$
חדשות טכנולוגיה

אינטל חושפת את קאבילייק: סדרת מעבדים מדור 7 שפותחה בישראל

סדרת המעבדים החדשה מחליפה את סקיילייק ותוצג במהלך תערוכת IFA בברלין. בדיקות שטח ראשוניות מצביעות על קפיצה גדולה מהצפוי בביצועים של הסדרה החדשה, שבנויה עדיין בשיטת ייצור של 14 ננומטר

הראל עילם 16:1330.08.16

אינטל משיקה היום (ג') את הדור החדש של המעבדים השולחניים שלה. שם המיקרו-ארכיטקטורה החדשה הוא קאבילייק, והיא מחליפה את הסדרה הנוכחית המכונה סקיילייק. הסדרה החדשה מוסיפה תמיכה בחיבורי USB 3.1 מהירים במיוחד ומשפרת את הביצועים על הסדרה הנוכחית ב-10%, ב-20% בגלישה ברשת ובלמעלה מ-50% בכוח גרפי.

 

המכשירים הראשונים שישתמשו במעבדי קאבילייק ייצאו לשוק במהלך החודש הבא ויוצגו כבר השבוע במהלך תערוכת הטכנולוגיה IFA בברלין. הגרסאות העצמאיות של המעבדים ימכרו לקראת סוף השנה. כמנהגה בשנים האחרונות, אינטל ממתגת את קאבילייק תחת המותג Core – קאבילייק תהיה הדור השביעי של Core, ומספר הדגם של המעבדים יתחיל ב-7. המעבדים החדשים עדיין ישתמשו באותה תושבת LGA 1151 ואותם תקנים כמו אלו ששימשו את סקיילייק.

 

קאבילייק. דור 7 קאבילייק. דור 7 צילום: יח"צ

 

גם קאבילייק וגם סקיילייק פותחו בישראל. "המעבדים פותחו במיוחד לעולם דיגיטלי המחובר באינטרנט מהיר ודורש ניידות, קלות וממשק תפעול נוח" אמר רן סנדרוביץ', מנהל המו"פ של אינטל ישראל. לפי סנדרוביץ, המעבדים החדשים יעילים יותר מאי פעם, מה שמאפשר לייצר מחשבים קלים ודקים יותר. קאבילייק גם יעיל מספיק על מנת לעבוד במעטפת כוח כה נמוכה שהוא אינו זקוק למאוורר – מה שמאפשר יצור של מחשב בעובי של פחות מ7 מ"מ.

 

כהרגלה, אינטל תעדכן את כל סדרות המעבדים שלה לקאבילייק בצורה הדרגתית – כולל מעבדי i7 החזקים יותר, וכן i5, i3. אינטל גם תשמור על קווי המעבדים הקיימים – כולל סדרת K המיועדת לגיימרים או U המיועדת לאולטרה-בוקים. במהלך החודשים והשנים הקרובות, המיקרו-ארכיטקטורה החדשה הזאת תגיע בסופו של דבר אפילו למעבדי מחשבי העל מסדרת Xeon ומעבדי העילית כמו סדרת ה-Extreme מרובת הליבות.

 

עבור אינטל מדובר בשיפור משמעותי – מבדיקות ראשוניות בשטח, נראה כי קאבילייק נהנה מקפיצה גדולה יותר בביצועים מהצפוי, וממה שהיה מקובל לראות בשנים האחרונות בין דורות מעבדים. בהרצת סרטוני וידיאו, למשל, מספר אתרים רשמו עליה של בין 30% ל-40%. אבל למרות הסימנים החיוביים, קאבילייק הוא בעיקר סימן לשינויים הרוחביים והפחות חיוביים שניתן לראות בתעשיית המחשבים בכלל ובתעשיית השבבים בפרט. במשך למעלה מ-50שנה אינטל שמרה בעיקשות על העקביות של חוק מור, שקובע כי מדי שנתיים היא משפרת את תהליכי היצור של מעבדיה. העקביות הזאת כונתה "טיק-טוק": שנה אחת אינטל הייתה מבצעת את הטיק, שהוא שיפור בתהליכי הייצור, ושנה אחרת את הטוק, שהוא שיפור המעבד עצמו תחת אותן טכניקות יצור.

 

אבל לראשונה אי פעם עבור אינטל, גם קאבילייק וגם סקיילייק הן טוק – שתיהן משתמשות באותן שיטת יצור, של 14 ננומטר. השיפור המשמעותי אם כך יבוא רק בשנה הבאה, עם סדרת מעבדי קנון לייק, שכבר תבנה ב-10 ננומטר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x