיים, אבל ללא קישור קבוע לסמארטפון. בקיצור, זה לא שימושי אם אין לכם גישה לשקע הטענה כל יומיים.

 

סיכום: הטוב ביותר של סמסונג, אך לא הטוב בקטגוריה

בסך הכל הפיט 2 עושה עבודה טובה בתור שעון כושר חכם. הוא מציע יכולות שתמצאו רק בשעונים יקרים יותר, כגון GPS מובנה ונגן מוזיקה. אך הוא סובל משתי בעיות עיקריות בדמות חיי סוללה ממוצעים ומחסור באפליקציות ועוד כמה קטנות, כמו פספוסים באיכות הניטור או התממשקות רק עם מכשירי אנדרואיד.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

במחיר ממוצע של 899 שקל הוא גם זול יותר מרוב המתחרים כגון פולאר, גרמין או פיטביט, ומספק יותר תמורה למחיר ביחס לאלה שמציעים מחיר נמוך יותר. הגרמין פוראנר 235 מציע יותר תכונות ודיוק, אך הוא גם יקר הרבה יותר - כמעט פי שלוש. הפולאר 400M זול יותר, אך מחירו מתחיל ב-980 שקל. הפיטביט HR עולה מעט פחות אך מציע גם פחות מסך ותכונות. בקיצור, בהתחשב בתחרות הסמסונג לא רע ומספק תמורה סבירה למחיר. הוא לא הטוב בתחומו, אך הוא בהחלט משתלם מאוד.

 

ציון כלכליסט: 8.5

מערכת הפעלה: טייזן || גודל מסך: 1.5 אינץ' || רזולוציה: 216 על 432 || מעבד: אקסינוס, 2 ליבות במהירות 1 גיגה-הרץ || זיכרון: 512 מגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 4 גיגה-בייט || משקל: 28 גרם

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x