$
חדשות טכנולוגיה

רנסס היפנית מעוניינת לרכוש חברת שבבים אמריקאית תמורת 3 מיליארד דולר

החברה היפנית היא תוצאה של מיזוג בין חטיבות השבבים של NEC, היטאצ'י ומיטשובישי וממשלת יפן מחזיקה ב-69% מהמניות שלה. רכישת אינטרסיל האמריקאית תאפשר לה להאיץ את הפעילות שלה בתחום הרכבים האוטונומיים

הראל עילם 12:3722.08.16

חברת האלקטרוניקה היפנית רנסס (Renasas) נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת חברת השבבים האמריקאית אינטרסיל בעסקה המוערכת ב-3 מיליארד דולר. כך דיווחה הבוקר (ב') סוכנות הידיעות המקומית ניקיי. דוברי החברות סירבו להגיב לידיעה. בעקבות הדיווח מניות רנסס רשמו עליה קלה אבל לבסוף ירדו ב-3.1%.

 

רנסס היא חברה חדשה יחסית שקמה ב-2010. כתוצאה של יוזמה מרחיקת לכת של הממשלה היפנית לשיקום תעשיית הטכנולוגיה המקומית – שרשרת של מיזוגים בין חברות ענק לשעבר שמטרתן היא ליצור חברות חדשות, רווחיות ומשגשגות. ממשלת יפן עשתה מהלכים דומים בשוק המסכים ובשוק המחשבים האישיים. רנסס היא מיזוג של חטיבות השבבים לשעבר של NEC, היטאצ'י ומיטשובישי. ממשלת יפן מחזיקה דרך קרן INCJ ב-69% ממניות החברה. לפי שווי המניה הנוכחי, רנסס מוערכת ב-9.8 מיליארד דולר.

 

 צילום: pixabay.com

 

בונסאי קורה (Kure), מנכ"ל רנסס החדש שנכנס לתפקידו לפני כחודשיים, אמר כי הוא מעוניין לבצע רכישות מחוץ ליפן. החברה היא אומנם יוזמה של הממשלה היפנית אבל היא עדיין מעסיקה כאלף חוקרים במרכזי פיתוח בווייטנאם, סין ומלזיה.

 

רכישת אינטרסיל, במידה והיא תצא לפועל, משקפת פרימיום מכובד של 42% על השווי הנוכחי של אינטרסיל. היא גם תאפשר לרנסס להאיץ את הפעילות שלה בתחום הרכבים החכמים והאוטונומיים – נישה צומחת במהירות בשנים האחרונות. אינטרסיל עובדת עם מספר חברות בתחום הרכב, נחשבת לרווחית ובשנה שעברה רשמה מכירות בהיקף של חצי מיליארד דולר.

 

זאת גם לא תהיה הפעם הראשונה שחברת טכנולוגיה יפנית רוכשת חברת שבבים מערבית בשנה האחרונה – ביולי האחרון סופטבנק הודיעה על כוונתה לרכוש את ARM תמורת 32 מיליארד דולר בעסקה שההשלכות שלה מורגשות בישראל ובעולם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x