$
הייטק והון סיכון

קלארוטי של נדב צפריר מ-Team8 גייסה 32 מיליון דולר

חברת הסייבר שהוקמה ב-2014 נחשפת לראשונה לאחר שגייסה מבסמר ומהקרן של יו"ר גוגל אריק שמידט. טכנולוגיית אבטחת המידע ואיתור התקלות של קלארוטי כבר מותקנת בכמה חברות

מאיר אורבך 14:3013.09.16

חברת הסייבר לרשתות תעשייתיות גייסה 32 מיליון דולר בהובלת קרן הון הסיכון בסמר. החברה, שהוקמה על ידי קבוצת הסייבר הישראלית Team8 של נדב צפריר, נחשפה כעת לראשונה לאחר שנתיים של עבודה מתח לרדאר. לצד בסמר השקיעו בחברה גם Innovation Endeavors של יו״ר גוגל, אריק שמידט, Marker LLC, ICV, Red Dot Capital Partners וכן Mitsui & CO. קלארוטי הוקמה ב-2014 במסגרת קבוצת Team8 והיא החברה השנייה אותה חושפת הקבוצה לאחר אילוסיב נטוורקס. הגיוס של קלארוטי כולל בתוכו שני סבבי גיוס אשר חוברו יחד.

 

בשיחה עם "כלכליסט" אומר נדב צפריר, מנכ״ל קבוצת הסייבר Team8 ומפקד יחידה 8200 לשעבר, המשמש כנשיא החברה וחבר דירקטוריון, "כולם מבינים שיש הזדמנות גדולה מאוד בתחום הרשתות התעשייתיות ויש תחרות גדולה על שוק עצום עם הרבה חברות שצמאות לפתרונות. אני מעריך שיהיו לפחות 2-3 חברות אשר יפעלו בשוק הזה".

 

צוות קלארוטי צוות קלארוטי צילום:יורם רשף

 

מייסדי החברה שנוסדה לפני כשנתיים הם אמיר זילברשטיין, מייסד משותף ומנכ"ל: מייסדה של Waterfall Security Solutions, אשר פיתחה את פתרונות אבטחת המידע הראשונים בשוק לעולם התשתיות הקריטיות, ומייסדה של Gita Technologies, גם היא בתחום הסייבר. גלינה אנטובה, מייסדת משותפת וסמנכ״ל פיתוח עסקי שכיהנה בעבר כמנהלת הגלובלית של שירותי אבטחת הסייבר לרשתות תעשייתיות בחברת סימנס. בני פורת, מייסד משותף וסמנכ״ל טכנולוגיות (CTO), שימש כחוקר סייבר בחברת NorthBit. לפני כן, פיקד על צוות מחקר סייבר אסטרטגי בצה"ל והוביל פרויקט שזכה בפרס ביטחון ישראל היוקרתי.

 

לקלארוטי יש כיום 40 עובדים בתל אביב ועוד כ-8 בניו יורק. מנכ"ל החברה יושב בניו יורק ובני פורת מנהל את הפעילות בישראל.

 

מייסדי קלארוטי מייסדי קלארוטי צילום:יורם רשף

 

בני פורת, מייסד החברה וסמנכ"ל הטכנולוגיות אמר בשיחה עם "כלכליסט" שהטכנולוגיה של החברה כבר מותקנת במספר רב של חברות בעולם התעשייתי. "כל המכונות בארגונים תוכננו לעמוד ביכולת ייצור, בטיחות וזמינות גבוהות מאוד, אבל אף אחד לא חשב שמכונות אלו יצטרכו אי פעם להיות מחוברות לרשתות תקשורת. דבר שיוצר בעיה קשה של אבטחת מידע שיכולה להפיל את הרשתות. האתגר עימו מתמודדות החברות הוא ליצור אבטחת מידע מלאה עם חיבור לעולם. אנחנו מציעים להם לא רק אבטחת מידע מלאה, אלא גם יכולת לאבחן טעויות אנוש בעבודה, תקלות בפס הייצור ונראות מלאה. בשנה האחרונה הצלחנו להגיע להתקנות בכמה חברות מובילות בארצות הברית ובשאר העולם כאשר חלק מהעסקאות הן של מיליוני דולרים".

 

אמיר זילברשטיין, מנכ"ל קלארוטי, מסביר מדוע מערכות קריטיות חשופות יותר ויותר לאיומי סייבר: "רשתות תעשייתיות (OT) ורשתות טכנולוגיות מידע (IT) הופכות להיות מחוברות יותר ויותר זו לזו במטרה לקדם יעדים עסקיים חשובים, אולם מערכות בקרה תעשייתיות תוכננו מלכתחילה עם התמקדות בבטיחות ויכולת התאוששות, ולא באבטחת סייבר".

 

"בשוק הזה חייבים לפעול מהר ולגייס הרבה כסף בכדי לנוע במהירות ולהגיע לכל החברות הגדולות. בסייבר של הרשתות הרגילות יש כבר את כל השמות הגדולים. בשוק הרשתות התעשייתיות אין כיום גוף מוביל והקרב על השוק הזה בעיצומו", אומר נדב צפריר. "אנחנו פונים לתעשיית החשמל, הנפט, הגז, תחבורה מתקדמת, תעשיית הפארמה ותעשיית המזון".

 

"אנחנו מתעניינים בשנים האחרונות בהשקעה בתחום הגנת הסייבר על תשתיות קריטיות", אמר דייויד קוון, שותף בבסמר. "בחנו כמה חברות בתחום הזה ולא התרשמנו, עד שמצאנו את קלארוטי,, שהיא בעלת החזון הנכון ביותר לטיפול בתחום הייחודי הזה".

 

הפלטפורמה של קלארוטי מאפשרת הבנה ותחקור של כלל הרכיבים במערכות הבקרה התעשייתיות וכן של תעבורת התקשורת ביניהם, תוך תמיכה במגוון הרחב ביותר של יצרני הציוד. היא מספקת התראות מפני התקפות סייבר וכן מפני שיבושים בהליכי העבודה התקינים ברשת הייצור, על מנת לאפשר לארגונים לגלות בעיות נסתרות במערכותיהן, להגן על מערכות קריטיות מפני איומי סייבר וכן לתקן בעיות המשפיעות על ביצועי הרשת התעשייתית.

 

"אנו מחפשים להשקיע בחברות שיכולות לייצר שינוי אמיתי״, ציין יובל שחר, שותף בקרנות Innovation Endeavors ו-Marker LLC. "בעולם בו תשתיות קריטיות הן יותר ויותר מחוברות ו'חכמות', פתחנו תיבת פנדורה בכל הקשור לאבטחת סייבר. קלארוטי מניחה את היסודות לתחום שהופך להיות אחד מעמודי התווך של תעשיית אבטחת הסייבר״. 

 

עו"ד גיא גורדון וניצן טוביה ממשרד GKH ייצגו את קלארוטי בגיוס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x